Bıçak Sanatı - Forum

şerit zımpara

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: şerit zımpara
« Yanıtla #40 : 05 Mart 2010, 09:42:55 »
ve evet, şeritleri standart ölçüler olmadığı için elde yok ??? :))

ama yine karaköyde olan bir zımparacıdan telefonda bilgi aldım. bu ölçülerde yaparlarsa, zirkonyumlu şeridin birim fiyatı 1,25 lira. fakat sadece 120 kuma kadar çelik zımparası varmış. ve bu üretimde de 35-40 arası şerit çıkarmış. yani ben sipariş verdiğimde muhtemelen her kumdan  35 adet zımpara almak durumunda kalacağım.

ne dersiniz?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #41 : 05 Mart 2010, 09:49:46 »

ama yine karaköyde olan bir zımparacıdan telefonda bilgi aldım. bu ölçülerde yaparlarsa, zirkonyumlu şeridin birim fiyatı 1,25 lira. fakat sadece 120 kuma kadar çelik zımparası varmış. ve bu üretimde de 35-40 arası şerit çıkarmış. yani ben sipariş verdiğimde muhtemelen her kumdan  35 adet zımpara almak durumunda kalacağım.

ne dersiniz?
Aslında sadece 40 ve 120 kum zirkonyum senin işini görür. 35 tane de aslında makul bir miktar. Genelde 1 yıl gibi bir zaman bu miktar zımpara işini görür. Toplamda 80-90 lira bir seferlik zımpara harcaması normaldir. Ben de genelde bir kerede 100 lira kadar ayırıyorum zımpara alımımda. Tabii bu makinenin zımpara hızının yüksekliği ve bandın küçüklüğü yüzünden sürekli bir üretimde zımpara astarı yüzünden pahalı olurdu, ama hobi üretiminde bence alınabilecek bir makine...
« Son Düzenleme: 05 Mart 2010, 09:51:25 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #42 : 11 Mart 2010, 21:34:35 »

ne dersiniz?

aynı makineden bende de var o yüzden beraber sipariş verebiliriz. 

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #43 : 12 Mart 2010, 10:03:06 »
e hocam işlevselliğini senden öğrenelim bu makinanın o zaman 8)

şerit genişliği, hızı, performanısı güzel mi? çelikle çalışırken nelerine dikkat etmek gerekir vs.. anlatırsan sevinirim...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

durukan

• 774
« Yanıtla #44 : 14 Mart 2010, 23:23:16 »
tek makine olarak ne denli iş gorur bilemem. bendekini bir veya iki kere kullanmısımdır ancak. ancak şerit digerlerindeki gibi onden arkaya degil yukardan aşagıya indigi için daha kolay calısılıyor ve hakım olmak çok daha kolay. eger tek makine olacaksa bu olabilir. ( aynı gurup için ornekliyorum. ) bendekinin şeridinde hata oldugu için sürekli atlama yapıyor o nedenle temiş işçilik çıkaramadım ama şerit muntazam olsaydı işime yarardı. (diger makinem olmadıgını varsayıyorum. )

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #45 : 10 Nisan 2010, 11:37:29 »
durukan bey,
kılavuzsan'ın zımpara makinesinden memnunmusunuz kullanışlımı ayrıca saplardaki kıvrımlar küçük bi aparat yapabilirlermi?

ve fiyatı nedir:)
iyi günler iyi çalışmalar...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

durukan

• 774
« Yanıtla #46 : 11 Nisan 2010, 07:46:09 »
makineden memnunum. ozellikle uzerinde yaptıgım degişiklilerden sonra çok güzel çalışıyor. ben makineye frekans ayarlayıcı ekleyerek güçten düşmeden hızla oynama olanagı buldum. evet küçük kıvrımlarda da işe yarar ama bunun için küçük çaplı uç aparatları lazım hala bende o siparişimi beklemekteyim. yakında fırsat olursa küçük bir video hazırlayıp paylaşacagım.

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #47 : 26 Nisan 2010, 11:26:49 »
Durukan Bey , kilavuzsanin makinasi ile ben de ilgileniyorum. Sanirim firmanin sitesi su an kullanim disi. Merak ettigim birkac konu var:
1- 2x72 bantlar kullanilabiyor mu, daha dogrusu soyle soyleyeyim, on duz parca -tekerlek seklinde olmayan aparat- tam 5 cm genislikte mi?
2- Birtakim modifikasyonlari firmadan istediginizi belirtmissiniz, nelerdir ve yapildi mi?
3- Motor devri fabrika cikisi haliyle ayarlanabiliyor mu?

kolay gelsin..
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #48 : 07 Kasım 2010, 20:53:43 »
Kasnaksız, motor milindeki kasnakla tahrik alacak bir makinada ideal yada yakın toleransta motor gücü kaç watt olmalı ve ortalama devir sayısı ne kadar olmalı.Yer darlığından balkon için düşündüğüm bir model için soruyorum. Oldukça az yer kaplayacak bir model.

İkinci olarak belt zımpara ölçüleri nasıl hesaplanıyor? Verilen ölçüler daire çevresi ölçüsümü yoksa ikiye katlanmış zımparanın tek yan ölçüsümü?

