bu çok enteresan bir çalışma oldu. diy(do it yourself) kitleri gibi bir uygulama sürecine sahip. şöyle ki:
profili Özgür arkadaşımızın kesim sürecinde kestirmiştim.
taşlama açısını Emre Sefa ustanın şerit zımparsında bana zımpara kullanmayı anlatırken benim kötü yapmam sonucu himmet ederek düzeltti. onun işçiliği.
ısıl işlemini Sefa hocam yaptı.
balçakta kullandığım pirinci Durukan antalya da masa başında, "hadi bu da benden olsun" diyerek verdi ve ben sadece deliği azıcık genişletmekle uğraştım.
ahşap malzeme de (hangi ağaç olduğunu pek anlamadım) Mehmet abinin bana bir dönem gönderdikleri arasında olan bir parça.
ben sadece elimdeki malzemeleri birleştirdim o kadar

sapı iki parçalı yaptım. ve sanırım artık gizli sap işini erteleyeceğim bir müddet daha

hem balçağı, hem sapı oturtmak gerçekten meşakkatli. şimdilik bu meşekkatin sorumlusu olarak şerit zımparamın olmayışını görmek istiyorum. düz denk gelmesi gereken birleşim noktaları bir türlü elle eğeleyerek oturmuyor...
sapya japon uyguladım. hani ikili kit halinde satılan, sprey ve geç donan japon ikilisi. ama bazı bölgelerde parlaklık kalıyor, bunun sebebi nedir tam olarak çözemedim. japon uygulamasını biraz açıklayabilirse bilenler, sevineceğim.
çok yazdım ama birşey daha ekleyeyim, bu bıçağı görüntü olarak böyle eski hali ile bırakmayı düşünüyorum. hatta namluyu belki bir miktar daha karartabilirim bile asitle...