Bıçak Sanatı - Forum

Sterling, Columbia, Remixon, Square

hgercek

• *
  • 39
  • Yer: istanbul
Sterling, Columbia, Remixon, Square
« : 08 Aralık 2015, 00:05:12 »
Arkadaslar forumda dolanirken bu konu dikkatimi cekti. Insanlar genellikle bu markalari gercek bicak ureticisi saniyorlar. Bunlar aslinda Cinli ureticilerin avrupa mensei havasi vermek icin uydurdugu markalar. Columbia ya da Sterling diye bir bicak markasi yok mesela. Dolayisiyla o marka bir bicak aldiginizda acaba sahte midir diye dert etmek yersiz. Cunku o markanin orijinali de yok :) Peki bu bicaklar sahte midir? Dedigim gibi orijinali olmayan seyin mantiken sahtesi de olmaz. Ama sanki avrupa markasiymis gibi isimler uydurmalari da aldatici. Bunun yaninda boyle ucuz numaralara girmeden kendi markalariyla bicak pazarlayan cin sirketleri de var. Mesela Sanrenmu ya da Enlan. Ama bunlar Turkiye`de bulunmuyor.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: Sterling, Columbia, Remixon, Square
« Yanıtla #1 : 08 Aralık 2015, 09:38:57 »
İyi markalar pahalı. Bizim bıçakçılar da getirmiyor.
Okinawian

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #2 : 08 Aralık 2015, 19:53:11 »
Bu çin markalarının kullandığı çelik ne acaba? T5 - T7 mi, yoksa daha ucuz çelik mi kullanıyorlar?

bicakcisolingen

• *
  • 9
  • Meslek: bicakci
  • Yer: almanya solingen
« Yanıtla #3 : 30 Kasım 2016, 03:35:56 »
Evet haklısın kardeşim bizim tüm bıçakcılarda çinmalı cirit atıyor ben şöyle bir yorum yapayım neden bizim bıçak yapan firmalar  kendini geliştirmiyor , sivas bıçakları , maraş bıçakları ve nice bıçakcılarımız  avrupada bıçakcılık yapıyorum tüm marka bıçakların işbirligi içinde sattıgı markalar yabancı ülkelerin içinde birtane türk firmaları yok bu neden kaynaklanıyor , tüm bıçak yapan ustalar işin hep hilesine kaçıyor ve işciliklerini temiz yapmıyorlar 40 yıl önce işcilik neyse hala aynısı bozuk işcilik , boraya bakıyorum süper tasarım ama hala hatalı mallar birde 100 dolar 200dolarlardan satılıyor , çok para ben şimdi pumanın mallarını satıyorum solingen ve pumaip ispanya 50€ başlıyor 2000€ kadar fiyatlar çıkıyor 50€ aldıgım puma bıçagı bizim 200 dolarlık boradan bin kat kaliteli üstün ve tertemiz işcilik puma sonuçta 200 yıllık geçmişe sahip bir firma ben bu firmanın ürününü tercih ederim nedeni bizim yerliye göre ucuz , kaliteli ve temiz işcilik bu yüzden halkımız çin malı ürünlere mahkum edilmiş , avrupa bıçak satanlarda acayip sapıtmışlar almanyada 50€ satılan bıçak ülkemizde 100€ sunuluyor yazık bu millete insan ticaret yaparken biraz vicdanlı ve dürüst ticaret yapmalı diger iki katına satılan fahiş fiyata mal satanların fiyatı bence dolandırıcılık ve sahtekarlıktan başka birşey olamaz , av tüfegi alacagım 10 bayi sordun ve hepside degişik fiyat çekti silah 1000tl normal fiyatı 3 bin tl diyen bile oldu yazıklar olsun bu halka böyle zulm eden satıcılara.

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #4 : 02 Aralık 2016, 22:55:46 »
Evet haklısın kardeşim bizim tüm bıçakcılarda çinmalı cirit atıyor ben şöyle bir yorum yapayım neden bizim bıçak yapan firmalar  kendini geliştirmiyor , sivas bıçakları , maraş bıçakları ve nice bıçakcılarımız  avrupada bıçakcılık yapıyorum tüm marka bıçakların işbirligi içinde sattıgı markalar yabancı ülkelerin içinde birtane türk firmaları yok bu neden kaynaklanıyor , tüm bıçak yapan ustalar işin hep hilesine kaçıyor ve işciliklerini temiz yapmıyorlar 40 yıl önce işcilik neyse hala aynısı bozuk işcilik , boraya bakıyorum süper tasarım ama hala hatalı mallar birde 100 dolar 200dolarlardan satılıyor , çok para ben şimdi pumanın mallarını satıyorum solingen ve pumaip ispanya 50€ başlıyor 2000€ kadar fiyatlar çıkıyor 50€ aldıgım puma bıçagı bizim 200 dolarlık boradan bin kat kaliteli üstün ve tertemiz işcilik puma sonuçta 200 yıllık geçmişe sahip bir firma ben bu firmanın ürününü tercih ederim nedeni bizim yerliye göre ucuz , kaliteli ve temiz işcilik bu yüzden halkımız çin malı ürünlere mahkum edilmiş , avrupa bıçak satanlarda acayip sapıtmışlar almanyada 50€ satılan bıçak ülkemizde 100€ sunuluyor yazık bu millete insan ticaret yaparken biraz vicdanlı ve dürüst ticaret yapmalı diger iki katına satılan fahiş fiyata mal satanların fiyatı bence dolandırıcılık ve sahtekarlıktan başka birşey olamaz , av tüfegi alacagım 10 bayi sordun ve hepside degişik fiyat çekti silah 1000tl normal fiyatı 3 bin tl diyen bile oldu yazıklar olsun bu halka böyle zulm eden satıcılara.

Aynen katılıyorum. Bizim üreticiler kendisini yenilemiyor. İnanın çoğu üretici çeliğin ne olduğunu bile tam bilmiyor. Bora yıllarca 440c sattığını iddia etti işi biraz kurcaladık meğer 420 kullanıyormuş .Ve bıçaklarının ağız dayanımı gerçekten çok kötü. Geçen trt belgeselde izliyorum; Bursa'lı bıçak üreticisi bir ustamız parıl parıl parlayan ama çok acemice açılmış bir ağızı olan ( belliki normal taşta açılmış ) bir bıçak yapmış. Başka bir ustaya gösteriyor makas yayından dövdüm usta diyor. Emeğine ve yeteneğine saygım sonsuz fakat kullandığın çelik 1040 çeliği be abicim. Yap onu 80crv den veya civa çeliğinden .O kadar emeğine yazık yahu .Ama yok abi adam onu öğrenmiş başka malzeme bilmiyor ki. Bir keresindede başka bi usta paslanmaz çeliğe kömürde su veriyordu. Yav hayır ben kullandım u bıçakları arkadaşlar. Bıçağın ağızı bir klağı yapıyor gitmiyor valla.

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #5 : 02 Aralık 2016, 23:38:42 »
Bora'da mı!!!! :o  ???
Beni bu guzel havalar mahvetti