Bıçak Sanatı - Forum

EĞLENCELİK MODİFİYE

Ynt: EĞLENCELİK MODİFİYE
« Yanıtla #20 : 09 Ocak 2016, 14:13:54 »
Ek bilgi: bu tür ahşap işlerin suya dirençli olabilmesi için zımpara önerilmiyor, daha önce forumda bununla ilgili bir şey paylaşmıştım ama nerededir kimbilir. Zımpara yerine kesici aletlerle kazıma ve düzeltme öneriliyor, bu şekilde ahşap suya daha dirençli oluyormuş ( bilimsel dayanağı var). Zımpara yerine son işlem olarak at kuyruğundan bir fırçayla yüzeyi fırçalamak hem düzgünlük hem de sözkonusu özelliği yok etmemek adına önemliymiş. Ben yapmıştım bu fırçadan ve gerçekten iyi iş görüyor, özellikle ahşap kınlarda son temizlikte ( zımpara olmuyor çünkü bıçağı çiziyor). Örnek olarak şöyle bir şey,

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
« Yanıtla #21 : 09 Ocak 2016, 17:15:39 »
 hocam güzel bilgiler bunlar öncelikle teşekkürederim ben zımpara ve sonrasında tung yağına basacaktım kuruduktan sonra kokacağını , baskın olacağını düşünmedim hiç , fakat hocam zımparasızda pek bişeye benzemeyecek at kılı mükemmel  :2up buralarda bulamam zaten belki yolda felan denk gelirse bir at arabası çifte yemeden halledebilirim belki  :)) saygılarımla.

« Yanıtla #22 : 09 Ocak 2016, 17:34:27 »
Atla filan uğraşma  ;)
http://www.sanatsa.com/At-Kili-Destesi,PR-6379.html?gclid=CL7WmJWGncoCFeoJwwodCsIEJQ

bu şekilde satan bir alay yer var. ( selülite de iyi geliyormuş ama bize yaramaz  :))  )

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
« Yanıtla #23 : 09 Ocak 2016, 18:46:31 »
Kıyamam hocam o atlara ,zaten tek çiftelik Can'ım var  😄

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #24 : 09 Ocak 2016, 20:18:55 »
Ertan abi kabaktan com guzel gece lambasi olur. :))
Kuksaya benimde  hevesim var uygun ağaç bulunca baslarim şimdilik simsirden kaşık yapıyorum.
Bende senin gibiyim TV den çok böyle işlerle vakit geçirmeyi seviyorum :)))

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
« Yanıtla #25 : 09 Ocak 2016, 23:51:24 »
Ertan abi kabaktan com guzel gece lambasi olur. :))
Kuksaya benimde  hevesim var uygun ağaç bulunca baslarim şimdilik simsirden kaşık yapıyorum.
Bende senin gibiyim TV den çok böyle işlerle vakit geçirmeyi seviyorum :)))

Evet Ersin kardeşim kabaktan yapılan eserleri gördüm harika işler çıkarmışlar lambalarda dehşet ayrıca kuş yuvasıda çok güzel oluyormuş  , kaşıkların resmini atarmısın bende yapmak istiyorum Kaşık kepçe 👌 birşeylerle uğraşmak çok güzel tv de tek izlediğim TRT belgesel bu uğraşlar beni benden alıyor 😀

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
« Yanıtla #26 : 13 Ocak 2016, 12:28:31 »
kuksam bitmek üzere fakat zımpara atmadan duramadım ve sap kısmı için nasıl bir form yapmam gerektiğine karar veremedim deliklimi veya topuz gibi bir modelmi kararsızım , ilk çalışmamdan kendi adıma memnunum az işi kaldı  :)

« Yanıtla #27 : 13 Ocak 2016, 12:51:16 »
Bence delikli olsun, hem asması vs kolay olur hem de tutması  ;)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #28 : 13 Ocak 2016, 13:02:44 »
Delikli olmasini bende tavsiye ederim.bir ip küçük bir karabinde çok faydalı olur ..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

alperksv

• *
  • 174
  • Meslek: Dış ticaret
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #29 : 13 Ocak 2016, 13:12:43 »
Elinize Sağlık Hemşerim çok güzel olmuş.
yakında benimde niyetim var bakalım sizinki gibi yapabilecekmiyiz. 

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
« Yanıtla #30 : 14 Ocak 2016, 09:37:22 »
Evet delikli olsun o zaman , sapın  altından az alıyorum elime göre kavraması kolay olması gerekiyor , bu arada marangoz özgür abim , getir keten yağı katalım gerekirse kaynatırsın dedi sonuca göre hareketedicem , deneyimlerimi zaten paylaşıyorum :) devamında kabak saksı yapımı ve mehmetmarangozdan aldığım kasap bıçağı profilime erik kabza yapıcam , bıçak yapımı için acele etmiyorum terasta ufak bir atölye çalışmam var bittiğinde başlıycam zaten yeterince çelik ve kabza malzemeside mevcut fakat ev içinde yeterli performansı sergileyemiyorum zamana ve tecrübeye ihtiyacım var  :2up

Elinize Sağlık Hemşerim çok güzel olmuş.
yakında benimde niyetim var bakalım sizinki gibi yapabilecekmiyiz. 
sağol hocam, yaparsınız niyetine girdikten sonra biraz sabır ve dikkat ile oluyor  :2up

adem42

• 647
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #31 : 14 Ocak 2016, 09:55:14 »
Elinize sağlık. çok güzel. dediğiniz gibi bir yer şart. rahat çalışmak için

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
« Yanıtla #32 : 18 Ocak 2016, 14:05:29 »
VE final  :) vaketa deri parçası ve boynuz ucu ile renk katmak istedim , şahin başlı kuksamın bana , kahvemi yudumlarken verdiği keyfi anlatmam zor yaşamanız dileği ile  :2up