Bıçak Sanatı - Forum

gazlı ocak performansı

ersin34

• *
  • 17
  • Meslek: demirci çırağı
  • Yer: istanbul
gazlı ocak performansı
« : 02 Aralık 2015, 19:54:18 »
orjinal olan ve performansını beğenmediğim gazlı mobil ocağımı nasıl daha güçlü yapabilirim?
30cmx25cmx20cm ebatlarında, tek kapaklı ve kapağında 10cm çapında hava deliği var.
iç genişliği 25cmx20cmx15

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
Ynt: gazlı ocak performansı
« Yanıtla #1 : 02 Aralık 2015, 20:09:28 »
Sanki brulörden çıkan alev yetersiz gibi geldi bana. Benim ocaktan bir resim koyuyorum fikir olsun diye. Belki brulörü modifiye etmeniz gerekebilir.

Erkan Mutlu

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #2 : 02 Aralık 2015, 22:08:56 »
ikisinde de aynı problem var: Alev, tam ortalıyor. karşıya dik çarpıyor. Halbuki iç yüzeyi "teğet geçmeli"

Bunları görmeyi aramalısınız:

* Fotoğraflarda iç yüzey yaklaşık aynı renkte parlamalı
* ve bu renk az zamanda olabildiğince parlaklaşmalı.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
« Yanıtla #3 : 03 Aralık 2015, 00:22:56 »
Alev bu şekilde duvarı teğet geçerek içerde dolanmalı. Resimdeki gibi.
Erkan Mutlu

ersin34

• *
  • 17
« Yanıtla #4 : 03 Aralık 2015, 09:21:15 »
görünüşe göre ocağı büyük ölçüde modifiye etmem gerekecek. öncelikle  brulörden başlamam gerekirse ocağımdaki  brulörü modifiye etmem mi kolay olur yoksa tarifinize göre  brulör yaptırmam mı kolay olur?

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
« Yanıtla #5 : 03 Aralık 2015, 13:32:05 »
Ben nasıl yapacağını tarif ederim ama sanki senin ocağında küçük gibi geldi bana ne maksatla kullanıcaksın ocağını.? Dövme için kurtarabilir belki ama ısıl işlemde kullanacaksan karbon çelikleri dışında işin zor.
Erkan Mutlu

ersin34

• *
  • 17
« Yanıtla #6 : 03 Aralık 2015, 15:39:53 »
1.2cmx0.6x20cm ebatlarında demir lama ısıtıp dövmek amacıyla kullanmak istiyorum. şu an çok geç ısıtıp çok çabuk soğuyor. amatör bir ocak bu. orjinalleri 4 sene önce 7.5bin euroydu. bunu adam edebilirsem param cebimde kalacak. siz değerli ustalardan yardım bekliyorum.

Erdem Terzi

• *
  • 49
  • Yer: bursa
« Yanıtla #7 : 03 Aralık 2015, 18:50:48 »
ikisinde de aynı problem var: Alev, tam ortalıyor. karşıya dik çarpıyor. Halbuki iç yüzeyi "teğet geçmeli"

Bunları görmeyi aramalısınız:

* Fotoğraflarda iç yüzey yaklaşık aynı renkte parlamalı
* ve bu renk az zamanda olabildiğince parlaklaşmalı.
çok güzel fikir verdin bana klavyene sağlık :) doğru diyorsun ateş üstten yalayıp gelmeli direk karşıya değil bene öyle yapacam

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
« Yanıtla #8 : 04 Aralık 2015, 00:02:16 »
Ersin önce brulörünü modifiye et yada büyük şalamalar var onlardan edin bir adet. Sonra soba kovasından bir ocak yapabilirsin içinde 5cm lik seramik battaniye kullan, üzerinede refrekter harcı sıva. Ortadan bir delik delip brulörü monte et bu şekilde bir ocakla ısı hem çabuk yükseliyor hemde geç soğuyor. Senin ocağın için bişey söyleyemem.
Erkan Mutlu

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #9 : 04 Aralık 2015, 00:43:09 »
elinize sağlık öncelikle ocak çok özenli yapılmış ve epey emek harcanmış.
propan ve kılasik gaz arasında ciddi performans farkı var siz hangi gazı kullanıyorsunuz ?
brulörden çıkan aleve bakınca brulörün arka oksijen girişi tamamen kapalıymış gibi duruyor foto yanıltıyor olabilir gerçi.brulörün arka hava giriş kanalı ve farklı fotoları varsa çok güzel olur

ersin34

• *
  • 17
« Yanıtla #10 : 04 Aralık 2015, 09:13:39 »
Ersin önce brulörünü modifiye et yada büyük şalamalar var onlardan edin bir adet. Sonra soba kovasından bir ocak yapabilirsin içinde 5cm lik seramik battaniye kullan, üzerinede refrekter harcı sıva. Ortadan bir delik delip brulörü monte et bu şekilde bir ocakla ısı hem çabuk yükseliyor hemde geç soğuyor. Senin ocağın için bişey söyleyemem.

