Bıçak Sanatı - Forum

atölyelerimiz / çalışma alanlarımız

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: atölyelerimiz / çalışma alanlarımız
« Yanıtla #20 : 05 Ocak 2016, 19:31:04 »
Sefa hocam bant zimparada arka dayamada Cam gördüm sanki

« Yanıtla #21 : 05 Ocak 2016, 20:50:12 »
"sürgülü" cam var haklısın  ;)

Emin tabureme ve kül tablama laf atma hiç, her ikisi de 1984 ten kalma  ^-^ aramızda bağlar var
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2016, 21:02:14 Gönderen: sefaçabuk »

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #22 : 05 Ocak 2016, 21:11:20 »
"sürgülü" cam var haklısın  ;)

:D

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #23 : 05 Ocak 2016, 21:14:02 »
Bir de benim gibi 4 metrekare wc'de debelenen var.  :-[

Şu anki hali daha beter.

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #24 : 05 Ocak 2016, 21:22:51 »
valla helal olsun adamlar helayı bıle atolyeye donusturmuş  :D 200 metre kare atolye var yer bulamamdım kendıme
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #25 : 05 Ocak 2016, 23:11:20 »
Metin abi sana helal olsun demekten başka bir söz bulamıyorum. gerçekten severek yapmıyor olsaydın, bu işler için bu sıkıntıya girmezdin...

Emrah'ın bant zımparası ise efsane imiş, her işi yapabilecek gibi duruyor  :) :2up

Sefa hocam laf atmıyorum, sadece mevcut demirbaşlara dikkat çekmek istiyorum ;)
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2016, 23:20:29 Gönderen: emin albayrak »
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #26 : 05 Ocak 2016, 23:14:28 »
Burası da benim atölye. Apartmanın bodrumunda bir oda. Atölyenin baya toplu hali :)

O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

« Yanıtla #27 : 05 Ocak 2016, 23:25:16 »
Emrah'ın bant zımparası bant zımpara değil ki, üniversal alet. Şerit testere de oluyor  :2up
Hasan'ın çaydanlık tam olması gerektiği yerde  :2up ama şu ana kadar en inatçımız Metin gerçekten de.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #28 : 05 Ocak 2016, 23:29:31 »
Emrah'ın bant zımparası bant zımpara değil ki, üniversal alet. Şerit testere de oluyor  :2up
Hasan'ın çaydanlık tam olması gerektiği yerde  :2up ama şu ana kadar en inatçımız Metin gerçekten de.
Atölyede en kıymetli iki aletim bir çaydanlık iki geçenlerde tahtadan oyduğum kül tablası  8)
Yalnız benim anlamadığım metin abi bir yandan bant zımpara makinası yaptırıyor diğer yandan fırın yapmakta ( sanıyorum ) nereye koyacak bunları.  ???
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #29 : 06 Ocak 2016, 00:10:05 »
...
Atölyede en kıymetli iki aletim bir çaydanlık iki
Yalnız benim anlamadığım metin abi bir yandan bant zımpara makinası yaptırıyor diğer yandan fırın yapmakta ( sanıyorum ) nereye koyacak bunları.  ???

O da sürpriz olsun. 😎

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #30 : 06 Ocak 2016, 00:12:43 »
 8) 8) 8)
Bence forumdaki en keyifli paylasimlardan birisi.
Teşekkürler.
"Hocam bant zimparanin altindaki üçlü priz kısa devreye neden olabilir."
Şeklinde haddim olmayan bir paylaşımı başta hocamizin ve butun forumdaslarin affina sığınarak yapiyorum.
Bildigimden, yasadigimdan değil,  okudum bir yerde ::)
Bu tip paylasimlar sayesinde birbirimizi goremesek de daha iyi taniyoruz.
Empati yeteneğimiz artıyor.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #31 : 06 Ocak 2016, 01:23:59 »

Sonunda Sefa ustamın atölyeyi sanal da da olsa görmek nasip oldu  :2up   Tekrar hayırlı uğurlu olsun Sefa ustam,
 keyifle kullanırsın İnşallah  :2up :2up :2up

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #32 : 06 Ocak 2016, 04:58:59 »
Bende evimin çatısını ufak bir atölyeye çevirmeye çalıştım, sadece su vermek için yaptığım propan ocağımı garajda tutuyor ve su vermeyi orada yapıyorum.

dekopaj testereden böyle bişey ortaya çıkardım, iş görüyor.

