Bıçak Sanatı - Forum

Yeni Model Kılıf

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
Yeni Model Kılıf
« : 04 Aralık 2015, 08:45:06 »
Sevgili ustalarım öncelikle bu forum sayesinde öğrendiğim her şey için herkese çok teşekkürederim.
Çelik D2 Profil ağzı açılmış olarak Alper Uzel ustamızdan geldi. Çok Teşekkürler.
Kabze Geyik Boynuzu
Kılıf 4 mm Veketa
Mozaik Pim 6mm
Ateş Başlatıcı 8 mm ( Aliexspresten alındı. Çok başarılı değil ama iş görüyor.)

Ünye

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: Yeni Model Kılıf
« Yanıtla #1 : 04 Aralık 2015, 08:52:39 »
eline sağlık Mesut, çok güzel olmuş kılıf. adım adım paylaşım için de ayrıca teşekkürler. mozaik pimler çok yakışmış bıçağa ama ricassoyu biraz dar bırakmışsın sanki, keşke azıcık daha pay verseymişsin...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
« Yanıtla #2 : 04 Aralık 2015, 08:54:13 »
Çook güzel olmuş kılıfı da harika ve damga yakıyor zaten ustam , gözüme çarpan deri doğal hali ile soğuk damga tam ortalanmış ama boyalı durumda sağa kaçmış acaba ıslak kuru işlem çekmemi yapıyor kılıfta mertakettim  ::) 

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #3 : 04 Aralık 2015, 09:04:14 »
Çook güzel olmuş kılıfı da harika ve damga yakıyor zaten ustam , gözüme çarpan deri doğal hali ile soğuk damga tam ortalanmış ama boyalı durumda sağa kaçmış acaba ıslak kuru işlem çekmemi yapıyor kılıfta mertakettim  ::)
Çekme yapacağını zannetmiyorum anladığım kadarıyla boyadız halde gözüken kılıfın diğer tarafı
Mesut abi eline sağlık güzel bir çalışma olmuş kılıf çok hoş bıçakta güzel ayrıca boynuz uygulaman ayrı bir değer katıyor.
Buradan hem sana hem ustalarımıza boynuz kabza ile ilgili birkaç soru yöneltmek isterim
- geyik boynuzu kabza yaparken gerektiğinde ısıtıp düzeltiyor muyuz yoksa uygun yerleri mi kullanıyoruz?
- ne kadar yeri desenleri silik olmalı ne kadar yerin doğal halini muhafaza etmeliyiz?
- kullanışan pimin özelliklede mozaik pimin baş kısmını düzeltirken boynuzun doğal halini muhafaza etmek mümkün mü? Değilse de nasıl bir yol izlemek lazım

O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #4 : 04 Aralık 2015, 09:07:14 »
bu arada, birazdan Hakan abi gelir ve "mozaik pimlere biraz daha çalışman gerekirdi sanırım" der.  :D
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #5 : 04 Aralık 2015, 09:12:08 »
eline sağlık Mesut, çok güzel olmuş kılıf. adım adım paylaşım için de ayrıca teşekkürler. mozaik pimler çok yakışmış bıçağa ama ricassoyu biraz dar bırakmışsın sanki, keşke azıcık daha pay verseymişsin...

Emin abi profil Alper abiden geldi müdahele edemedik bant zımpara yok Minik makineyle bu kadar Ama aynı modelden yine yapacağım dediğine dikkat edeceğim abi.
Ünye

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #6 : 04 Aralık 2015, 09:13:16 »

Yok kardeşim bu kılıftan bir tane daha var ham renkte olan daha düzgün oldu bunda logo kaçtı biraz. Mengenede sıkıştırdığım için.
Hiçbir şey gözünüzden kaçmıyor. :D :D :D :D :D
Ünye

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #7 : 04 Aralık 2015, 09:15:07 »
bu arada, birazdan Hakan abi gelir ve "mozaik pimlere biraz daha çalışman gerekirdi sanırım" der.  :D

Abi biz Hakan abinnin yanından geçemeyiz normal 6mm pirinç kalmamıştı bende içi boş boru takacağıma içini doldurayım dedim.
Aslında Mozaik pim diyorek bunlara ayıp ettik.
Bunlara sadece pim.  :D :D :D :D
Ünye

