Bıçak Sanatı - Forum

Matkap Mnegenesi

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Matkap Mnegenesi
« : 31 Aralık 2015, 21:57:37 »

Madem herkes senenin son gününde yaptıklarını paylaşıyor bende bugün yaptığımı paylaşayaım dedim, gaza geldim yani  ;D Matkabı yenileyince bu arkadaşa güzel bir de mengene farz oldu. Nette araştırırken çelik olarak bir tek Konya'da çelik mengene bulabildim. Fiyatı da çok makul gelince hemen sipariş verdim(150 lik olanı). Matkap elime ulaşınca hayal kırklığına uğradım resmen. Çelik denen mengene döküm olanlardan bile daha dandik görünüyordu  :(

İki tane berbat bir lazerde kesilmiş saç parçası birbirine kaynatılmıştı. Mecbur iş başa düştü ve mengene denilen aletin baş ve kıç kısmını kestim. Yerine 20 mm lik saç parçalarından yaptığım parçaları kaynattım. Birde makas çeliğinden iki çene hazırlayıp suladım ve ağıza  vidaladım. Sularken ki fotom Barut'la beraber bugün karın altında çok süper oluyor ocakla uğraşmak  :2up

Aldığım mengene bozuntusunun sadece kolunu( normalinden 6 cm kısaltıp öyle kullandım ) ve alt tablasını kullandım, geri kalanı bana ait. Bu arada tüm dostların yeni yılını tekrar kutluyorum  :2up

Ynt: Matkap Mnegenesi
« Yanıtla #1 : 31 Aralık 2015, 23:58:57 »
 :2up olması gereken olmuş, iyi ki de döküm değilmiş, istediğin hale getirmişsin güzelce. Ellerine sağlık  :2up

Engin 1987

• *
  • 25
  • Meslek: Ö.G.G
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2 : 01 Ocak 2016, 00:17:43 »
Hayrını gör usta :) iyi seneler

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #3 : 01 Ocak 2016, 00:38:29 »
o matkabın altına zaten sıfır bir şey yakışmazdı..şimdi cok daha güzel olmuş..güzel günlerde kullan abi...Allah kaza bela vermesin...çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #4 : 01 Ocak 2016, 01:03:18 »
:2up olması gereken olmuş, iyi ki de döküm değilmiş, istediğin hale getirmişsin güzelce. Ellerine sağlık  :2up

Teşekkür ederim Sefa ustam, bir tek boyası kaldı ;)

Hayrını gör usta :) iyi seneler

Çok teşekkür ederim, hepimize iyi seneler  :2up

o matkabın altına zaten sıfır bir şey yakışmazdı..şimdi cok daha güzel olmuş..güzel günlerde kullan abi...Allah kaza bela vermesin...çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.

Allah razı olsun Murat kardeşim, cümlemize İnşallah  :)

« Yanıtla #5 : 03 Ocak 2016, 19:57:55 »
Elinize sağlık ustam en güzeli kendi bildiğiniz yaptığınız ürün oluyor  :2up Bu mengene fiyatlarını anlamış değilim bana çok pahalı geliyorlar eğer su verme işine hakim birisi olsaydım sizin gibi kendim yapmayı tercih ederdim elinize sağlık tekrardan  :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #6 : 03 Ocak 2016, 22:17:14 »
Elinize sağlık ustam en güzeli kendi bildiğiniz yaptığınız ürün oluyor  :2up Bu mengene fiyatlarını anlamış değilim bana çok pahalı geliyorlar eğer su verme işine hakim birisi olsaydım sizin gibi kendim yapmayı tercih ederdim elinize sağlık tekrardan  :)

Teşekkür ederim Özgür kardeşim, insanın kendi yaptığı aleti kullanmasının tadı bir başka  :2up

« Yanıtla #7 : 03 Ocak 2016, 23:31:29 »

Teşekkür ederim Özgür kardeşim, insanın kendi yaptığı aleti kullanmasının tadı bir başka  :2up
Kesinlikle ustam  :2up
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

karaburun

• *
  • 7
  • Yer: EGE
« Yanıtla #8 : 05 Ocak 2016, 00:33:04 »
Elinize sağlık çözüm yine sizden çıkmış en iyi ve gönül rahatlığı verende bu olsa gerek.Saygılar

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #9 : 06 Ocak 2016, 01:33:08 »
Elinize sağlık çözüm yine sizden çıkmış en iyi ve gönül rahatlığı verende bu olsa gerek.Saygılar

Teşekkür ederim, aynen öyle oldu  :)