Bıçak Sanatı - Forum

Şef bıçağına başladım.

cihankara

• 281
  • Meslek: turizm
  • Yer: Antalya
Şef bıçağına başladım.
« : 29 Aralık 2015, 19:33:49 »
Merhabalar,uzun zamandir bicakla ilgilenme firsatim olmuyordu biraz zaman bulunca şef bicaği(sanirim santoku tarzi) deneyeyim dedim. Çelik olarak 3mm D2 kullandim 400 kuma kadar perdah yaptim namlu 16.5cm toplam boy 25cm. Eksiklerimi söylerseniz mutlu olurum.

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
Ynt: Şef bıçağına başladım.
« Yanıtla #1 : 29 Aralık 2015, 19:48:08 »
elıne saglık abı vengeyı kırımına degılde suyuna kullan bence bıde balçaga ilk olarak sarıyı yerlestır benım fıkrım bu yonde
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 29 Aralık 2015, 19:50:45 »
D2 mutfakta olacaksa ne kadar ince kumla perdah o kadar iyi olur diye düşünüyorum.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

cihankara

• 281
« Yanıtla #3 : 29 Aralık 2015, 21:14:02 »
elıne saglık abı vengeyı kırımına degılde suyuna kullan bence bıde balçaga ilk olarak sarıyı yerlestır benım fıkrım bu yonde
Adem usta agaclara henuz tam karar vermedim fikir olusturmasi acisindan koydum,fotograftaki sari degil bronz onada  karar vermedim belki sarida kullanabilirim. :)

D2 mutfakta olacaksa ne kadar ince kumla perdah o kadar iyi olur diye düşünüyorum.
Osman kardesim belirtmeyi unutmusum henuz isil işlem yapilmadı,isil islemden sonra 1500e kadar yolu var :)

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #4 : 29 Aralık 2015, 21:22:19 »
Profil çok güzel çıkmış.1500 kum iyi olur parlar mutfakta.Stabilize yaparsan da karar verince hangi ahşabı kullanacağına ömürlük olur.Torununa kalır artık  :D Eline sağlık Cihan  :2up

cihankara

• 281
« Yanıtla #5 : 29 Aralık 2015, 21:32:57 »
Profil çok güzel çıkmış.1500 kum iyi olur parlar mutfakta.Stabilize yaparsan da karar verince hangi ahşabı kullanacağına ömürlük olur.Torununa kalır artık  :D Eline sağlık Cihan  :2up
Aykut abi isil islemden sonra yapicaz artik perdahi,perdah yapmadan bicak yapabilmek ne guzel olurdu nefret ediyorum :) Ayrica bu hediye olarak gidecek. Yapmak isredigim bunun gibi birsey

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #6 : 29 Aralık 2015, 21:43:03 »
D2 mutfakta kullanılacaksa bence perdahi zimparasi çok.önemli
Belki nacizane tavsiyem.isil islem öncesi 1500 kuma kadar perdah ile.çıkmak daha kolay.
Isıliişlem.sonrası zimpara yapmak 2379 ta gerçekten çok.zor oluyor.

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #7 : 29 Aralık 2015, 21:43:37 »
Formu cok guzel olacak bence kolay gelsin.
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

« Yanıtla #8 : 29 Aralık 2015, 21:51:23 »
Cihan, çok başarılı olmuş. Kuyruğu ucuna doğru konik hale getirirsen sapı monte ederken kolaylık olur. Ağaçları koyduğun kombinasyon bence çok iyi durur. Hadi merakla bekliyoruz bitmişini .

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #9 : 29 Aralık 2015, 22:02:42 »
aaa cihan kardeşim gelmiş nede güzel çalışmayla gelmiş  :2up :2up :2up ...ellerine sağlık kardeşim.takipdeyim bitmiş halinide bekliyorum.çalışmalarında kolaylıklar diliyorum
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

cihankara

• 281
« Yanıtla #10 : 30 Aralık 2015, 11:38:39 »
D2 mutfakta kullanılacaksa bence perdahi zimparasi çok.önemli
Belki nacizane tavsiyem.isil islem öncesi 1500 kuma kadar perdah ile.çıkmak daha kolay.
Isıliişlem.sonrası zimpara yapmak 2379 ta gerçekten çok.zor oluyor.
Söylediginizi dikkate alicam, sagolun.

