son bitirdiğim iki bıçağın birisi benim, biris ise bir arkadaşıma yaptığım bir çalışma. pukkoyu kendim için biraz da özensizce yaptım. mutfak bıçağını ise şef yardımcısı olan bir arkadaşım istedi. şef bıçağının kabzasında Şahin ile birlikte Mehmet marangozdan aldığımız 1'er mm lik parçaları birbirlerine yapıştırıp elde ettiğimiz malzemeyi kullandım ve sonuç benim çok hoşuma gitti. son aşamada ise üzerine japon kapladım. perdah olarak uzun zamandır bu kadar temiz iş çıkartmamıştım

bıçak hem tutma konforu men de görselliği açısından benim çok hoşuma gitti. umarım arkadaş da beğenir.
pukkoda ise farklı bir kabza denemek istedim. daha önce internette rasladığım bir modeldi bu fakat ben kendime göre bir miktar daha değiştirdim ve gerçekten beklenmedik bir tutuş konforuna sahip. denemek isteyen arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum. pukkonun balçağında 3mm lik pelesenk, paslanmaz, pelesenk ve paduk ağacı var. paduğun iki renkli kısmını kullandım fakat beklediğim kadar hareketli bir görsellik elde edemedim bu sefer. pukkonun namlusunda ısıl işlem sonrası sadece kaba kumda temizlik yaptım, o kadar. kendi kullanımım için yaptığım bıçaklarda görselliği böyle tercih ediyorum

yapım aşamalarından da örnekleri mümkün mertebe eklemeye çalıştım. bir de en son yine bir arkadaşımın bıçağının kabzasını değiştirmiştim, onu da paylaşayım, çıksın aradan

bu arada fotoğrafları daha iyi koşullarda çekmek isterdim fakat şu durumda ancak bu kadar oluyor maalesef...
bıçakların bilgisi ise şu şekilde:
mutfak bıçağı
- ÇELİĞİN TÜRÜ: n 695
- TOPLAM BOY: 23 cm
- YÜZ GENİŞLİĞİ: 37 mm
- KALINLIK: 2 mm
- NAMLU BOYU: 11,5 cm
- KABZA BOYU: 12,5 cm
- SAP MALZEMESİ: lamine ahşap (paduk, akçaağaç, venge, gül, morgül)
pukko için:
- ÇELİĞİN TÜRÜ: D2
- TOPLAM BOY: 22,5 cm
- YÜZ GENİŞLİĞİ: 20 mm
- KALINLIK: 3 mm
- NAMLU BOYU: 9,5 cm
- KABZA BOYU: 12,5 cm
- SAP MALZEMESİ: pelesenk, paslanmaz, paduk

bu da revize ettiğim kabza