Teşekkürler arkadaşlar
bu arada fotoğraflarda hiç 37cm gibi durmuyo saptaki figürün simetrisinden heralde baya büyük geldi gözüme 
Aynen öyle nedense fotoğraflara bakınca biraz iri gibi duruyor ama çok hoş ve küçük bir baltadır kendileri...

sap kısmındaki motifi boya ile mi yaptın merak ettim. ve sap formu olarak alternatifler düşünüyor musun? bir de buna uygun bir taşıma kılıfı yapsan... ne güzel olur.
Emin motifte boya kullanmadım elimin altında asit vardı, onu kullandık ve bu kızıl rengi elde ettim. Sap formu olarak böyle küçük bir baltada çokta alengirli bir sap olsun istemedin ama daha sonra yapmak istediklerim de farklı sap olabilir. Kın olayı için ise artık çok geç, kuş yuvadan uçtu bile..

kızılcık nasıl ? pazarda amca 3tl kızılcık kabuğu ile dallar satıyordu almadım esner kırılmaz çok güzel kazma keser sapı olur dedi keşke alsaymışım 
Kızılcık bizim buralardaki en sağlam ağaçlardandır ve bir tek adam dövmek için değil her türlü keser, çekiç saplarında sıkça kullanılır. Düzgün kurutulmuş ve yakılmışsa uzunca süre sıkıntı çıkarmadan size hizmet eder.
Bende babamın baston yapmak için ayırdıklarından arakladım.