Formu cok guzel olacak bence kolay gelsin.
Sagolasin Aydin abi.
Cihan, çok başarılı olmuş. Kuyruğu ucuna doğru konik hale getirirsen sapı monte ederken kolaylık olur. Ağaçları koyduğun kombinasyon bence çok iyi durur. Hadi merakla bekliyoruz bitmişini .
Tesekkur ederim Sefa abi. Kuyrugu koniklestircem ama kuyruk içime sinmedi biraz kisa kaldi (6,5cm ) pim çakmadan saglikli olur mu epoxy nekadar tutar bilemiyorum.Kombinasyon benimde hoşuma gitmisti sende olur verdiysen böyle yapayim :)
aaa cihan kardeşim gelmiş nede güzel çalışmayla gelmiş  :2up :2up :2up ...ellerine sağlık kardeşim.takipdeyim bitmiş halinide bekliyorum.çalışmalarında kolaylıklar diliyorum
Sagolasin kardesim,senden de bekliyoruz bu tarz hareketler :) Biraz daha bicak yapmaya firsat bulamasaydim soğuyacakmisim bu hobiden :)

« Yanıtla #11 : 30 Aralık 2015, 12:03:57 »
Sapı konikleştirirsen ve kuyruğu kızartıp deliğe sokarsan 65 mm yeterli ve sağlam olur hiç endişe etme. Kombinasyon Senin de hoşuna gittiyse hiç düşünme aynen devam  :2up

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #12 : 30 Aralık 2015, 13:53:31 »
Polisaj ne kadar bıçagı kalitesiz göstersede, sanırım d2 mutfak bıçaklarında artısı olur. D2 mutfak bıçagımı kullanmayı hanıma yasakladım. D2 mutfakta ilgi istiyor. Ayrıca sanırım ısıl işlemden çıktıktan sonra yüzeye dokunmamak, ince kum perdahtan daha iyi koruma saglıyor. Benimki o şekilde ve sadece kesici agız da paslanma oldu. Güzel bir çalışma olacak. Kolay gelsin
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

poyrazz74

• 224
  • selçuk çakır
  • Meslek: belediye işçisi
  • Yer: izmir-konak
« Yanıtla #13 : 31 Aralık 2015, 16:25:23 »
Merhaba Cihan bey.bende bıçaklarımı ve özellikle kabzaları japon tarzı yapmak istiyorum ,tek parça ahşap kullanmak için sütunlu maktap şart fakat aşagıdaki videoda üç parçadan yapıyor ..https://www.youtube.com/watch?v=cYvPxYGPY7c

« Yanıtla #14 : 31 Aralık 2015, 19:06:29 »
Merhaba Cihan bey.bende bıçaklarımı ve özellikle kabzaları japon tarzı yapmak istiyorum ,tek parça ahşap kullanmak için sütunlu maktap şart fakat aşagıdaki videoda üç parçadan yapıyor ..https://www.youtube.com/watch?v=cYvPxYGPY7c

Sütun matkap şart değil bence, yoksa el matkabıyla da yapılabiliyor. Önce bir delik açıp ardından sap kuyruğunu tavlayıp kızgın durumda deliğe sokuyorsunuz ve olup bitiyor.

cihankara

• 281
« Yanıtla #15 : 31 Aralık 2015, 20:55:02 »
Sutun matkabim var ama Sefa hocamin dedigi gibi bi iş için şart degil hele ki benim bicak gibi kuyrugu kisaysa.
Polisaj ne kadar bıçagı kalitesiz göstersede, sanırım d2 mutfak bıçaklarında artısı olur. D2 mutfak bıçagımı kullanmayı hanıma yasakladım. D2 mutfakta ilgi istiyor. Ayrıca sanırım ısıl işlemden çıktıktan sonra yüzeye dokunmamak, ince kum perdahtan daha iyi koruma saglıyor. Benimki o şekilde ve sadece kesici agız da paslanma oldu. Güzel bir çalışma olacak. Kolay gelsin
Emrah abi ozaman isil islemden once 1500kuma kadar cikayim isil islemden sonra dokunmayayim.

Fatih IŞIK

• *
  • 490
  • Meslek: Operatör
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #16 : 31 Aralık 2015, 21:51:45 »
Cihan kolay gelsin takipteyim güzek olacak  :2up
Fatih IŞIK

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #17 : 01 Ocak 2016, 11:15:59 »
Cıhan kolay gelsin kardeşim süper gidiyorsun  :2up  :2up takipteyiz  8)

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
« Yanıtla #18 : 01 Ocak 2016, 19:46:21 »
Kardeşim neden n695ten yapmadın diye sorasım geldi :))

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #19 : 01 Ocak 2016, 19:49:33 »
Güzel başlamışsın Cihan kombinasyonda çok güzel. Sonucu bekliyoruz.  :)