Bıçak Sanatı - Forum

İlk bıçak

suhamizrak

• 142
  • Meslek: Uzm.
  • Yer: izmir
İlk bıçak
« : 02 Ocak 2016, 23:07:13 »
İlk bıçağımı bitirmenin gururuyla ilk paylaşımımı yaparak yorumlarınızı bekliyorum.
Çelik: 4mm N695
Kabza: Okaliptus
Pimler : Pirinç

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
Ynt: İlk bıçak
« Yanıtla #1 : 02 Ocak 2016, 23:13:48 »
Elinize sağlık. İlk bıçağa göre süper. Kabzenin keskin hatlarını biraz daha yumuşatmakta fayda var ele oturuşundaki konfor için. Ayrıca sırt deseni gibi ayrıntıları gösterecek fotolar çekebilirdiniz.  :)

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #2 : 02 Ocak 2016, 23:23:45 »
Estetik olarak oldukça başarılı, sap sanki kısa gibi geldi bana biraz ama. Göz yanılması da olabilir :) Sırt desenine haksızlık edilmiş gibi, çok iyi olmuş. Ama net göremiyoruz, yeni çekim isteriz :) Ve sanırım burada kullanılan her şeyi ben sattım :))

« Yanıtla #3 : 02 Ocak 2016, 23:26:05 »
Elinize sağlık hocam ilk bıçak için süper işçilik bence elleriniz dert görmesin  :2up Sırt desenini ayrıntılı görmek isteriz her ayrıntısıyla çok güzel bir çalışma olmuş, bu arada zıpkıncıdan da ortak forumdaşız anladığım kadarıyla saygılar selamlar :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

suhamizrak

• 142
« Yanıtla #4 : 02 Ocak 2016, 23:53:33 »
Elinize sağlık. İlk bıçağa göre süper. Kabzenin keskin hatlarını biraz daha yumuşatmakta fayda var ele oturuşundaki konfor için. Ayrıca sırt deseni gibi ayrıntıları gösterecek fotolar çekebilirdiniz.  :)

Sağol Tarık hocam. Japonla parlatma işini yapmasaydım keskin hatları kırardım. Şu ara ikinci bıçakla uğraşıyorum, japonla parlatma safhasındayım. Perdahtan çok daha zor geliyor şu an ki işlem. Yoksa hemen elime alırdım. Yeni fotolar ekleyeceğim.

Estetik olarak oldukça başarılı, sap sanki kısa gibi geldi bana biraz ama. Göz yanılması da olabilir :) Sırt desenine haksızlık edilmiş gibi, çok iyi olmuş. Ama net göremiyoruz, yeni çekim isteriz :) Ve sanırım burada kullanılan her şeyi ben sattım :))

Sağol Ali hocam. Çıktı aldığım şablon ölçüleri tutmayınca şablonun ölçüsüne göre kendim çizdim. Isıl işlemi Taner Salar hocama yaptırdım, kendisi kabzenin kısalığıyla ilgili değil de kalınlığıyla eleştiride bulundu. Yeni resimler gelecek. Paracord ve pimler hariç hepsi senden. Okaliptus beni şaşırttı. Çok güzel bir ağaçmış hakikaten.

Elinize sağlık hocam ilk bıçak için süper işçilik bence elleriniz dert görmesin  :2up Sırt desenini ayrıntılı görmek isteriz her ayrıntısıyla çok güzel bir çalışma olmuş, bu arada zıpkıncıdan da ortak forumdaşız anladığım kadarıyla saygılar selamlar :)

Sağol Özgür hocam. Çok sabırsız biri olmama rağmen ciddi zaman harcadım ince ayrıntılarda. Fotoğraf için bile sabredip çekemedim siz düşünün. Aynen hocam zıpkına her hafta sonu sıklığında gitsemde zıpkıncı forumu iyice baydığından aktif olmayan üyesiyim.

suhamizrak

• 142
« Yanıtla #5 : 03 Ocak 2016, 00:06:36 »

« Yanıtla #6 : 03 Ocak 2016, 00:28:22 »
 :2up Fotoğraflar için teşekkürler hocam, bu gün aynı sırt desenini boş bir çelikte denedim bende ama pek sabırlı değildim doğrusu biraz baştan savma yaptım, sormak istediğim düz çizgileri üçgen eğe ile mi açıyorsunuz hocam yoksa spral veya dramel ile keserek mi  ::)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #7 : 03 Ocak 2016, 00:35:48 »
Oka sağlam ağaçtır, çok sağlamdır, az dekopaj ucu yakmadım :) Sırt 10 numara olmuş hocam, tekrardan ellerine sağlık.

