Bıçak Sanatı - Forum

propan ocak yardım

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
propan ocak yardım
« : 01 Aralık 2015, 23:41:02 »
selamun aleykum ustalarım abılerım propan ocak yapmayı dusunuyorum yardımcı olursanız sevınırım elımde tamırcı arkadasın verdıgı LPG tankı var içi boşaltılmıs vanaları sokulmuş ıçı boş tank var temın edecegım malzemelerı ver nasıl yapacagımı soylersenız sevınırım
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: propan ocak yardım
« Yanıtla #1 : 02 Aralık 2015, 00:00:10 »
selamun aleykum ustalarım abılerım propan ocak yapmayı dusunuyorum yardımcı olursanız sevınırım elımde tamırcı arkadasın verdıgı LPG tankı var içi boşaltılmıs vanaları sokulmuş ıçı boş tank var temın edecegım malzemelerı ver nasıl yapacagımı soylersenız sevınırım

elinizdeki tankın içine hortumla su doldurp taşana kadar devam edin sonra diğer işlemlere geçersiniz

Adem Tören

• 1066
« Yanıtla #3 : 02 Aralık 2015, 20:10:39 »
mehmet ustam tesekur ederım

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #4 : 02 Aralık 2015, 21:27:25 »
Dostum öncelikle kolay gelsin Fikir vermesi açısından benim ocağın bir kaç resmini paylaşıyorum Sormak istediğiniz bişey olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

Erkan Mutlu

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
« Yanıtla #5 : 02 Aralık 2015, 21:37:32 »
Ocak için bende lpg tüpü kullandım, burada dikkat etmen gereken en önemli konu tüpe tamamen su doldurmadan bir şeye başlamaman. Mutlaka sıkışmış gaz olabilir. Tankın bir tarafını kapak yapmak için kestim, içine 5cm lik seramik battaniye döşeyip üzerine reflekter harcı kapladım. Üstten brulör girişleri için iki delik açtım, sen istersen tek brulör kullanabilirsin. Sonra kapağıda seramik battaniye ve harçla kaplayım yine tüpe monte ettim. Brulörü 30cm 3/4 doğal gaz borusundan yaptım, 3 girişli redüksiyonun 1/2 lik dirişinden deliği brulör ağzına bakan bir meme taktım gerisi resimde göründüğü gibi vana ve hortum. Gortum üzerinde alevi geri geçirmeyen emniyet valfi var. Sen yine sorun olursa sorabilirsin.
Erkan Mutlu

Adem Tören

• 1066
« Yanıtla #6 : 02 Aralık 2015, 23:48:25 »
erkan abım paylasım ıcın tesekuler aydınlatıcı oldu seramık batanıye tamamda reflekter harcı torba ıle satılıyor onu dusunuyorum su an  O:-)

cihankara

• 281
  • Meslek: turizm
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #7 : 03 Aralık 2015, 00:02:49 »
Erkan abi masallah guzel olmus ocagin, enson kac dereceyi gördün ? Tüp yerine soba kovasından yapsak ayni verimi alabilir miyiz? Adem hocam reflakter harcini bence torbayla alin ocak yapanlari görüyorumda hep daha iyi sonuc icin yenilerini yapiyorlar :)

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
« Yanıtla #8 : 03 Aralık 2015, 00:17:27 »
Erkan abi masallah guzel olmus ocagin, enson kac dereceyi gördün ? Tüp yerine soba kovasından yapsak ayni verimi alabilir miyiz? Adem hocam reflakter harcini bence torbayla alin ocak yapanlari görüyorumda hep daha iyi sonuc icin yenilerini yapiyorlar :)

Cihanım tek brulörle 1060 dereceyi gördükten sonra kapattım sanırım 1080 i görürdü. Soba kovasından olur fakat mıknatıs kullanarak karbon çeliklerine su vermede  ve dövme için rahatlikla kullanılır fakat iç hacim dar olduğundan ısı homojen olmuyor , yaptığım ölçümlerde ocak dibi 980 C iken ocağın ortası ve ağzı 1050 C ye kadar çıkıyordu. yüksek alaşımlı çelikler için uygun olmaz. Birde resim paylaşayım tam olsun.

Erkan Mutlu

Adem Tören

• 1066
« Yanıtla #9 : 03 Aralık 2015, 16:17:33 »
tel ıle ısıl işlem sahane :D