Emre beyin verdiği el yapımı zımpara makineleri sayfasından beğendim bir, iki model. Motor gücü ve devir sayısını da üstadlardan gelen mesajlara göre bakacağım.

İyi günler.
You lie, we die.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #49 : 19 Kasım 2010, 11:16:17 »
herkese iyi bayramlar
bende uğraşlara rağmen bir kaç bıcak yapabildim fakat serit zımpara makinası olmadan bu iş kolay olmuyor.yapmaya karar verdim şaseyi cıkardım kafa kısmını lazerde kestridim.
yaptığım araştırmalarda makaraolarak transpalet tekeri kullanmaya karar verdim tanesi 10tl bilyalı (profesyonel olarak makara kullanmak isteyenlere poliüratan kaplama teker tavsiye ederim daha dayanıklı olduğunu beyan ediyorlar fakat pahallı tanesi 35tl )
200mm lik alünimyum üzeri kauçuk kaplama bilyasız 80 tl
kafa kısmını 10mm lik dkp sacdan kestirdim pahallıya mal oldu en az iki kesiyorlar 100tl
geriye motor kaldı oda volt elektrikten 1,5 kw 210tl
kafa kısmına ihtiyacı olan olursa fazla olanı verebilirim resmi aşağıdadır
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #50 : 10 Aralık 2010, 15:05:39 »
arkadaşlar merhababugün sanayide parça tamiratı için uğradığımda zımpara malzemeleri satan bir firmaya uğradım konuşurken bir tanıdığının dükkan kapattığını ve elinde üç adet şerit zımpara makinasının olduğunu beyan etti malzeme çalışır halde üç fazlı mono faze sürücü ile kullanmak isteyen arkadaşlara duyurulur
malzemeyi ben görmedim ama direkt motor zımparaya bağlı olarak çalışıyor önde 220 lik compk disk varmış malzeme komple döküm olarak imal edilmiş ve yedek parçaları ganimet gibiymiş.dükkan sahibi 100 tl komisyon alırım gider pazarlığı ederim diyor ama kaça alınacağı belli değil maksimumda 300 e parça başı olacağını söyler.
saygılar ihtiyacı olan arkadaşlar varsa benimle irtibata geçerse uygun bir zamanda buluşur gideriz ben makinanın aynısının sıfırını gördüm kullanışlı gibi görülüyor.
sefa beyin makinasının fabrikasyon imali gibidir.

« Yanıtla #51 : 11 Aralık 2010, 00:29:55 »
Özgür makinaların bir fotoğrafı olsa benim ilgilenme olasılığım var. ( sormayı unuttum, makinalar ağaç işleme zımparası mı)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #52 : 11 Aralık 2010, 23:26:25 »
hocam görme şansım olmadı zımparacı komisyon alırım olayındaydı ben yüzümü alırım gerisi pazarlığıma kalmış dedi
kullanıcı ihtiyarmış galiba foto olayına giremiyormuş motor 1.1 kw 380 volt
zımpara 2000x50 veya 2000x100 takılabiliyor resimdekinin boyası cımmış ve muhafazası olmayanıymış

durukan

• 774
« Yanıtla #53 : 12 Aralık 2010, 01:12:39 »
300 çok ideal.  bence forumdan arkadaşlar almalı. eger talibi yok ise bir tanesi ile de ben ilgilenirim.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #54 : 12 Aralık 2010, 01:46:19 »
bır kusuru yok ıse sayet bır tanesınıde ben alırım..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #55 : 12 Aralık 2010, 03:02:09 »
380V 1.1 KW çok çok iyi, pazarlık sonucu fiyatı duymak isterim doğrusu. Komisyon işini de hallederiz (sana zahmet olacak ama fiyatı öğrenebilirsek süper olur)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #56 : 12 Aralık 2010, 23:12:37 »
hocam su an makedonyadayım ancak haftasonu ilgilenmem gerekecek pazartesi yola cıkmadan benim düldülüde sattım. yani bineğim yok satıcı alın beni götürün pazarlık yaparım modunda makineler çalışıyormuş ama tabiki kullanılmış olduğundan birtakım deformasyonların olacağı kesindir ama onlarda sarf malzemeleri olacağı kesin vede fiyatların makul olduğunu biliyorum sonuçta sıfırlarının fiyatını bilmiyorum ama 800 ila 1000 arası
bunları 250 veya 300 kapatsak 300 hız kontol ile toplam 600 rulmanlar değişse hepsi 50 tl ön disk 60 tl diğerleri 50 hesabı siz yapın.döndüğümde mutlaka ilgileneceğim olmadı üçünü alırın ihtiyacı olanlarda benden alır  ;D ;D

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #57 : 12 Aralık 2010, 23:25:04 »
burada bir alman firması varmış yarın ona gidecem 440c varsa alıp otobüsle türkiyeye göndereceğim uygun bulursam birkaç plaka almayı planlıyorum duyurulur. ;D

durukan

• 774
« Yanıtla #58 : 12 Aralık 2010, 23:29:24 »
eger 440 c varsa. sen al masrafı paylaşırız..

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #59 : 12 Aralık 2010, 23:44:43 »
440c nın arasına 1095 te karıstırsan  :D  ılk talıplısı olurum..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)