Bıçak Sanatı - Forum

Yeni Sütunlu Matkabım

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Yeni Sütunlu Matkabım
« : 14 Aralık 2015, 22:48:46 »

Bugün dostları sevindirip çekemeyenleri çatlatma günüm  >:D Yaklaşık 3-4 yıldır peşinde olduğum eski model amerikan malı matkabıma geçen hafta itiabrı ile kavuştum. Tadilat işlerini az önce bitirdim ve bitirir bitirmez dostlarımla paylaşmak istedim 8) Nasıl eski amerikan arabalarında bir ruh , bir estetik hissediliyorsa bende bu tür eski el aletlerinde o duyguyu hissediyorum. Netten yaptığım araştırmaya göre bu adlı matkaplar 1919 ve 1939 yılları arasında Tauco markası adı altında Herb Tautz tarafından üretilmiş. 1939 tan sonra şirketi satmış ve şirket Delta markası adı altında üretim yapmaya devam etmiş. Yani benim matkap 1929 -1939 yılları arası muhtemelen doğmuş. Kısmet taaaa oralardan 2015 yılında Soytürk Dönmez'in garajına  :2up Allahım çok büyüksün çook, sana sonsuz şükürler olsun ... Ben bu arkadaşı bulduğumda boya hariç gayet iyi durumda idi.

Yalnız orta tabla perişan edilmişti. Delik delerken tablanın resmen canına okunmuş. Ben çelik kaynak ile tamiratını yaptırıp boydan boya açılan delikleri onarttım( bendeki invertörlü kaynak makinası çelik elektrotları yakamayınca mecbur tornacı yolu gözüktü). Üzerindeki motor elbetteki orjinal motoru değildi. 550 watlık 1500 devir trifaze bir motor vardı. Bende elimde bulunan 1.1 kw lık 1500 devir monofaze motor ile değiştirdim. 3-4 Kat mat boya üzerine 1-2 kat mat vernik attım ve sonuçları sizlerle paylaşıyorum, tüm dostlara selamlar  :2up

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
Ynt: Yeni Sütunlu Matkabım
« Yanıtla #1 : 14 Aralık 2015, 22:52:51 »
İyi insanın Allah gönlüne göre verirmiş.  :2up. Güle güle kullan Abi.  :)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #2 : 14 Aralık 2015, 22:54:06 »
İyi insanın Allah gönlüne göre verirmiş.  :2up. Güle güle kullan Abi.  :)

Allah razı olsun Tarık ustam daha iyileri siz dostların olsun :)

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #3 : 14 Aralık 2015, 23:01:32 »
Abi gaza mı geldin, sürekli yenilik sürekli yenilik :) Şaka bir yana cidden ruhu olan bir atelyen var. Kıskanmamak elde değil. Şimdi daha net anlıyorum bıçakların neden sana özgü ve karakterli.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #4 : 14 Aralık 2015, 23:02:26 »
Abi gaza mı geldin, sürekli yenilik sürekli yenilik :) Şaka bir yana cidden ruhu olan bir atelyen var. Kıskanmamak elde değil. Şimdi daha net anlıyorum bıçakların neden sana özgü ve karakterli.

:D Çok teşekkür ederim Ali kardeşim daha iyileri senin olur İnşallah  :2up

« Yanıtla #5 : 14 Aralık 2015, 23:36:37 »
Ustam hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullanın  :2up Ben arabalarda eski değilde böyle aletlerde eskileri sevenlerdenim sanırım örs olsun çekiç olsun matkap olsun :) ama bu arkadaş bakımdan geçince çok yakışıklı olmuş gerçekten tekrardan hayırlı olsun  ^-^
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #6 : 14 Aralık 2015, 23:54:42 »
hayırlı uğurlu olsun Soytürk ustam. dede çok yakışıklı.  :)
müsadenle bir sorum olacak. motor değiştirme işini küçük sütunlularda da yapabilir miyiz? örneğin quantum b13 modelinin 300 wattlık motorunu söküp, 750 wattlık bir motor takabilir miyiz? ve eğer takabilirsek, randıman alabilir miyiz?

