Bıçak Sanatı - Forum

atölyelerimiz / çalışma alanlarımız

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: atölyelerimiz / çalışma alanlarımız
« Yanıtla #40 : 06 Ocak 2016, 10:18:06 »
Kendi imalatım Emrah, çocuklara yaptırırken şurasını şöyle burasını böyle yapacaksınız diyerek yapmıştım  ;) bu nedenle kaynakları filan eğelenmedi, öyle kullanıyorum.
Normal koşullarda kafasında bir alay şey olan kişi, düzene değil işe odaklı çalışıyor bu nedenle dağınıklık çok normal bir şey. Büyük olasılıkla burayı paylaşan hemen herkeste az veya çok bu durum vardır gibime geliyor  ::). Yine de Burak doğru bir noktaya parmak basıyor, belki her akşam değilse bile bir işin tamamlanmasının hemen ardından bir şeyleri yerine kaldırmakta yarar var, en azından eksik gedik ortaya çıkıyor  ;)

hocam buarada benim atölyeyi  inşaat halindeyken görmüştünüz o fotoğrafı kafanızdan silin  :D ilk intiba pek hoş olmadı

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #41 : 06 Ocak 2016, 10:18:46 »
dağınıklık bence normal olan bir durum. görüldüğü gibi aslında her çalışma alanının kendine has bir düzeni var. benim masamda görülen herşeyin yeri zaten masa :) ve her yeni bıçakta veya yapıştırma işleri öncesinde zaten tozdan arındırmak için etrafı bi toparlıyorum. ama etraf dediğim yine masa :D ana çalışma alanının değil de, depolama alanlarının veya yan alanların düzenlenmesi bence daha sıkıntılı.

bu arada toz emme sistemi gibi şeyler kullanan ustalar varsa onun da örneklerini görmek isteriz. malum en büyük dert toz :(
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #42 : 06 Ocak 2016, 10:22:07 »
:) Mehmet abi işlerin çok titiz güzel olmuştur bence atölyende güle güle kullanın , cumartesi günü kumpas ararken atölyede tur bindirdim o bakımdan biraz ben de düzenli olmaya çalışıyorum evet her akşam biraz abartılı oldu :D arada toplasak yeter  :2up

« Yanıtla #43 : 06 Ocak 2016, 10:25:47 »
Kendi imalatım Emrah, çocuklara yaptırırken şurasını şöyle burasını böyle yapacaksınız diyerek yapmıştım  ;) bu nedenle kaynakları filan eğelenmedi, öyle kullanıyorum.
Normal koşullarda kafasında bir alay şey olan kişi, düzene değil işe odaklı çalışıyor bu nedenle dağınıklık çok normal bir şey. Büyük olasılıkla burayı paylaşan hemen herkeste az veya çok bu durum vardır gibime geliyor  ::). Yine de Burak doğru bir noktaya parmak basıyor, belki her akşam değilse bile bir işin tamamlanmasının hemen ardından bir şeyleri yerine kaldırmakta yarar var, en azından eksik gedik ortaya çıkıyor  ;)

hocam buarada benim atölyeyi  inşaat halindeyken görmüştünüz o fotoğrafı kafanızdan silin  :D ilk intiba pek hoş olmadı
O fotoğrafı kafamdan ne yapsamda silemiyorum, travma yaratmış bende  :))  :))

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
« Yanıtla #44 : 06 Ocak 2016, 10:27:58 »
dağınıklık bence normal olan bir durum. görüldüğü gibi aslında her çalışma alanının kendine has bir düzeni var. benim masamda görülen herşeyin yeri zaten masa :) ve her yeni bıçakta veya yapıştırma işleri öncesinde zaten tozdan arındırmak için etrafı bi toparlıyorum. ama etraf dediğim yine masa :D ana çalışma alanının değil de, depolama alanlarının veya yan alanların düzenlenmesi bence daha sıkıntılı.

bu arada toz emme sistemi gibi şeyler kullanan ustalar varsa onun da örneklerini görmek isteriz. malum en büyük dert toz :(

Aynen emin abi toz emme sistemi çok önemli bu konuda sanırsam Burak abi çok titiz gibi geliyor bana onun bilgilerine danışmak lazım.

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
« Yanıtla #45 : 06 Ocak 2016, 11:06:25 »
makineleşme kısmını daha yeni yeni oturtuyorum onlarıda bi ara yerleştirip düzene sokunca paylaşırım  :)

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #46 : 06 Ocak 2016, 11:14:36 »
bu canavarı tesadüfen eskicide buldum vtandaaş su pompası sanıyordu :)
çok ciddi emiş gücü var ve kedi gbi mırıldıyor bununla siklon toz emme sistemi yapıcam bılower merkezde olucak uzun bir hortumla toz yapan her alete bağlayabilicem aynızamanda sağdan soldan çıkan tozları talaşlarıda çekicem

« Yanıtla #47 : 06 Ocak 2016, 11:16:43 »
Burak, oradaki kayışlı torna mı?

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
« Yanıtla #48 : 06 Ocak 2016, 12:20:06 »
Burak, oradaki kayışlı torna mı?

Aynen Sefa hocam 2 adetti atölyeyi tuttuğum eski sahibinin makineleriydi bana bırak dememe rağmen aksi huysuz ihtiyar 500 tl ye 2 makineyi de satmış istese aynı parayı verirdim ama sormadan satmış :)

« Yanıtla #49 : 06 Ocak 2016, 14:22:01 »
Değerini bileceğinden eminim, artık yok bunlardan. Soytürk'ü yaklaştırma aman diyeyim   ^-^

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #50 : 06 Ocak 2016, 14:26:03 »
Değerini bileceğinden eminim, artık yok bunlardan. Soytürk'ü yaklaştırma aman diyeyim   ^-^

Sefa Hocam yanlış anladınız sanırım. Burak makineyi istemesine rağmen alamamış.  :(

« Yanıtla #51 : 06 Ocak 2016, 15:03:26 »
Haa, bende birisini bıraktı gibi düşündüm, harbiden de tekrar okuyunca  ::)  üzüldüm doğrusu  :(

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #52 : 06 Ocak 2016, 15:58:30 »
Metin abi, artık bazı hatalarını görmezden geleceğiz Sefa hocamın, malum yaş ilerliyor... ^-^

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #53 : 06 Ocak 2016, 16:36:11 »
Metin abi, artık bazı hatalarını görmezden geleceğiz Sefa hocamın, malum yaş ilerliyor... ^-^

:D

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #54 : 06 Ocak 2016, 16:58:07 »
Aah ah, bunlar ne güzel fentezi olarak buharlı bir motorla çalıştırılırdı hani...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #55 : 06 Ocak 2016, 17:24:52 »

Emin, Sefa Hocam yine iyi dayanmış. Ben şimdiden sinyal vermeye başladım.  :D

« Yanıtla #56 : 06 Ocak 2016, 19:18:42 »
Sorarım ben bunun hesabını daha sonra  C:-)

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #57 : 06 Ocak 2016, 21:00:17 »
yaş ilerlemiyor mu ki, yanlış mı söyledim acaba? ::)

« Yanıtla #58 : 06 Ocak 2016, 21:19:08 »
yaş ilerlemiyor mu ki, yanlış mı söyledim acaba? ::)
8) 8)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #59 : 07 Ocak 2016, 00:35:48 »

:D  :D  :D   

Ustam pes vallahi, nasılda tanımışsın beni  :D Fotoları görünce koltuktan doğruldum inan ekrana atlayacaktım neredeyse  :))  Mengenede benimkinin aynısı sanırım onuda kaçırmış Burak  :(