Evet haklısın kardeşim bizim tüm bıçakcılarda çinmalı cirit atıyor ben şöyle bir yorum yapayım neden bizim bıçak yapan firmalar kendini geliştirmiyor , sivas bıçakları , maraş bıçakları ve nice bıçakcılarımız avrupada bıçakcılık yapıyorum tüm marka bıçakların işbirligi içinde sattıgı markalar yabancı ülkelerin içinde birtane türk firmaları yok bu neden kaynaklanıyor , tüm bıçak yapan ustalar işin hep hilesine kaçıyor ve işciliklerini temiz yapmıyorlar 40 yıl önce işcilik neyse hala aynısı bozuk işcilik , boraya bakıyorum süper tasarım ama hala hatalı mallar birde 100 dolar 200dolarlardan satılıyor , çok para ben şimdi pumanın mallarını satıyorum solingen ve pumaip ispanya 50€ başlıyor 2000€ kadar fiyatlar çıkıyor 50€ aldıgım puma bıçagı bizim 200 dolarlık boradan bin kat kaliteli üstün ve tertemiz işcilik puma sonuçta 200 yıllık geçmişe sahip bir firma ben bu firmanın ürününü tercih ederim nedeni bizim yerliye göre ucuz , kaliteli ve temiz işcilik bu yüzden halkımız çin malı ürünlere mahkum edilmiş , avrupa bıçak satanlarda acayip sapıtmışlar almanyada 50€ satılan bıçak ülkemizde 100€ sunuluyor yazık bu millete insan ticaret yaparken biraz vicdanlı ve dürüst ticaret yapmalı diger iki katına satılan fahiş fiyata mal satanların fiyatı bence dolandırıcılık ve sahtekarlıktan başka birşey olamaz , av tüfegi alacagım 10 bayi sordun ve hepside degişik fiyat çekti silah 1000tl normal fiyatı 3 bin tl diyen bile oldu yazıklar olsun bu halka böyle zulm eden satıcılara.