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #7 : 15 Aralık 2015, 00:24:12 »
Ustam hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullanın  :2up Ben arabalarda eski değilde böyle aletlerde eskileri sevenlerdenim sanırım örs olsun çekiç olsun matkap olsun :) ama bu arkadaş bakımdan geçince çok yakışıklı olmuş gerçekten tekrardan hayırlı olsun  ^-^

Çok teşekkür ederim, daha iyileri sizlerin olsun :)

hayırlı uğurlu olsun Soytürk ustam. dede çok yakışıklı.  :)
müsadenle bir sorum olacak. motor değiştirme işini küçük sütunlularda da yapabilir miyiz? örneğin quantum b13 modelinin 300 wattlık motorunu söküp, 750 wattlık bir motor takabilir miyiz? ve eğer takabilirsek, randıman alabilir miyiz?

Çok teşekkür ederim. Ben yerinde olsam o matkabı satıp orjinal olarak büyük motorlu bir matkap alırdım. Aslında matkapta çok güçlü motor pek de iyi değil. Allah korusun parça kapma durumda filan kırım olma olsaılığı çok yüksek. Ama 300 watta çok düşük bir güç. Bundan önceki matkabımı 4 yıldır kullanıyordum ve motoru 550 watt tı gayet te iyi iş görüyordu. Tauco'nun gövdesini ağır olması ve elimde 1.1 kw lık hazır motor olması sebebi ile ben elimdekini değerlendirdim. Aksi taktirde en fazla 1 beygirlik motor alırdım.

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
« Yanıtla #8 : 15 Aralık 2015, 00:35:31 »
Tarihi eser yauv şikayet etsek devlet el koyar  :D güle güle kullan ustam. Ecnebiler boşa dememiş "old is cool" diye, çok sağlam duruyor.
Mahir Selim KESKİN

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #9 : 15 Aralık 2015, 00:55:26 »
Tarihi eser yauv şikayet etsek devlet el koyar  :D güle güle kullan ustam. Ecnebiler boşa dememiş "old is cool" diye, çok sağlam duruyor.

Çok teşekkür ederim, çok sağlam ve estetik duruyor  ;D Şaka maka 39 doğumlu desek 71 yaşında  ???

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #10 : 15 Aralık 2015, 08:47:58 »

Çok güzel bir matkap.
70-80 yıllık bir aletle çalışmanın vereceği haz da farklı olur hani ;)

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #11 : 15 Aralık 2015, 09:00:48 »
abi güzel günlerde kullanın..çok güzel çok beğendim...
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #12 : 15 Aralık 2015, 10:07:08 »
Maşallah! Bu ne güzellik böyle?

Eline sağlık, makyajı çok güzel yapmışsın. Yeniden canlanmış.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #13 : 15 Aralık 2015, 10:28:33 »
çok başarılı bir revizyon olmuş gördüğüm kadarıyla. hep doğru delikler açabilmen dileğiyle satırlarıma burada son veriyorum  8)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #14 : 15 Aralık 2015, 10:42:23 »
Güle güle kullan ustam.
Ünye

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #15 : 15 Aralık 2015, 10:55:40 »
Kızdım kendime makyaj deyip bırakmışım. Alette bir çok mekanik iş de yapılmış halbuki.

Tabla delikleri gözümde o eski kollu matkapları getirdi. Onlarda hep  delikler görürdüm. Bir çok matkapta sanki sarf malzemesi gibi kullanılmışlardı. Bunun tablasını adam edebilmen iyi olmuş.

Sütun eski halinde de oldukça temiz duruyor. Orjinal mi?

Mandren de sanki ilk fotoğraflarda da yeni gibi.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

captainmemo

• **
  • 83
  • El emeği ve göz nurunun değeri biçilmez.
    • hobi  bahcesi
  • Meslek: turizm ve eğitim
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #16 : 15 Aralık 2015, 11:35:01 »
Hayırlı olsun ustam, Bana göre bu makina antika kabul edebileceğimiz özellikler gösteriyor. Ancak yeni bir çok makinaya taş çıkartır. İyi günlerde ve işlerde kullan ve kesinlikle elinden çıkarma derim.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #17 : 15 Aralık 2015, 12:04:37 »
Çok güzel restorasyon bunlar. Özellikle her şeyi çöpe atan tüketim toplumu olduğumuz şu günlerde.

Ellerine sağlık ustam.
Okinawian

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #18 : 15 Aralık 2015, 13:38:31 »
iyi günlerde kullan ustam.bu ihtiyar delikanlı senin çocuklarına bile hizmet eder :2up :2up
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #19 : 15 Aralık 2015, 14:04:29 »
Göz kamaştırıcı bir güzellik. :2up