Bıçak Sanatı - Forum

yüzme bıçağı

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
yüzme bıçağı
« : 18 Şubat 2011, 18:09:47 »
bu çok enteresan bir çalışma oldu. diy(do it yourself) kitleri gibi bir uygulama sürecine sahip. şöyle ki:
profili Özgür arkadaşımızın kesim sürecinde kestirmiştim.
taşlama açısını Emre Sefa ustanın şerit zımparsında bana zımpara kullanmayı anlatırken benim kötü yapmam sonucu himmet ederek düzeltti. onun işçiliği.
ısıl işlemini Sefa hocam yaptı.
balçakta kullandığım pirinci Durukan antalya da masa başında, "hadi bu da benden olsun" diyerek verdi ve ben sadece deliği azıcık genişletmekle uğraştım.
ahşap malzeme de (hangi ağaç olduğunu pek anlamadım) Mehmet abinin bana bir dönem gönderdikleri arasında olan bir parça.

ben sadece elimdeki malzemeleri birleştirdim o kadar ^-^

sapı iki parçalı yaptım. ve sanırım artık gizli sap işini erteleyeceğim bir müddet daha ::) hem balçağı, hem sapı oturtmak gerçekten meşakkatli. şimdilik bu meşekkatin sorumlusu olarak şerit zımparamın olmayışını görmek istiyorum. düz denk gelmesi gereken birleşim noktaları bir türlü elle eğeleyerek oturmuyor...

sapya japon uyguladım. hani ikili kit halinde satılan, sprey ve geç donan japon ikilisi. ama bazı bölgelerde parlaklık kalıyor, bunun sebebi nedir tam olarak çözemedim. japon uygulamasını biraz açıklayabilirse bilenler, sevineceğim.

çok yazdım ama birşey daha ekleyeyim, bu bıçağı görüntü olarak böyle eski hali ile bırakmayı düşünüyorum. hatta namluyu belki bir miktar daha karartabilirim bile asitle...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

emin albayrak

• 3909
Ynt: yüzme bıçağı
« Yanıtla #1 : 18 Şubat 2011, 18:10:41 »
saptaki olay da şöyle gözküyor. parlaklıklar yüzey farkından kaynaklanıyor diye düşünüyorum ama tam çözemedim meseleyi...

Akın Özcan

• 203
  • Meslek: metalurji ve malzeme mühendisi
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #2 : 18 Şubat 2011, 18:18:43 »
evet abi yüzey farkından kaynaklanıyor. işin en sabır isteyen kısmı bu. parlak kısımlar zımparanın deymediği yerler. parlaklıklar yok olana kadar zıparaya devam etmek gerekiyor. tabi bu sırada bazı bölgelerde ahşap tekrar ortaya çıktığı için yeniden bir kat uygulanmalı. sonra tekrar zımpara. olmadıysa tekrar. ben beşinci katta sonuca ulaşmıştım galiba.

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #3 : 18 Şubat 2011, 18:23:28 »
Emin çok güzel olmuş, eline sağlık  :2up

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #4 : 18 Şubat 2011, 19:38:31 »
emin eline sağlık cok güzel olmuş
sap kısmını 80-120-240-400-600-800-1500-2000 ile sırası ile zımparalayıp saftol veya besir yağı ile yağla dahada güzel olacaktır
saygılar
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

« Yanıtla #5 : 18 Şubat 2011, 19:53:07 »
Emin valla çok iyi olmuş, eline sağlık, bambaşka bir iş çıkmış ortaya. Sapı zımparayla tam düzeltmemişsin, baştan başlayıp sırayla gidersen en son 220 yada 400 kumda bitirirsen o girintilerin hiç biri kalmayacaktır. Sonra istediğin incelikte bitirirsin.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #6 : 18 Şubat 2011, 20:49:50 »
Emin çok güzel olmuş özellıkle namlu oldukça değişik gözüküyor. bana bıraz ters gözüken sankı kabze o namluya büyük..  ne dersin ?    veya resimlerden bana öyle gelıyor.  bırazdaha ınce bır formla  bence daha nazık gözükür namluyuda gölgelemez.
bu arada her usta bırseyler katmıs bu bıçağa değerini bilmek lazım..  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #7 : 18 Şubat 2011, 22:09:26 »
İmece bıçak olmuş resmen :2up  Bu japon işi oldukça meşakatli. Ben 7-8 kat uyguladığımda bile tamam diyemedim. Sanırım yapıştırıcının kalitesi ile ilgili biraz. Paylaşım için teşekkürler.

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #8 : 18 Şubat 2011, 22:23:04 »
emin kardeş ellerine saglık. ayak izlerimiz olmasa bazen aldıgımız yolu bilemeyebiliriz. her el urunu alın teri bir yogunlaşma gerektirir bence. sen yaptıgın işi sakın hafife alma sen niyetlenmesen bu bıcak olmazdı.  ellerine saglık.

