Bıçak Sanatı - Forum

70lerin 80lerin yerli av bıçakları

Cemal

• *
  • 16
  • Meslek: ögretmen
  • Yer: istanbul
70lerin 80lerin yerli av bıçakları
« : 14 Aralık 2015, 15:06:57 »
Herkese Merhaba,

Şimdilerde yaşı 35-40 ve üzeri olan arkadaşlar bilirler, 80 yılların sonuna dek bıçak, av malzemeleri vs. satılan dükkanlarda yerli yapım siyah, portakal rengi ya da açık kahverengi deri kılıflı güzel av bıçakları vardı. Sapları kemik ya da siyah ahşap olurdu, namlu üzerinde yuvarlak imalatçı damgası bulunurdu, Bursa yapımıydılar sanırım, iki-üç değişik ebatta satılırlardı.

O zamanlar küçüktüm, gider vitrinden bakardım, ya haşlıklarım yetmezdi ya da dükkana bakan adam yaşımı küçük bulup bana satmak istemezdi... Cüneyt Arkın filmlerinde de arada sırada görürdüm, özenirdim. :) Aradan çok zaman geçti, o bıçaklar 80lerin sonunda piyasadan kayboldu, en azından benim gözlemlediğim kadarıyla...

Halen yapılıp satılırlar mı merak ederim. Hatırlayan arkadaşlar, tesadüfen koleksiyonunda bulunan arkadaşlar var mı acaba?

Tüm arkadaşlara hayırlı günler

Cemal
« Son Düzenleme: 14 Aralık 2015, 15:08:31 Gönderen: Cemal »

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
Ynt: 70lerin 80lerin yerli av bıçakları
« Yanıtla #1 : 14 Aralık 2015, 21:48:57 »
Merak ettim doğrusu :-X

Cemal

• *
  • 16
« Yanıtla #2 : 16 Aralık 2015, 14:49:58 »
İnternette şöyle bi fotoğraf buldum, fikir vermesi babında gönderiyorum. Namlu biçimi, ebat, pirinç balçak ve kılıf aynen 80lerden hafızamda kaldığı gibi, fakat bu şekildeki kabzayı ilk kez görüyorum
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2015, 14:52:19 Gönderen: Cemal »

adem42

• 647
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #3 : 16 Aralık 2015, 16:33:10 »
Bende de Bursa yapımı işaretli bıçak var. Burs yapımı Adem Reis yapımı yazıyor.

captainmemo

• **
  • 83
  • El emeği ve göz nurunun değeri biçilmez.
    • hobi  bahcesi
  • Meslek: turizm ve eğitim
« Yanıtla #4 : 16 Aralık 2015, 19:20:07 »
Yazdıklarınız bu ülkenin bir dönem yaşadıklarını ve yokluklarını kendi yağıyla kavrulduğu günleri anlatıyorsunuz. Gençler bunları bilemez. Ancak böyle demem asla bu günlerden şikeyetim olduğu için değildir.
Bende de o günlerden kalma bir bıçağım var. Nostaljik olarak saklarım. yeri gelmişken paylaşayım. dedim 

Cemal

• *
  • 16
« Yanıtla #5 : 16 Aralık 2015, 20:41:21 »
Çok güzel, tastamam yerinde bir paylaşım, elinize sağlık. İnsan keşke zamanında alabilseydim, bi köşeye koysaydım diyor. Ne bıçakları da elden çıkardık, hediye verdik...

Çağdaş Öz

• 133
  • Meslek: Öğretim Görevlisi
  • Yer: Bolu
« Yanıtla #6 : 17 Aralık 2015, 10:24:22 »
Aynı duyguları yaşamışız Cemal bey  :) . En sonunda ucuzundan öyle bir bowi almıştım bende ama çoktaan işi bitti.