Çok teşekkür ederim

gökhan usta ben fotoğraflarda pek el işçiliği göremedim,şık bir tasarım ama sanki makinalarda işlenmiş gibi yanlışmı düşünüyorum.
Sayın "bayyiğit", forumun yeni üyelerden beklediği öncelik, foruma üye olduktan sonra kendilerini merhaba bölümünde tanıtmalarıdır. Yeteri kadar tanımadığımız biri hakkında doğru değerlendirmede de bulunamayız.
Diğer sorunuza gelecek olursak, sanırım üzerinde çizikler yada dövme izleri olan işlerin
el işi olarak nitelenmesinden gelen genel kanıyı sizde taşıyorsunuz. Bir bıçak yada baltanın düzgün bir şekilde işlenmiş olması onun illa makine ile yapıldığını göstermez, yeteri kadar emek verilen çoğu iş en az makine işi kadar temiz görüntü verebilir. Bir şeyin el işi olduğunu ispat içinde illa bir kanıt olması gerekiyorsada, bu bence ustanın bu güne kadar yaptığı işler ve izlediği çizgiye bakarak ta anlaşılabilir.
Balta'da el işi göremedim sözünüzden çok, meslek kısmına sıcak demirci yazmış olmanız beni daha da çok üzdü. Bu baltaya baktığınızda bunun elde döverek yapılamayacağını düşünmeniz ve bunu bir makine işi olarak değerlendirmeniz gerçekten çok üzücü.
Bu balda 3'lük aks milinden dövülerek yapıldı, yeteri kadar emek verilirse çok daha güzelleri de yapılabilir. Ufkumuzu açmamız ve kendimizi geliştirmek için her zaman zor olanı hedef almamız şart. Yoksa böyle işleri gördüğümüzde "kesin makinede yapmıştır" der, bir adım ileriye de gidemeyiz...