bu ocağın içindeki taşları söküp seramik battaniye ve üzerine refrakter harcı sıvayıp içini sizin resimlerinizde olduğu gibi yuvarlak hatlı yapmayı düşünüyorum. fakat bu malzemeleri nerden alabilirim onu çözemedim. dünden beri 5-6 fırmaya mail attım hiç biri dönüp fiyat şudur demedi. yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.

ersin34

• *
  • 17
« Yanıtla #11 : 04 Aralık 2015, 09:21:04 »
elinize sağlık öncelikle ocak çok özenli yapılmış ve epey emek harcanmış.
propan ve kılasik gaz arasında ciddi performans farkı var siz hangi gazı kullanıyorsunuz ?
brulörden çıkan aleve bakınca brulörün arka oksijen girişi tamamen kapalıymış gibi duruyor foto yanıltıyor olabilir gerçi.brulörün arka hava giriş kanalı ve farklı fotoları varsa çok güzel olur

ocağı hazır aldım ama memlun kalmadım. ben ev tüpü kullanıyorum. uzun gri olanlardan. dedantör olarak analog göstergeli bar saati olan bir dedantör var. 1 bar ile 2 bar arasında çok bir alev gücü görünmüyor açıkçası.
brulöre giren meme ucunu biraz geri çekmek için tavla pulunu delip memeye takıp sonra brulöre taktım böylelikle 0.7cm geriden ufluyor gazı.
« Son Düzenleme: 04 Aralık 2015, 09:26:20 Gönderen: ersin34 »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #12 : 04 Aralık 2015, 09:23:43 »
Okuyabileceğiniz çok konu var. Dedantörü önceden yazdım. Bir arayın.
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #13 : 04 Aralık 2015, 09:25:55 »
Söylediğimi geri aldım. Benim aldığım dedantörün de 0-2 bar arası basınç ayarı varmış.
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #14 : 04 Aralık 2015, 09:27:16 »
Tüpünüz eğer boş gibiyse bu basınca belki ulaşamayabilirsiniz diyeceğim ama çok da problemin bu olduğunu düşünmüyorum.
Namık Kemal
Instagram'da ben

ersin34

• *
  • 17
« Yanıtla #15 : 04 Aralık 2015, 12:29:44 »
Tüpünüz eğer boş gibiyse bu basınca belki ulaşamayabilirsiniz diyeceğim ama çok da problemin bu olduğunu düşünmüyorum.

tüp yeni. hatta ilk kez kullanılıyor. bar'la ilgili bir problem olmadığı fikri, naçizane, aklıma gelmişti ama siz daha iyi bilirsiniz. ocağın içini daraltıp yuvarlatmak fikri bana sıcak geldi. seramik battaniye ve sıva harcı bulmamda yardımcı olursanız çok sevinirim.

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #16 : 04 Aralık 2015, 12:49:29 »
brulörün hava girişiyle alakalı bir cevap alamadım  ::)

ersin34

• *
  • 17
« Yanıtla #17 : 04 Aralık 2015, 14:19:38 »
brulörün hava girişiyle alakalı bir cevap alamadım  ::)

elimden geldiği kadar çizmeye çalıştım, sarı ile boyadığım yer brulörün hava aldığı yer. geri kalanı biliyorsunuz boru şeklinde ama ocağa üflayen yeri çolak boru gibi yapılmış demir döküm bir aparat. burda yaptığım oynama gaz ufleyen meme ucunu 0.7 cm geri çekmek oldu. gaz brulöre giderken yanında oksijende suruklesın daha ıyı yansın dıye boyle yaptım. yorumlarınız beklıyorum sayın ustam

« Son Düzenleme: 04 Aralık 2015, 14:25:18 Gönderen: ersin34 »

ersin34

• *
  • 17
« Yanıtla #18 : 07 Aralık 2015, 17:27:29 »
sanırım yardımcı olacak kimse yok

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #19 : 07 Aralık 2015, 18:13:44 »
benim gözüme çarpanları söyledim
1 oksijen girişi yetersiz gibi
2 propan gaz ve normal gaz performans farkı
3. 30x25x15  çok gereksiz şekilde buyük.bu ölçülerde bir fırını  belkide çift  brulörü yapmaktaa fayda vardı ::)