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #8 : 04 Aralık 2015, 09:20:02 »
Çekme yapacağını zannetmiyorum anladığım kadarıyla boyadız halde gözüken kılıfın diğer tarafı
Mesut abi eline sağlık güzel bir çalışma olmuş kılıf çok hoş bıçakta güzel ayrıca boynuz uygulaman ayrı bir değer katıyor.
Buradan hem sana hem ustalarımıza boynuz kabza ile ilgili birkaç soru yöneltmek isterim
- geyik boynuzu kabza yaparken gerektiğinde ısıtıp düzeltiyor muyuz yoksa uygun yerleri mi kullanıyoruz?
- ne kadar yeri desenleri silik olmalı ne kadar yerin doğal halini muhafaza etmeliyiz?
- kullanışan pimin özelliklede mozaik pimin baş kısmını düzeltirken boynuzun doğal halini muhafaza etmek mümkün mü? Değilse de nasıl bir yol izlemek lazım

Hasan Hocam ben uygun yerlerini kesip o şekilde yaptım ısıtım düzeltilebilirmi bilmiyorum. Zaten koku adamı bitiriyor. Birde ısıttımı ne olur Allah bilir. :D
Deseni ne kadar fazla olursa o kadar iyi o sebeple kabze kalınlığını ayarlarken iç taraftan inceltme yapmak lazım. Sonrada kabze şekline göre bir kesim yapıp parlatıp kullanmak lazım
Pimleri kabze boyutunda yapıp takıyorum fazlalıklarını bant zımpara aldım dikketlice kabze yüseyini bozmasın diye dikkat etmek lazım.
Benim kabzelerde dış yüzeyler gitti.
Zaten tamda parlamadı kabzeler yumuşan bir polisaj makinesinde parlatmak lazım.

Ünye

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #9 : 04 Aralık 2015, 09:24:28 »
Ellerinize sağlık çok beğendim.

Ricasso olmalı mıdır? Yoksa kendimize moda mı uyduruyoruz? Benim anlayışıma göre olsa da olur olmasa da olur.
Okinawian

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #10 : 04 Aralık 2015, 09:33:25 »
Tercih meselesi ustam. Her kezin beğendiği bir şekil var. Ben şimdi bu bıçağı beğendim ama 6 ay sonra beğenmeye bilirim.
İnsan hep daha iyisini ve kusursuzunu istiyor.
Ünye

« Yanıtla #11 : 04 Aralık 2015, 10:55:17 »
Mesut, gayet güzel görünüyor, deriyi acaba hiç boyamasamıydın  ::) diğer doku sanki daha oturaklı görünüyor gibi. Ellerin kolların dert görmesin.

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #12 : 04 Aralık 2015, 11:09:04 »
Çok teşekkürler abi.
Aklıma geldi ama çok lekeleniyor. doğal haliyle nasıl koruyacağımı bilemedim.
Ünye

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
« Yanıtla #13 : 04 Aralık 2015, 11:19:41 »
Üstad eline sağlık çok başarılı çalışma olmuş.Dikkatimi çeken şeyler var.Bu bıçaktan ve kılıftan iki tanemi var?Biri sağ (boyanmamış haldeki deri) sonraki boyalı olan de sol yana takılacak şekilde yapılmış sanki doğrumu?Yoksa benmi yanlış görüyorum:)

xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #14 : 04 Aralık 2015, 11:31:16 »
Üstad eline sağlık çok başarılı çalışma olmuş.Dikkatimi çeken şeyler var.Bu bıçaktan ve kılıftan iki tanemi var?Biri sağ (boyanmamış haldeki deri) sonraki boyalı olan de sol yana takılacak şekilde yapılmış sanki doğrumu?Yoksa benmi yanlış görüyorum:)

xx

Abi doğru görüyorsun iki tane yaptım ham hali diğeri, kullanacak kişi solak olduğu için böyle yaptım.
Beğenin için teşekkürederim.
Ünye

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #15 : 04 Aralık 2015, 12:01:47 »
Eline sağlık kardeşim  :D Taşlama kaçmış biraz kusuruma bakma :D   :2up :2up  Kılıf da Tamga da ayrı güzel   :2up :2up

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #16 : 04 Aralık 2015, 12:17:55 »
Teşekkürederim Alper abi ne demek eline koluna sağlık abi tekrar vakit ayırdın bizim için.
Diğerinde kaçmaz herhalde  :D :D :D :D
Ünye

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #17 : 04 Aralık 2015, 12:58:41 »

Teşekkürederim Alper abi ne demek eline koluna sağlık abi tekrar vakit ayırdın bizim için.
Diğerinde kaçmaz herhalde  :D :D :D :D

İNŞAALLAH   :D :D

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #18 : 04 Aralık 2015, 14:00:25 »
Eline sağlık abi çok güzel bir set olmuş. :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #19 : 04 Aralık 2015, 14:19:35 »
Eline sağlık abi çok güzel bir set olmuş. :2up