« Yanıtla #8 : 03 Ocak 2016, 00:37:38 »
Güzel bir taşlama eşiği, güzel bir yüzey perdahı, başarılı bir sırt deseni, özenle havşalanmış ip deliği ve özenle bitirilmiş bir sap. Ellerinize sağlık, gerçekten çok sık karşılaşmadığımız "ilk iş" olmuş. Sıradaki işlerde de şimdiden başarılar  :2up  :2up

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #9 : 03 Ocak 2016, 01:04:02 »
maşallah... :2up

suhamizrak

• 142
« Yanıtla #10 : 03 Ocak 2016, 01:31:29 »
:2up Fotoğraflar için teşekkürler hocam, bu gün aynı sırt desenini boş bir çelikte denedim bende ama pek sabırlı değildim doğrusu biraz baştan savma yaptım, sormak istediğim düz çizgileri üçgen eğe ile mi açıyorsunuz hocam yoksa spral veya dramel ile keserek mi  ::)

Bir saatlik bir çalışma sonrası bu sırt desenine başladım.  Düz çizgileri saatçi eğe takımının üçgeniyle yaptım.

Oka sağlam ağaçtır, çok sağlamdır, az dekopaj ucu yakmadım :) Sırt 10 numara olmuş hocam, tekrardan ellerine sağlık.

Sağol Ali hocam malzeme tedariği için senin de emeklerine sağlık.

Güzel bir taşlama eşiği, güzel bir yüzey perdahı, başarılı bir sırt deseni, özenle havşalanmış ip deliği ve özenle bitirilmiş bir sap. Ellerinize sağlık, gerçekten çok sık karşılaşmadığımız "ilk iş" olmuş. Sıradaki işlerde de şimdiden başarılar  :2up  :2up

Kendi kendimi gazlandırıp 5 gün önce bitirip beğenilmeyeceği düşüncesiyle paylaşmadığım fotoğrafları paylaştım. Böyle yorum yapacağınızı bilseydim daha önce paylaşıdım hocam. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. İkinci bıçak yolda. Beni en çok uğraştıran parlatma safhasınsa. İnşallah kısa sürede bitirip aldığım gazla resimleri paylaşıcam.

maşallah... :2up

Teşekkürler hocam

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #11 : 05 Ocak 2016, 14:25:24 »
tüm detaylarına dikkat edildiği belli olan bir ilk bıçak. bu bağlamda sizi özellikle tebrik ediyorum. bu tür işlere yatkınlığınız veya tecrübeniz ne derecede var bilemiyorum fakat, demek ki forum temelinde gerekli araştırmalar ve incelemeler yapıldığında, biraz da sabır ve gayret varsa ilk işlerin neredeyse kusursuz olmaması için hiçbir sebep yok. tekrar ellerinize sağlık, gerçekten güzel ve özenli bir çalışma olmuş...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Mızrak

• 214
  • Çetin KAYALIK
  • Meslek: Ziraat Mühendisi
  • Yer: Niksar Tokat
« Yanıtla #12 : 05 Ocak 2016, 14:33:14 »
Güzel çalışma elinize sağlık

suhamizrak

• 142
« Yanıtla #13 : 05 Ocak 2016, 21:19:42 »
tüm detaylarına dikkat edildiği belli olan bir ilk bıçak. bu bağlamda sizi özellikle tebrik ediyorum. bu tür işlere yatkınlığınız veya tecrübeniz ne derecede var bilemiyorum fakat, demek ki forum temelinde gerekli araştırmalar ve incelemeler yapıldığında, biraz da sabır ve gayret varsa ilk işlerin neredeyse kusursuz olmaması için hiçbir sebep yok. tekrar ellerinize sağlık, gerçekten güzel ve özenli bir çalışma olmuş...

Teşekkürler hocam. Forumdan okuduklarımı uygulayarak birşeyler yapmaya çalıştım. Beğenmenize çok sevindim. İnşallah devamı gelecek hocam.

Güzel çalışma elinize sağlık

Sağolun hocam.

sagirbilal

• **
  • 220
  • Meslek: değirmenci
« Yanıtla #14 : 05 Ocak 2016, 22:02:56 »
böyle harikulade bir ilk işten sonra ben anca 3. işimi ilk iş olarak burada sunarım ;)

şerif gürcan

• 281
  • Meslek: tornacı
  • Yer: (Eses26) / Bandırma
« Yanıtla #15 : 05 Ocak 2016, 23:27:30 »
sırt desenleri çok güzel olmuş.kabza köşelerinide biraz daha yuvarlatsaydınız daha güzel olurdu.elinize sağlık.......

suhamizrak

• 142
« Yanıtla #16 : 06 Ocak 2016, 18:54:25 »
böyle harikulade bir ilk işten sonra ben anca 3. işimi ilk iş olarak burada sunarım ;)

Estafirullah hocam. Teşekkür ederim.

sırt desenleri çok güzel olmuş.kabza köşelerinide biraz daha yuvarlatsaydınız daha güzel olurdu.elinize sağlık.......

Teşekkürler hocam, size katılıyorum parlatma işlemi zor geldiği için gözüm yemiyor.

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #17 : 06 Ocak 2016, 20:50:42 »
elıne koluna saglık devamının gelmesı dılegı ıle
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

suhamizrak

• 142
« Yanıtla #18 : 07 Ocak 2016, 12:06:01 »
elıne koluna saglık devamının gelmesı dılegı ıle

Sağolun hocam. İnşallah devamı gelecek.

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #19 : 07 Ocak 2016, 12:15:28 »
Elinize sağlık, ilk iş için güzel bir çalışma.
You lie, we die.