Bıçak Sanatı - Forum

Eski Balta Restorasyonu ve Baltaya Sap Yapımı

okavas

Eski Balta Restorasyonu ve Baltaya Sap Yapımı
« : 02 Ocak 2016, 01:45:44 »
Arkadaşlar herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı gibi, geçtiğimiz günlerde bit pazarından bulduğum bir baltayı restore ederek, eski görünümüne getirmeye çalıştım ve buna bir tanede sap yaptım. Boyutu biraz büyük olsa da ben bu baltayı kamp ve doğa maceralarımda kullnacağım. Önceki tecrübelerimden bu boy baltanın daha uygun olduğu kanaatine vardım.

Projemin detaylarını yazarak sizi burada sıkmak istemiyorum video herşeyi anlatıyor keyifli seyirler dilerim

https://www.youtube.com/watch?v=o5aTvZKHInI

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Eski Balta Restorasyonu ve Baltaya Sap Yapımı
« Yanıtla #1 : 02 Ocak 2016, 07:07:58 »
Sayin diresta .Sakalli baltalar konusunda cok konustuk forumdan okuyabilirsin. Pasli bir aleti zimparalayip parlatmak ve kullanilabilir hale getirmek elbette guzel bir duygu. Efektifligine gelince , sap olmamis bikere. Sapa vermek istedigin şekli hazir balta dapindan degilde yekpare bi agactan kendin yapsaydin belki o egimi verebilirdin. Sapin alt kismi nispeten sivri bir sekil almiski, zombilerle mucadele ederken elinden muhtemelen ucar gider. Baltanin kellesi sapin kisaligina gore uyumsuz derecede agir yani buda kullanisli degil.  Ayrica sapin bas kismindan matkapla enlemesine delik delip oraya kadar testere ile acip oraya kama cakmalisin.
 Ben senin yerinde olsam sakal kismini spiralle keserdim sonra dovme celik damgasinin bitiminden agzini keserdim. Sonra agzina argonla yuksek karbonlu bi ege kaynatir sonra ocakta seklini duzeltir tekrar su verirdim sonra sapi en az 70 cm olmali (zzombi ler icin. Momentum meselesi)...

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
Ynt: Eski Balta Restorasyonu ve Baltaya Sap Yapımı
« Yanıtla #2 : 02 Ocak 2016, 10:10:30 »
Merhabalar sayın okavas velespit.
Bencede balta sapı pek olmamış verilmek istenen kavis hazır balta sapında olmadığı gibi ucunun sivri olması hiç mi hiç olmamış ve balta için kısa olmuş. Anladığım kadarıyla kamp faaliyetlerinizde daha büyük baltalara ihtiyaç duydunuz ve kullanım, taşıma kolaylığı açısından da kısa bir sap yapmak istediniz ama bence teaktöre araba lastiği takmış gibi olmuş.
Lütfen eleştirilerime alınmayın yapıcı olmaya çalışıyorum.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.