Konuları " ben daha uzağa işerim " havasında değerlendirirsek, varacağımız noktada çok .oktan olur. 
Konuyu bu tarz da algılamak da farklı bi yere götürmez kimseyi.
Tecrübe körlüğü yerine, daha açık gözlerle bakalım hep beraber, bunun nesi yanlıştır ki?
Siz ortaya 2 taş koyun, ben 1 taş koyayım, derken o, derken bu derken de güzel bir duvar inşa etmiş olalım, doğru ve gelişen bilgiyle
Ben bulunduğum konumdan memnunum. Okuyorum araştırıyorum, denemeler yapıyorum sıkıntı yok yani..
Yalnız ben ortamı geren tartışmalar yerine bilgi alabileceğim konuları okumayı her zaman yeğlerim. Tabi ben şu kadar biliyorum tarzındaki yazışmalar beni her zaman iter, konuyu okuyan arkadaşlarında böyle düşüneceklerini varsayarak yazmıştım.
4 yıldır foruma üye olmasına rağmen bu güne kadar bir tane bilgi amaçlı konu açıp ta beni aydınlatmamış ve metalurji mühendisi olup ısıl işlemini bile başkasına yaptıran birini kaale almam da benim hatam sanırım. 
Bir daha yapmam..
Ne tür hatalarınız vardır ne tür hataları kendinizde görürsünüz yada algılayabilirsiniz bilemem,
4 yıldır foruma üye olup hakkaten gerektiği kadar bilgi paylaşımı yapmadıysam da doğrudur derim bu da benm hatam, belki üstün körü yaklaşan tecrübe körü çok olur diyedir, belki de üşendiğim içindir. Hatam budur inkar etmiyorum.
Şu saçma mevzuya da açıklık getireyim;
Bir bıçağa değil, 12 ton luk malzemelere ışıl işlem yaptırdım totale vurursak tonajı siz hesap edin
Ayda şanslıysam 4 yada 5 tane bıçak bitiren birisiyim, yılların muhabbeti olduğu için bunları da Taner ustaya yollarım, hiç de gocunmam bilakis hoşuma gider, vay ısıl işlemini ben yapmadım tühhh diye de laklak etmem.
Bakış açınız bu kadar sığ ise bende sizi gram kaile almam keza, saçma bir yerden tespite giriştiniz
Üstüne Şu ifadeyi kullanmışım;
''Siz ortaya 2 taş koyun, ben 1 taş koyayım, derken o, derken bu derken de güzel bir duvar inşa etmiş olalım, doğru ve gelişen bilgiyle''
dememe rağmen nasıl bir kibirle bu cevabı yazıyorsanız artık, hiç bir şey diyemem. Herkesin kendi fil dişi kulesi varmış burda ne diyim.
Serkan Kuşcu ; Haticeye değil neticeye bakacaksın, biz o çelikler gereksiz dedik mi? D-3 neden yapılmış dedik mi? Sende de öyle bir hastalık var biz ne diyoruz sen ne anlıyorsun ... İmkan meselesi , dileyen isterse uzaydan bulunan bilmem kaç bin dolarlık madenden yapsın, önemli olan aldığı netice. Daha önce de birkaç konuda yaptın aynı şeyi, mesela O-1 konusunda. Yapma bunu ... Sen O-1 ile O-2 den yapılan bıçağı kullanıp ta ha arkadaş bu O-2 bu da O-1 diyebilirmisin ? O kadar fark var mı bu iki çeliğin arasında? Bunu anlayabilecek kaç kişi var? Ben şahsen anlayamam. İşin özeti insanları yanlış yönlendirmeye karşıyım ben, yoksa sen onu kullanmışsın, Ahmet bunu kullanmış o onun kararı . Umarım anlatabilmişimdir derdimi 
Arkadaşım, sende de nasıl bir hastalık var ki cevap yazdığın konuya hastalığını bulaştırıyorsun, Üstüne bana hastasın deme cürretine girişiyorsun.
O1 ile O2 arasında en basit olarak, adam babasının hayrınamı yoksa salaklığından mı Volfram koymuş? Halbu ki sana sorsa, ne gerek var sayın üretici bu varken deseydin de yapmasaymış. Bu kadar sığ düşünme