Bıçak Sanatı - Forum

Buda benim bant zımpara makinem

osmanlibrahim1453

• *
  • 44
  • İbrahim ÖZER
  • Meslek: TEKNİSYEN MEMUR
  • Yer: TOKAT MERKEZ
Buda benim bant zımpara makinem
« : 03 Aralık 2015, 13:28:19 »
Selamlar abilerim ve kardeşlerim. Kendi Atölyemi kurmaya başlamıştım kömür ocağımın kullanılacak hale gelmesine az kaldı. Bende bu arada boş durmayıp küçük 2 tekerlekli bir bant zımpara makinesi yapmaya karar verdim büyük ölçüde tamamlandı fikirleriniz ile yardımcı olursanız çok sevinirim.

Paylaştıkça çoğalan tek şey bilgidir.

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
Ynt: Buda benim bant zımpara makinem
« Yanıtla #1 : 03 Aralık 2015, 13:34:34 »
Bir acemi olarak birkaç hususu ben belirteyim, Ustalarımız zaten detay verirler:
1. Piyasada kolay bulunan standart bant zımpara ebatlarından birisini (örnek:5*125 ::)) baz alarak tekerlerin aralıklarını ayarlayın, şu anda sizinki hangi ölçülerde?
2. Bant zımparalarda devir sayısı önemli bir husus, sizin makinede devir ne olacak?
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

osmanlibrahim1453

• *
  • 44
  • İbrahim ÖZER
« Yanıtla #2 : 03 Aralık 2015, 13:39:10 »
Bülent abi bant zımpara bizim buralarda bulunmadığından ölçüleri özel olacak yani ben kendim yapmayı düşünüyorum. Birde abi ben devir filan anlamam  :) öyle iş göreceğini umarak ölçüsüz devirsiz yaptım.

« Yanıtla #3 : 03 Aralık 2015, 13:52:41 »
Umarım motor devir konusunda beklentilerinizi karşılar. Kolay gelsin.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 03 Aralık 2015, 14:20:48 »
Saptırma tekerini bağladığın mili kalınlaştır. Vida ile yaptığın bağlantıyı da kuvvetlendir. Birde saptırma tekerini ayarlanabilir yap. Bu halde sıkıntı çıkarır bence.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #5 : 03 Aralık 2015, 14:43:12 »
Evet üstat salim abiye katılıyorum bu haliyle zımpara muhtemelen yerinde durmayıp çıkacaktır saptırma olayı önemli bence biraz araştırın mevzuyu. Onun dışında çabanız taktire şayan :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

osmanlibrahim1453

• *
  • 44
  • İbrahim ÖZER
« Yanıtla #6 : 03 Aralık 2015, 14:56:06 »
Teşekkür ederim daha dün akşam yaptık hiç deneme imkanım olmadı daha bitmedide zaten gördüğünüz gibi hemen bir ölçülerinde zımpara yapıp ince ayar çekmeye çalışacağım.

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #7 : 03 Aralık 2015, 21:43:00 »
Bizim dükkana uğrarsan yardımcı olurum kardeşim. 1500 e 50 var bende vereyim sana

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #8 : 03 Aralık 2015, 23:07:01 »
devir degılde motor gucu kafamı kurcalıyor motorun bayılmasından korluyorum acıkcası bıde ust tekerı yalpalı yapsanız saga sola yatıcak sekılde yapsanız guzel olucak
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

osmanlibrahim1453

• *
  • 44
  • İbrahim ÖZER
« Yanıtla #9 : 08 Aralık 2015, 11:09:19 »
Zımpara makinesini yaptık daha hala çalışmak nasip olmadı makinayı yapmak kolaymışda zımpara bulmak zormuş. Kendim yapıştırıcı kullanarak özel ölçülerde zımpara yaptım defalarca verim alamadım 1250X50 bant zımpara bulabileceğim sizilerin alışveriş yaptığınız firmaları önerirmisiniz. Teşekkürler iyi çalışmalar.

sbarutcu40

« Yanıtla #10 : 28 Eylül 2016, 21:27:22 »
merhaba osman kardeşim kullandığınız taşlama motorunun devri zımpara yaparken bayılma gibi olasıkları düşündünüzmü birde kafamı kurcalayan kısım üst teker yerinde  sabit yay gergisi olucak galiba peki yanlamayı nasıl yapacaksınız yalpa ayarını göremedim ben..