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #9 : 19 Şubat 2011, 01:16:31 »
beğenilerini sunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum, gerçekten moral verici :2up

sapın biraz kaba göründüğü doğrudur ama ele oturuşunda hiçbir sıkıntı yok. yüzme işlemi yaparken biraz da ele oturması, eli doldurması gerektiğini düşündüm namlusu bu şekilde kısa olan bir bıçağın, o sebeple geniş tuttum kısmen. bir de elimdeki parçadan bu uzunlukta sap çıkıyordu :)) sapın, dediğiniz gibi daha bir dizi işleme ihtiyacı var, belki de Sefa ustamın dediği gibi sil baştan zımparalayacağım... şu anda kılıfı üzerindeyim. ilk kılıf denemem de bu bıçağa kısmetmiş 8)

bu bıçağı bir avcı arkadaşa vereceğim test etmesi için. hem ergonomisini, hem çeliğin performansını, hem ebatlarını vs. eğer memnun kalırsa bu modelden daha özene bezene bir kaç tane daha çalışmayı düşünüyorum gelecek eleştiriler doğrultusunda.

ama bu bıçak gerçekten herkesin bir katkısı olması sebebiyle benim için de çok özel bir bıçak oldu her anlamda.  ^-^

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #10 : 19 Şubat 2011, 13:26:59 »
emin ustam çok güzel bir bıçak olmuş bıçağın şekli çok iyi tam bir yüzme bıçağı biraz zımpara işçiliği istiyor hiç sevmesemde malesef işi gösteren zımpara  :) kolay gelsin şimdiden.. :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #11 : 19 Şubat 2011, 13:55:36 »
Avcının hası var burada  ;). Ama av sezonu kapandı. Hoş, açık olsa yüzecek av da kalmadı tavşandan başka...
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #12 : 19 Şubat 2011, 16:26:41 »
bu avcı arkadaş ekseriyetle domuz avına çıkıyor. sezonla ilgili bir bilgim yok.  ::) dükkanını ziyaret ettiğimde kundak ve dipçik yapımı için getirttiği kök cevizleri görmüş, bir parça istemiştim. bila bedel vermiş ve yaptığım bıçakları görmek istediğini söylemişti. ona denetmek amacındayım. tecrübeli bir kullanıcıdan eleştiri almak çok faydalı olur ve bir dahaki sap malzemesi isteyişlerimde ;) daha rahat davranabilirim. ki onun da bu işe başlama ihtimali olabilir. şimdi kılıfı bitmek üzere, sonra da ağzını açacağım. bakalım ne çıkacak karşımıza :)

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #13 : 19 Şubat 2011, 17:45:49 »
Emin hocam domuz yüzülmez ki? Azıları almak isteyen olursa zurnayı baltayla kırarsın, odur. Köpeklere kargalara tilkilere çakallara kolaylık için domuzu yüzüp bırakıyor herhalde avcı kardeşimiz ;).
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #14 : 19 Şubat 2011, 22:45:39 »
Başlığı işteki "ambale"j anlarımda görünce yazamamıştım. Bıçağın güzelliği bir iki ince zımparaya bakar hani son noktayı da koymak haricinde her şey tamam. Zımparalama konusunda da yapılacaklar zaten söylenmiş. Onun dışında bıçak çok hoş ve kullanışlı olmuş. Sapı ve balçağı gayet güzel. Namluyu sanki 1000'li numaralara kadar zımparalamak hatta cilalamak bir yüzme bıçağı için iyi olurmuş gibi geliyor bana.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #15 : 20 Şubat 2011, 12:25:40 »
emin eline sağlık,
diğer arkadaşların da dediği gibi bıçak kendini göstermeye başlamış, az bi işin kalmış,
hadi kolay gelsin ;)

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #16 : 21 Şubat 2011, 11:42:46 »
domuzu mu yüzecek artık pek bilemiyorum. ama dükkanında belki 30 adet domuz dişi sergi levhası vardı:)

biraz daha uğraşalım bakalım, ne çıkacak ortaya ^-^

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #17 : 21 Şubat 2011, 12:02:11 »
domuzu mu yüzecek artık pek bilemiyorum. ama dükkanında belki 30 adet domuz dişi sergi levhası vardı:)

biraz daha uğraşalım bakalım, ne çıkacak ortaya ^-^

Hocam ben uyandırayım: arkadaşı ikna edebilirsen domuzun azısı da süper materyaldir sap için. Şahsen zurnayı kır, kaynat, azıyı sök olayına sebat edemiyorum, ama bıçak yapmaya başladıktan sonra aklıma ilk gelen şeylerden biri bu oldu. Gelecek sezon azılar sapları süsleyebilir kısmetse.

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #18 : 21 Şubat 2011, 13:01:16 »
e bi şansımızı deneyelim o zaman, bakalım yer mi... ^-^

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #19 : 21 Şubat 2011, 22:20:35 »
Emin, süper yapmışsın bence, ellerine sağlık. Bence zımpara işini de günün sonuna doğru kıvırmıştın, umarım uygun bir atölyen ve zımparan olur yakında...
not: Ahh şu yaban domuzlarının etini heba etmeseler keşke, muhteşem bir lezzet  ^-^

Kipmen Sanat web sitesi