Bıçak Sanatı - Forum

pukko ve mutfak bıçağı

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: pukko ve mutfak bıçağı
« Yanıtla #20 : 11 Ocak 2016, 08:06:32 »
 Eline sağlık Emin abi yakından da görmüş biri olarak 2 model de çok güzel eline sağlık, mutfak bıçağının sap denemesi çok dekoratif güzel durmuş eline sağlık.Yeni logon da çok yakışmış bıçaklara güle güle kullan  :2up

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #21 : 11 Ocak 2016, 08:29:12 »
Eline sağlık Emin abi yakından da görmüş biri olarak 2 model de çok güzel eline sağlık, mutfak bıçağının sap denemesi çok dekoratif güzel durmuş eline sağlık.Yeni logon da çok yakışmış bıçaklara güle güle kullan  :2up

Logo mu? Ben logo göremiyorum.  :-[

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #22 : 11 Ocak 2016, 10:04:59 »
Sefa hocam mutfak bıçağını ve kabza revizyonunu beğenmene sevindim. pukkonun kabzasının zorlandığı noktalar var. fakat bu form, üzerinde biraz daha dikkatli çalışılırsa güzel sonuç verecek. ben de zaten acaba olur mu diyerek bu örneği yaptım. bir de kendim kullanacağım için çok detaya inmedim, olduğu kadar dedim. kendime yaptığım işlerdeki en ciddi sıkıntım da bu sanırım, bir türlü gereken özeni göstermiyorum.

Ahmet eğer parçalı kabza yapsaydım öncelikle gizli kuyruk değil de tam kabza bir bıçak yapmayı tercih ederdim. fakat gizli kuyruk bıçaklarda da bu denenebilir sanıyorum. pukko gibi daha hafif işlerde kullanılacak bir bıçakta çok sorun çıkacağını sanmıyorum fakat bowie gidi daha ağır darbelere maruz kalabilecek bıçakta tedbiren bu tür bir kabzayı denemezdim. illa yapacak olsam sanırım ahşaplarıo birbirlerine yapıştırırken arada gizli pim kullanırdım... aklıma başka bir şey gelmiyor şu anda.

Soytürk aslında ben ahşap için genelde sadece ahşapta kullandığım kalın kum zirkonyum tercih ediyorum. genel formu bunlarla veriyorum kabzalara. fakat çelikte artık iş görmeyen ya da performansı azalan zımparaları da atmadan önce yine ahşabın kaba şekillendirilmesinde kullanıyorum. devri düşük tutup çok fazla baskı yapmadığımda pek yakma durumu olmuyor.

haftasonu lazercide pukkoya logo denemesi yaptırdım. logoma bir türlü karar veremiyordum. fakat Mesut bana deri damgası için karga çizimlerini gönder diyince, karga yapmaya karar verdim. karganın duruşuna karar vermek biraz zaman aldı fakat bu hali içime sindi. çemberin altındaki "mim" ifadesi ise ilk adım olan Muhammed'in kısaltması. ben grafik işlerimde isim yazacaksam MimEmin olarak yazıyorum ve bu da onun devamı gibi... sonuç beni şimdilik çok tatmin etti. fakat m harflerinin arsındaki boşluğu az daha açmam gerekiyor sanırım...

testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #23 : 11 Ocak 2016, 10:25:41 »
Mesut kardeşimi tebrik ediyorum. "Senin şu kargaları gönderiver" deyişi senin logo seçimine güzel bir yol açtı. Kargalar çok yakıştı. Sana da hayırlı olsun.  :2up

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
  • Meslek: Harita mühendisi
  • Yer: Samsun
« Yanıtla #24 : 11 Ocak 2016, 10:56:46 »
Cevabınız için tesekkurler teşekkürler ustam . Güçlendirmek için birde yapboz yöntemi var sanırım , ancak makine yoksa çok titiz bir çalışma gerektiriyor diye düşünüyorum.
Doğa varsa bende varım. Ahmet Ertan SELEN

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #25 : 11 Ocak 2016, 10:58:04 »
Abi bıçağın üzerinde de çok iyi olmuş derinin üzerinde de görürüz inşallah yakın zamanda.
En kısa zamanda bende bıçaklarıma senin sayende kovuştuğum logomu çıkartacağım.
Ünye

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #26 : 11 Ocak 2016, 11:15:04 »
saolasın Metin abi, benim de içime sindi bu logo.

Ahmet yapboz yönteminden kastını tam anlayamadım ama parçalı kabzalarda arada boşluk kalmaması için her halükarda titiz çalışmak lazım.

Mesut inşallah ilk yapacağım kılıfta logoyu göreceğiz  ^-^
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

« Yanıtla #27 : 11 Ocak 2016, 11:30:26 »
Logo harbiden çok güzel görünüyor  :2up

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #28 : 11 Ocak 2016, 12:39:00 »
Emin eline sağlık her iki bıçakta çok güzel olmuş, ;)
Pukkonun sap ergonomisi çok hoş olmuş. Logo işini çözmüş olmana ise ayrıca sevindim zira böyle güzel bıçaklar yapıcısının imzasını taşımayı hak ediyor... ;)

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
  • Meslek: Harita mühendisi
  • Yer: Samsun
« Yanıtla #29 : 11 Ocak 2016, 12:45:10 »
saolasın Metin abi, benim de içime sindi bu logo.

Ahmet yapboz yönteminden kastını tam anlayamadım ama parçalı kabzalarda arada boşluk kalmaması için her halükarda titiz çalışmak lazım.

Mesut inşallah ilk yapacağım kılıfta logoyu göreceğiz  ^-^
Ustam demek istediğim üst parça ile alt parça birer yap-boz parçası gibi birbirine geçecek şekilde ayarlanmasi. Tabi elektrikli bir kıl testere olmadan boşluksuz yapmak hayli zor benim için :(
Doğa varsa bende varım. Ahmet Ertan SELEN

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #30 : 11 Ocak 2016, 16:51:47 »
Eline sağlık abi çok güzelleri :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #31 : 11 Ocak 2016, 19:08:18 »
elıne koluna saglık emın usta bıcaklar cok şık duruyor mehmet ustanın dedıgı gıbı zımpara baya eskı duruyor  :2up
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #32 : 11 Ocak 2016, 19:51:29 »
offf diyorum ??? emin harbiden şef bıçağı üst düzey bir iş olmuş gerçekten bayıldım
10 numara eline sağlık usdam

şerif gürcan

• 281
  • Meslek: tornacı
  • Yer: (Eses26) / Bandırma
« Yanıtla #33 : 11 Ocak 2016, 20:15:20 »
ikiside birbirinden güzel, elinize sağlık.

Uğur Krtk

• 48
  • Yer: sivas
« Yanıtla #34 : 11 Ocak 2016, 23:52:44 »
mükemmel işçilik elinize sağlık ustam

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #35 : 12 Ocak 2016, 13:26:03 »
Çekişmelerinize bayılıyorum :) Bende pukko kabzasını beğendim aslında. Tamam çok çirkin görünüyor ama kullanım sırasında rahat gibi görünüyor. Şef bıçağın formu ve boyutlarını çok sevdim. Logo da şarttı artık. Ellerine kollarına sağlık  :2up

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #36 : 13 Ocak 2016, 23:40:05 »
Emin ustam Pukkonun Kabze formuna, şef bıçağının namlu formu ve kabzedeki malzemeye bayıldım.. Ancaaak restore edilen Kabze bambaşka güzel olmuş, bıçak resmen kendine gelmiş.. Ellerine, kollarına emeklerine sağlık.. :2up
"Maksatların anası sabırdır"