Bıçak Sanatı - Forum

Çerkez kaması, ilk denemem

Cemal

• *
  • 16
  • Meslek: ögretmen
  • Yer: istanbul
Çerkez kaması, ilk denemem
« : 28 Aralık 2015, 15:51:27 »
Herkese iyi günler,

Hep bir köşede bir çerkez kaması dursun istemişimdir. Piyasadaki yerli malı olanlara baktım, fiyatlarla işçilik arasında bir oran göremedim, biraz düzgün olanları varsa da, kılıfa hiç özen gösterilmemiş, değmez dedim.
Kendim nacizhane bir tane yapmaya çalıştım. Toplam uzunluk 34 cm, namlu karbon çeliği 21 cm. Perçinler pirinç, sap gül. Bir de geleneksel ahşap deri kaplama kılıf yapayım diyorum ama internette güzel bir açıklama bulumadım.
Cemal

trgtylcnky

• 166
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Ankara
Ynt: Çerkez kaması, ilk denemem
« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2015, 21:43:10 »
Hocam elinize sağlık kabza çok zarif olmuş. Ama namlu yüzeyi daha özenli olsa daha iyi olur gibi geldi bana. İşleme devam etmeyi düşünüyor musunuz?

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #2 : 28 Aralık 2015, 22:40:32 »
 :2up Ellerinize sağlık

Cemal

• *
  • 16
  • Meslek: ögretmen
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #3 : 28 Aralık 2015, 23:21:51 »
Hocam elinize sağlık kabza çok zarif olmuş. Ama namlu yüzeyi daha özenli olsa daha iyi olur gibi geldi bana. İşleme devam etmeyi düşünüyor musunuz?
Teşekkür ederim. Evet, elime iyi parlatma malzemesi geçerse, namlunun yüzeyinden bir daha geçmeyi düşünüyorum ya da sirkeyle hafifçe karartabilirim de, biraz otantik gözükmesi hesabı...

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #4 : 29 Aralık 2015, 08:53:01 »
Ellerinize sağlık iyi bir iş   ;D ama iyi bir işçilik diğil  ::)  Namlu üzerinde  1200 /1500 zımpara ile son perdah daha iyi olurdu sanki  ;D

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #5 : 29 Aralık 2015, 14:03:55 »
Ellerinize sağlık iyi bir iş   ;D ama iyi bir işçilik diğil  ::)  Namlu üzerinde  1200 /1500 zımpara ile son perdah daha iyi olurdu sanki  ;D
+1
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

şerif gürcan

• 281
  • Meslek: tornacı
  • Yer: (Eses26) / Bandırma
« Yanıtla #6 : 29 Aralık 2015, 19:31:35 »
Perdahlamaya biraz daha özen gösterilirse daha iyi olur.

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #7 : 29 Aralık 2015, 19:56:59 »
elıne saglık perdah dedıklerı gıbı ozensız olmuş sprale cırt zımpara takmışsın gıbıme geldı arkasından elle bı kat perdah cekseydın cok guzel olacaktı
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar