Bıçak Sanatı - Forum

10 kg balyoz

tevhiddavasi

• *
  • 22
  • '' En iyilerden olmayacağım hiç bir işe el atmam''
    • islami konular
  • Meslek: ticaret
  • Yer: antalya
10 kg balyoz
« : 22 Şubat 2011, 21:23:10 »
örs bulmakda baya zorlanıyoruz acaba 10 kg bir balyoz iş görmez mi.90 lira falan balyozlar 10kg olanlar.yuzeyi de baya geniş yani bıcak yapmak için yeteri kadar geniş bir yuzeyi ve kalınlıgı var.kullanan var mı balyoz.
''Savaşları kazananlar çelik kılıçlar değil çelik iradelerdir.''
                          HAMZA KARGICI

tarpoon

• 4739
Ynt: 10 kg balyoz
« Yanıtla #1 : 22 Şubat 2011, 21:26:50 »
balyoz alacağınıza ck45 blok alıp yuzeysel sertlestırme yapıp kullanabılırsınız.   eylem usta  ufağını yapmıstı.  burda bır kasacıda 30kg gayet temız bır örs var  200 tl ıstıyordu bıraz kurnazlık yaptı zorladım 180 dedı işinize yararsa sanayıye ındığımde bakayım..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tevhiddavasi

• *
  • 22
    • islami konular
« Yanıtla #2 : 22 Şubat 2011, 21:34:14 »
cok teskkür edrim ama suan o kadar param yok kendime tek tezgahda butun eşyaları barındırabilecek bir tezgah hazrlamak için harcadım paramı.ck 45 blok daha mı ucuza gelir sizce diğer örse göre
                          HAMZA KARGICI

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #3 : 22 Şubat 2011, 21:51:24 »
10 kg' lık örs için 90 tl fazla gibi geldi sanki  :( , daha önce haberim olsaydı bugün Tahtakaleye inmiştim orada   Sait Demirci diye bir firma var genelde el aletleri yapıyorlar ve ürünleride gayet sağlam, bir ara idman yapmak için bende balyoz bakmıştım yanılmıyorsam kilosuna 2 tl demişlerdi, ama tekrar belirteyim tam emin değilim, 15 gün sonra tekrar gideceğim dilerseniz birdaha sorabilirim yada netten telefon edip sizde fiyatlarını öğrenebilirsiniz.

tevhiddavasi

• *
  • 22
    • islami konular
« Yanıtla #4 : 22 Şubat 2011, 21:56:41 »
biz insaat iş yapıyoruz da bizim sordugumuz yerlerde kilosuna 10 lira diyorlar.sizin dediğiniz sait demirci ise ve kilosu 2 lira ise harka bir sey derim  :P  bende arastırayım sizinde kulagınızda olsun.teskkur edrim.
                          HAMZA KARGICI

« Yanıtla #5 : 22 Şubat 2011, 23:35:01 »
Sait Demirci eski ve bildik ve iyi bir markadır, çekiçleri vs çok başarılı balyozları da çekiçleri gibiyse tavsiye ederim. Ama örs için size önerim Tanerin önerisinin aynısı olurdu, Akdeniz sanayi sitesinde Pınar çelik var oraya bir uğrarsanız amacınıza uygun Ç1050 malzeme var, küçük bir parça işinizi balyozdan daha iyi görür.

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #6 : 23 Şubat 2011, 09:40:21 »
cok teskkür edrim ama suan o kadar param yok kendime tek tezgahda butun eşyaları barındırabilecek bir tezgah hazrlamak için harcadım paramı.ck 45 blok daha mı ucuza gelir sizce diğer örse göre
Hamza bey nasıl bir tezgah yaptınız merak ettim.benim evim dar balkona bir tezgah düşünüyorum ama yer kaplamayan ve bu işler için eşyalarımıda içine alan bir tezgah düşünüyorum,sizinki küçük bir tezgahmı?resim koyma imkanınız varmı?

tevhiddavasi

• *
  • 22
    • islami konular
« Yanıtla #7 : 23 Şubat 2011, 11:50:01 »
fotograf cekecek makinam yok suan ama söle söleyeyim ufak bir tezgah 18 cm ye 60 cm kadar falan yukseklik de 80 cm.demirden yapılmış bir sey.bir kenarına yutongdan oyup ocak yapmayı ortaya demir döveceğim yeri en sonada demire su vereceğim yeri düşünüyorum.tezgahın altındaki boşluk da ufak bir fırın ucuzundan meneviş için.tezgaha baglı olarak tam tezgahın üstünde bir raf oraya da cekiçleri asarım.yani butun malzemelerimi bi tezgahta toplayım evdekilerden azar işitmeden halledeceğim inş.suan tezgahı hazır iskelet seklinde cekiçlerimde var biraz zaten demir dövecek ortamım vardı ama bu işi bir iş olarak ciddi yapmak için ve kendimi gaza getrmek için iyi olacak.yutondan da ocagı yapayım sonra sanayi sitesine gideceğim.

HAMZA KARGICI