Bıçak Sanatı - Forum

Zeytin saplı Sungur.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
Zeytin saplı Sungur.
« : 25 Aralık 2015, 23:20:42 »
Önceki önceden yaptığım sungur serisi ile aynı model bir bıçak. İlk defa zeytin kullandım zeytin gerçekten etkileyici bir ahşap doğrusu.
Çelik: M390
Kabze : zeytin
Boy : 21.5 cm
En : 28 mm
Isıl işlem : Taner SALAR

O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Ynt: Zeytin saplı Sungur.
« Yanıtla #1 : 25 Aralık 2015, 23:30:07 »
Hasan, güzel olmuş ve zeytin de kesinlikle çok yakışmış. benim gözümü tek tırtıklayan detay; sapın namlu başlangıcındaki keskin köşeli durum. Bunun gözü rahatsız etmesi bir yana, bu tür keskin köşeler bir yere çarptığında veya takıldığında, o noktadan kıymık kaldırma olasılığı var. Ellerine sağlık, temiz iş olmuş doğrusu.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 25 Aralık 2015, 23:40:08 »
Eline sağlık abi zeytin gerçekten çok yakışmış. :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #3 : 25 Aralık 2015, 23:45:20 »
Eline sağlık abi zeytin gerçekten çok yakışmış. :2up
Teşekkürler osmanım :) zeytin gerçekten farklı bir ağaç geçenlerde bir restoranda adam tabak yapmış düz tahta gibi et tabakları da vardı resmini çektim ama yüklemeye üşendim o kadar harika duruyordu ki tabağı kırıp abi çöpe atacağınıza bana verin diyesim geldi :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #4 : 25 Aralık 2015, 23:47:34 »
Elinize saglik zeytine nedense dayanamiyorum kokusuda guzel geliyor bana ahsabin
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #5 : 25 Aralık 2015, 23:47:41 »
Hasan, güzel olmuş ve zeytin de kesinlikle çok yakışmış. benim gözümü tek tırtıklayan detay; sapın namlu başlangıcındaki keskin köşeli durum. Bunun gözü rahatsız etmesi bir yana, bu tür keskin köşeler bir yere çarptığında veya takıldığında, o noktadan kıymık kaldırma olasılığı var. Ellerine sağlık, temiz iş olmuş doğrusu.
Teşekkürler sefa abi :)
Tarif ettiğiniz yer tam olarak 5. Resimde odaklanılan yer mi? Eğer orası ise diğer bıçaklarda daha dikkatli olurum. Gene de belirtmek isterim orası namluya 90 derece değil yaklaşık 30 derecelik bir eğim var.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #6 : 25 Aralık 2015, 23:48:54 »
Elinize saglik zeytine nedense dayanamiyorum kokusuda guzel geliyor bana ahsabin
Teşekkürler üstat :)
Testere ile keserken çıkardığı talaş bile bir başka, nasıl tarif etsem böyle boncuk boncuk talaş çıkıyor.

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #7 : 25 Aralık 2015, 23:53:46 »
Hasan hocam güzel bir çalışma, ellerinize sağlık.

« Yanıtla #8 : 25 Aralık 2015, 23:57:14 »
Hasan, bu fotoğraftaki karanlıkla aydınlığın kesiştiği çizgiyi kastetmiştim.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #9 : 26 Aralık 2015, 00:04:41 »
Hasan hocam güzel bir çalışma, ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim ali hocam :)

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #10 : 26 Aralık 2015, 00:05:40 »
Hasan hocam güzel olmuş, Tebrikler.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #11 : 26 Aralık 2015, 00:06:19 »
Hasan, bu fotoğraftaki karanlıkla aydınlığın kesiştiği çizgiyi kastetmiştim.

Tamamdır abi aynı yerden bahsediyoruz. Diğer bıçaklarda bunu dikkate alıcam :)
Bu arada fotoğrafta gölge oluşmuş yeni farkettim sanırım çadıra ayar çekmem gerekiyor.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #12 : 26 Aralık 2015, 00:06:49 »
Hasan hocam güzel olmuş, Tebrikler.
Teşekkürler ömer ustam :)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #13 : 26 Aralık 2015, 00:31:54 »
Bu arada yazmayı unutmuşum bu bıçağın kabzasını volkan kardeşimle birlikte yapmıştık. Aslından ben buna kök ceviz kabza yapmıştım ama tam da volkan ziyaretimdeyken kabzanın şişmiş olduğunu farkettim ( nedenini anlayamadım ) sonra kırıp volkanla birlikte sağolsun bana hediye getirdiği zeytini yaptık :)

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #14 : 26 Aralık 2015, 20:00:28 »
Hasan kardeşim ellerine sağlık. Gayet güzel bir işçilik var ortada. "Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz" derler ya, işte tamda öyle olmuş senin gibi harika bir işçilik olmuş. Yalnız ayva biraz manidar geldi bana  :D
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #15 : 26 Aralık 2015, 23:19:08 »
Hasan kardeşim ellerine sağlık. Gayet güzel bir işçilik var ortada. "Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz" derler ya, işte tamda öyle olmuş senin gibi harika bir işçilik olmuş. Yalnız ayva biraz manidar geldi bana  :D
Sağolasın kardeşim :)
Valla ayva aslında bıçağı dayamak için kullanıldı fotoğrafları arkadaşım öekti o an eline bu geçmiş :)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #16 : 27 Aralık 2015, 00:26:05 »
eline sağlık çok güzelbir çalışma  :2up

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #17 : 27 Aralık 2015, 00:40:04 »
eline sağlık çok güzelbir çalışma  :2up
Sağolasın mehmet ustam :)

Fatih IŞIK

• *
  • 490
  • Meslek: Operatör
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #18 : 27 Aralık 2015, 00:44:59 »
Hasan hocam elinize sağlik güzel bi çalisma olmuş  :2up yanliz ayvada çok iyi duruyor  :) :)tebrikler
Fatih IŞIK

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #19 : 27 Aralık 2015, 01:09:56 »
ustam celik olsun ağacın cinsi olsun bıçağın modeli olsun bence en kaliteli en güzel kombinasyonlardan biri...işçiliğinize diyecek söz bulamadım bence herşey cok yerli yerinde  :2up :2up sertlik konusu dikkatimi çekti.sertliği belirtmemişsiniz keşke sertliği ölçüp yazsaydınız mevzu m 390 olunca çelikle alakalı herşey insanın dikkatini çekiyor. ;) zeytinde stabilizasyon tarzı herhangi bir işlem yaptınız mı  ::) ellerinize sağlık çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum...
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2015, 01:12:43 Gönderen: MURAT EGER »
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft