Bıçak Sanatı - Forum

MAGNEZYUM ÇUBUĞU (SORUM VAR)

SUPERMAN

• *
  • 1
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: İstanbul
MAGNEZYUM ÇUBUĞU (SORUM VAR)
« : 05 Ocak 2016, 17:36:48 »
Öncelikle Selamun Aleykum arkadaşlar

Dün magnezyum çubuğu ulaştı elime,sorum şu bu çubuk hep kıvılcım çıkartırmı yoksa belli bir süre,ay,yıl vb. zaman sonra kıvılcım çıkarmaya son verir mi? :-[

forumda yeniyim konuyu nereye açacağımı bilemedim  :-X

meminaydin

• *
  • 16
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: KONYA
Ynt: MAGNEZYUM ÇUBUĞU (SORUM VAR)
« Yanıtla #1 : 05 Ocak 2016, 23:27:45 »
Hep çıkarır bir nevi çakmak taşı denilebilir

Ayrıca tez tükenen birşey :)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #2 : 06 Ocak 2016, 09:29:41 »
Öncelikle kendinizi merhaba bölümünde tanıtırsanız seviniyoruz.

Magnezyum çubukların bir sonu var. Çubuk bitince ömrü bitiyor ya da kırılıyor gidiyor. Atım ve çakım değerleri var. Yüksekliği marka ve modellere göre değişiyor. Yüksek olanları seçmeniz ateşi kolay yakabilmek adına daha başarılı oluyor. Sonuçta ateş yakmanın mantığını oturtursanız hepsi iş görüyor.
Okinawian

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #3 : 06 Ocak 2016, 10:08:48 »
Magnezyum çubukları fantaziden ibarettir.Ateş için en iyisi manyetolu çakmaktır.Çamaşır makinesinden çıkan çakmaklar bile çalışıyor sonuçta. :)

« Yanıtla #4 : 06 Ocak 2016, 10:11:22 »
Ateş için en iyisi manyetolu çakmaktır.Çamaşır makinesinden çıkan çakmaklar bile çalışıyor sonuçta. :)
Ağzına sağlık  ;) herkes kızacak ama kesinlikle aynı fikirdeyim ve sırt çantasında naylona sarılı bir tane her zaman bulunur.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #5 : 06 Ocak 2016, 11:50:25 »
Otonuzda sakladığınız bir kitteki çakmak size fena süpriz yapabilir. Benim bir kitimde çakmak oto içindeki sıcaklıktan dolayı aşırı ısınca gaz da artan basınç sayesinde çakmaktan sıvışmayı bilmişti. Parafin mumların kitlerde işinin olmadığını da o zaman öğrenmiştim. Onun yerine arık kitlere an azından balmumuyla yapılma mum koyma kararını aldım.

Yanımda 1 numaralı çözüm olarak az sayıda da olsa kibrit taşıyorum. O biterse sıradaki ferroseryum çubuk...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #6 : 06 Ocak 2016, 16:15:09 »
En önemli ve basit araç çakmak, kibrit fakat işin içine su faktörü girince her şey değişiyor. Yoğun bir yağmurda veya yürüyüş esnasında suya düştüğünüzde geçmiş olsun.

Magnezyum'un tercih edilme sebebi ıslak ortamlarsa bile ateş yakabilmenizdir.
Okinawian

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #7 : 06 Ocak 2016, 16:23:22 »
Aracımda birden fazla çakmak be bıçak daima bulunur ayrıca sigara kullanıyorum cebimde de çakmağım var ama fazladan magnezyum çubuk zarar etmez herhalde :) akmaz kokmaz.
Ayrıca bu topluluk olarak biz seviyoruz böyle oyuncakları  ;)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #8 : 06 Ocak 2016, 16:43:51 »
Çakmaklar aslında sigara içenler için daha avantajlı çünkü aletin çalıştığını kullanan daha iyi takip ediyor. Mesele ateşe günlük olarak ihtiyacı olmayan bir kişinin bir yerlerde bulunduracağı aletin uzun zaman bekledikten sonra yine çalışacak olması.
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #9 : 06 Ocak 2016, 16:49:46 »
Çakmaklar aslında sigara içenler için daha avantajlı çünkü aletin çalıştığını kullanan daha iyi takip ediyor. Mesele ateşe günlük olarak ihtiyacı olmayan bir kişinin bir yerlerde bulunduracağı aletin uzun zaman bekledikten sonra yine çalışacak olması.

Abi tebrik ederim sigaranın ilk faydasını sen buldun :) Sigarayı bırakmam için baskı yapan herkese bu yoldan yürürüm artık ben :))

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #10 : 06 Ocak 2016, 16:56:21 »
+ İçenlerin muhabbetleri de iyidir. Kapı önünde cigara çekmek de ayrıca muhabbet zekasını (M.Q.) geliştiriyor.
+ Sayelerinde açık mekanlara masa sandalye atılır oldu. Pek güzel oldu.
Namık Kemal
Instagram'da ben

10ur

• *
  • 42
  • Onur
  • Yer: İSTANBUL
« Yanıtla #11 : 18 Ocak 2016, 21:07:07 »
bence çok gerekli bir malzeme vede çok fantastik :D

Barbaros Tütüncü

• *
  • 6
  • Meslek: kamu
« Yanıtla #12 : 29 Ocak 2016, 12:58:47 »
Doğa yürüyüşü ve kampçılık ile ilgilenen herkeste olması gerekli bence. Çantanızda çakmağınız varken tabiki kimse bunu kullanmaz ancak dağa bayıra çıkıyorsanız her malzemeniz yedekli olmalı. Magnezyum çubuğu yada kalıbı Bozulmaz, ıslanmaz, bitmez :2up . Biraz abartı ama tespih yerine bundan taşıyorum :D ucunda kıvılcım çıkartmak için ufak bir çelik parçası var,hemde sallamak için. Tespihden daha havalı bence

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #13 : 29 Ocak 2016, 21:01:31 »
Konuyla ilgisiz olabilir ama yukarıda ustalarım kibritin ıslanma riski olduğunu söylemişler. Şöyle bir önerim var. Çapı 0,5-1 cm arasında olan pipetleri bilirsiniz. Bunlardan 10cmlik bir parça kesip içine kibrit çöpleri ve kibritin yakmak için gerekli kısmını koyabilirsiniz. Ardından pipetin uçlarını çakmakla eritip birleştirirseniz, kibritleri sudan korunaklı bir şekilde taşıyabilirsiniz. İlaç vs de konulabilir. :)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #14 : 30 Ocak 2016, 10:50:04 »
Doğaya çıkanlar mutlaka yanında ocak taşırlar. Değerli arkadaşlar en basit ateş yakma yöntemi kibrit ve çakmaktır nokta.

Amma ve lakin ıslanma durumlarında konu değişmektedir. Islansa bile yanan kibrit çakmak vs. vardır. Magnezyum çubuğunun olayı ıslak ortamlarda bile ateş yapılabilmesinde yatar. Yanınızda bulunan bir çubuk her şeyin bittiği anda hayata tutunmanızı sağlar.

Islanmış yaprakları tutuşturup ateş yakabilirsiniz.

Bir dağcılık sözünü hatırlatmakta yarar var. Dağda ateşi sönenin ocağı söner. Bu kadar basit.
Okinawian

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
« Yanıtla #15 : 30 Ocak 2016, 11:20:38 »
  Ben çok zaman kamp ve tracking gibi faaliyetlerde bulunuyorum Uludağımız varolsun  :2up ve inanın
eski usuller ile ateş yaktığımda kendimi doğada daha güçlü hissediyorum kim bilir belki de bu kendi kendime verdiğim bir sınavdır  :)

« Yanıtla #16 : 30 Ocak 2016, 11:56:25 »
Dağda ateşi sönenin ocağı söner. Bu kadar basit.
Mecit Hoca'nın ( Abdül Mecit Doğru) Dağcılık literatürüne geçmiş sözüdür "Dağda ocağı sönenin ocağı söner"  :)

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #17 : 30 Ocak 2016, 12:26:05 »
Magnezyum blok + ferreseryum ve sade ferro seryum kullanıyorum . Şunu söyleme isterim çok bereketsiz . Ama çok zevkli.  Şöyle bir kaç kiloluk olsa anca bana yeter.  :2up internette gözüktüğü kadar büyük değiller ayrıca.

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #18 : 30 Ocak 2016, 12:38:19 »
   Şimdiye kadar kullandığım en kaliteli magnezyum+ferroseryum tek bir kere ateş yaktım. Magnezyum olan kısma göre kıvılcım çıkaran yeri birazdaha büyük olsaymış daha iyi olurmuş.

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #19 : 30 Ocak 2016, 13:06:29 »
Amaç eğlenceli vakit geçirmekse ona diyecek bi şeyim yok, farklı tekniklerle ateş yakmayı deneyebilirsin, ama amaç sade ve sade ateş yakmaksa dağa bayıra çıkmadan önce çalışırlığını kontrol edeceğiniz bir çakmak en basit ve pratik çözüm. Bir çakmağı bozana yada gazını bitirene kadar ateş yakmayı beceremediysen zaten magnezyum çubukla da beceremeyeceksin demektir. (çakmak ıslandıydı, suya düştüydüm vs. problem değil iki dakkada kurutup tekrar yanacak hale geliyor.)  ;D