Bıçak Sanatı - Forum

Hurdalıktan Atölyeye

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
Hurdalıktan Atölyeye
« : 31 Aralık 2015, 21:13:37 »
selam arkadaşlar atölye malzemelerini koymak için uzun zamandır dolap arayışı içerisindeydim...bu dolabı görünce gönlüm geri dönüşüme gitmesine razı olmadı alıp restore edeyim dedim.Tusaş Havacılık sanayisinden çıkan hurda dolaplardan biri...ürünü inceledim piyasada satılan dolaplardan kalite olarak 10 kat iyi ama tabiki zamana yenik düşerek paslanıp yıpranmış...değişimi görmeniz için baştan sona fotoğrafladım...2015 yılının son projeside böylece bitti.Herkese iyi yıllar

yükle resim

resim yüke

resim yükleme servisi

jpg upload

yükle resim

hızlı resim yükle

jpg upload

jpg upload

resim yülke

resim upload

jpg upload

gif upload

resim upload

gif upload

çoklu resim yükle

resim

dolap şimdilik evde. inşallah ilerde kıyıp götürebilirsem atölyedeki yerini alacak  :D :D :D
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Hurdalıktan Atölyeye
« Yanıtla #1 : 31 Aralık 2015, 21:19:43 »

Vay beeee  :2up  :2up :2up Yanisi halt etmiş, süper olmuş , ellerine emeğine sağlık Murat kardeşim, güle güle kullan  :2up  :2up  :2up

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #2 : 31 Aralık 2015, 22:17:57 »
Guzelim dolap gidecekti ha. Eline saglik Murat super olmus.
Guzel islerde kullanirsin insallah.
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #3 : 31 Aralık 2015, 22:30:52 »
Eline sağlık. Güle güle kullan. Daha yıllarca sana hizmet eder.
You lie, we die.

Fatih IŞIK

• *
  • 490
  • Meslek: Operatör
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #4 : 31 Aralık 2015, 22:44:56 »
Eline sağlik Murat çok iyi bir değişim olmuş :2up
Fatih IŞIK

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #5 : 31 Aralık 2015, 23:06:17 »
Murat güzel günlerde kullan kardeşim  ;)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

« Yanıtla #6 : 01 Ocak 2016, 00:01:13 »
Nefis bir dolapmış valla. Çok güzel bir geri dönüşüm olmuş, rengine bayıldım bu arada. Güle güle kullan.

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #7 : 01 Ocak 2016, 00:19:40 »
Murat keske yakin olsaydik bende faydalanirdim yeni kuracagin atolyeden :(
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

MURAT BUSHCRAFT

• 757
« Yanıtla #8 : 01 Ocak 2016, 00:24:13 »
ustalarım hepinize ayrı ayrı tşk ederim..cok sağolun..yeni atölyeyi kurduğumuzda herkese kapımız açık olacak inşallah...aydın abi uzak olsakda gönüller bir...elimizden ne gelirse her zaman yardıma hazırım biliyorsun...
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #9 : 01 Ocak 2016, 01:23:52 »
Çok beğendim emeğine sağlık. Tam belli olmuyor ama muhtemelen teleskopik raylar var gibi. Dolabın içindeki kalan Ray parçalarında boyamadan önce sokseydin çalışması daha stabil olabilirdi gibi... Bu arada bu tür işlerle uğraşan arkadaşların ihtiyaçlar varsa diye söylüyorum bu tur ekipman konusunda Hafele veya Blum marka tercih ederlerse on numara olur. Bunlar nispeten biraz pahalıdır ama birinci kalitedir ikinci kalite olarak Türk malı Samet var. Ben Evimdeki eski bir çekmeceli dolabının raylarını kendim Hafele marka ile değiştirdim çok kullanışlı oldu çekmece sonuna kadar dışarı çıkabildi için dibini kullanabiliyorsunuz aynı zamanda geceleri içinden bir şey alırken ses yapmadığı için çocuk uyanmıyor yag gibi kayıyor , arkasıda stoplu Yani ses yapmadan kapanabiliyor.

« Son Düzenleme: 01 Ocak 2016, 01:39:06 Gönderen: gokhand »

gokhand

• 1137
« Yanıtla #10 : 01 Ocak 2016, 01:41:45 »
 daha gelişmiş Ray sistemlerinde Hafele mi Blum mu derseniz. Hafele derim. Nedeni Blum marka Ray sistemlerinde pistonlu ve yağlı bir durdurma mekanizması var. Ister istemez İnşaat ve tadilat esnasında monte edildiğinde Tozlar ve molozlar kalıntıları içine kaçabilir çalışma esnasında çıtır çıtır diye ses yapıp yada sistemi bozabiliyor O yüzden Blum marka tercih edeceklerini tozdan korunması çok önemli
« Son Düzenleme: 01 Ocak 2016, 01:43:35 Gönderen: gokhand »

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #11 : 01 Ocak 2016, 02:29:27 »
Güzel günlerde kullan Murat hocam gene uğraşmışsın  ;) ama değmiş. Ellerine sağlık.

MURAT BUSHCRAFT

• 757
« Yanıtla #12 : 01 Ocak 2016, 10:52:39 »
Gokhan ustam tsk ederim goruslerin icin.bunu bu sekilde yaptim ama ray isi sonradan aklima geldi.en kisa zamanda dedigin gibi raylarini degistircem.sagol.

Alper ustam cok sagol begenmene sevindim. ;)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #13 : 01 Ocak 2016, 13:10:49 »
eline sağlık gerçekten çok yakışıklı olmuş  :2up

MURAT BUSHCRAFT

• 757
« Yanıtla #14 : 01 Ocak 2016, 17:13:12 »
Mehmet ustam tsk ederim sagolasin.

gokhand

• 1137
« Yanıtla #15 : 01 Ocak 2016, 17:28:27 »
bu arada bisey dikkatimi cekti. ilk resimde kulplar farklı. sonrasında marka basılı bunları nereden temin ettin. birde fırın boyanın maliyeti ne oldu acaba

MURAT BUSHCRAFT

• 757
« Yanıtla #16 : 01 Ocak 2016, 17:38:24 »
Gokhan ustam acaba kimin dikkatini cekecek dedim vallaha helal olsun iyi yakaladin ayrintiyi.bu dolaplardan 2 tane aldik.ikisininde olculeri ayni ama modelleri farkli.arada ufak farklar var birinde matco etiketi var ve kulplarinda matco yaziyor digerinde yazmiyor.birinin kosesi 90 derece digeri radius'lu.ilk 2 fotograf diger dolaba ait.farkli 2 modeli gorun istedim  ;)
« Son Düzenleme: 01 Ocak 2016, 17:45:02 Gönderen: MURAT EGER »

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #17 : 01 Ocak 2016, 19:45:21 »
Güzel olmuş biladerim, ellerinize sağlık. Bende bu hafta hurdacılara bir tur yapayım bari, gaza geldim :))

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #18 : 01 Ocak 2016, 23:50:59 »
Ustadim tekrar gule gule kullan. Sahibindende ilani ni gordum facede yorum yaptiktan sonra cok kullanisli bir seye benziyor.
Dilimlenmis kabzelikler linerler profiller vs hepsi ayri ayri tertemiz saklanir bunun icinde en kisa zamanda bende edinmek isterim boyle bir dolap tekrar gule gule kullan.
Ünye

MURAT BUSHCRAFT

• 757
« Yanıtla #19 : 01 Ocak 2016, 23:51:27 »
tşk ederim ali sağolasın beğenmene sevindim. Gökhan hocam boyamasına para vermedim.ama 1 günden fazla uğraştılar abiler kötü ceza kesecekler gibime geliyor  :D :D :D