kimyasallar burada duruyor

propan ocak

Erkan Mutlu

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #33 : 06 Ocak 2016, 08:40:24 »
Sefa hocam atölyeniz çok güzelmiş ,fotoğraf çekicem diye toplanmış demişsiniz ama düzen süper,Emin abi senin atölye çok dağınık  :)) atölyelerde çalıştıktan sonra asıl dağınıklığı yapan şey mesai bittikten sonra toplanmamasıdır , o yüzden meslek liselerindeki atölye temizliği disiplini gerçekten en iyi derslerden biri :D

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
« Yanıtla #34 : 06 Ocak 2016, 09:22:59 »
Sefa hocam atölyeniz çok güzelmiş ,fotoğraf çekicem diye toplanmış demişsiniz ama düzen süper,Emin abi senin atölye çok dağınık  :)) atölyelerde çalıştıktan sonra asıl dağınıklığı yapan şey mesai bittikten sonra toplanmamasıdır , o yüzden meslek liselerindeki atölye temizliği disiplini gerçekten en iyi derslerden biri :D
Hasan bey ve Erkan beyin de atölyeler çok güzel gerçekten emeğinize sağlık herkesin bende biraz düzgün yerleştirme yaparsam yakında eklerim fotoları 
Emin abi tekrar baktım da senin pantalon düzenleyiciler çok güzel durmuş çok mantıklı ve şık duruyor  :) Cihan arkadaşımızın çalışma alanı da çok güzel umarım ben de paylaşırım bi ara :)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #35 : 06 Ocak 2016, 09:25:30 »
Dağınıklık olayına çok takılmayın. Ömrünüzde görmediğiniz dağınıklık benim atölyemde mevcut. Paylaştığım zaman korkmayın.

Einstein'ın bir sözü var. "Dağınık bir masa dağınık bir aklın göstergesiyse, boş bir masa neyin göstergesidir?"

Okinawian

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #36 : 06 Ocak 2016, 09:43:21 »
Valla benim en çok Emin ustamın atölye hoşuma gitti. Bence çok rahat bir çalışma ortamı. Yani kafa rahat. Yok döküldü yok kirlendi aman yanacak diye endişe etmeden çalış. Cihan ın ortamı da gayet rahat görünüyor.
Sefa hocam matkabın yanında ki küçük mengene göze çarpıyor sanırım kendi imalatınız.
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
« Yanıtla #37 : 06 Ocak 2016, 10:02:21 »
 Dağınıklık olayına katılıyorum ecorotti bey :D çalışırken ister istemez öyle oluyor, Emin abiye şaka maksadıyla söyledim zaten :) şu an benim çalışma masamda darma duman  :2up sadece şunu söylemek istiyorum bu hepimiz için aslında mesai bitiminde sadece kullandığımız şeyleri bazen yerine koymak bile ortamı gerçekten ferahlatıyor  :2up

« Yanıtla #38 : 06 Ocak 2016, 10:04:13 »
Kendi imalatım Emrah, çocuklara yaptırırken şurasını şöyle burasını böyle yapacaksınız diyerek yapmıştım  ;) bu nedenle kaynakları filan eğelenmedi, öyle kullanıyorum.
Normal koşullarda kafasında bir alay şey olan kişi, düzene değil işe odaklı çalışıyor bu nedenle dağınıklık çok normal bir şey. Büyük olasılıkla burayı paylaşan hemen herkeste az veya çok bu durum vardır gibime geliyor  ::). Yine de Burak doğru bir noktaya parmak basıyor, belki her akşam değilse bile bir işin tamamlanmasının hemen ardından bir şeyleri yerine kaldırmakta yarar var, en azından eksik gedik ortaya çıkıyor  ;)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #39 : 06 Ocak 2016, 10:10:55 »
Dağınıklık olayına katılıyorum ecorotti bey :D çalışırken ister istemez öyle oluyor, Emin abiye şaka maksadıyla söyledim zaten :) şu an benim çalışma masamda darma duman  :2up sadece şunu söylemek istiyorum bu hepimiz için aslında mesai bitiminde sadece kullandığımız şeyleri bazen yerine koymak bile ortamı gerçekten ferahlatıyor  :2up

burak dün akşam saat 12 ye kadar arkadaşlarla atölyeyi toparladık elektirik havalandırma işleri yüzünden epey dağılmıştı heryerde sıva kum doluydu şuanda herşey çok düzenli bir sürede öyle gidiyor aldığım takımı kulandıktan hemen sonra yerine bırakıyorum bu çok daha faydalı çümkü  mesai bitiminde bazen okadar yorgun oluyorumki defalarca  ışıkları kapatmadan çıkıp gitmişim  :)