Bir çok kişi muhtemelen benimle aynı tercihte değildir ama hem ceplerimi fazla doldurduğumdan hem de neredeyse her yerde tepki çekmeden taşıyabilmek için biraz daha düşük boyda ve ağırlıkta çakıları tercih ediyorum. Geçenlerde aldığım çakının da ağırlığı ve özellikle kapalı haldeki büyüklüğü benim alıştığımın biraz üstünde çıktı. Haliyle gözüm centilmen çakısına yakın bir şeyleri yine aradı.
Bunları yada bunlara yakın boyutlardaki çakılara bakıp boy ve ağırlık tercihini kontrol etmeni öneririm. Doğada eğer taşıyabiliyorsan büyük iyidir ama şehirde tercih eder misin bir bak derim.
Ağzı uca doğru fazla kıvrılanlar var. Bu kıvrımı bir av hayvanı yüzecek olsan seversin ama bir şeyler yontarken, meyve soyarken biraz daha düz bir ağız ve biraz daha sivri bir burun istersin.
Namlu çeliği ve sap malzemesi olarak fazla bakmadım, her biri benim beğeni eşiğimi geçiyor.

Belki diğer arkadaşlardan da geri besleme gelir. Bu çakılardaki çeliklerden sadece S30V'yi çakılarımdan birinde kullanıyorum ama onu da zorlamadığımdan ve diğer çelikleri de kullanmadığımdan çelik konusuna daha fazla girmiyorum.