Bıçak Sanatı - Forum

Açılar ve ağız

emin albayrak

  • *****
  • 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: Açılar ve ağız
« Yanıtla #40 : 03 Aralık 2015, 08:24:40 »
Güzel. Eline sağlık. "Sinus, cosinus" deyince ödü kopan tayfa için bire bir olmuş.

ağzına sağlık abi.  :2up ve tabi emeği geçenlerin de himmetleri var olsun...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

gökhan bakla

  • *****
  • 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Ynt: Açılar ve ağız
« Yanıtla #41 : 03 Aralık 2015, 09:55:17 »
Eline sağlık Salim, çok iyi olmuş  :2up

gökhan bakla

  • *****
  • 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Ynt: Açılar ve ağız
« Yanıtla #42 : 03 Aralık 2015, 10:03:10 »
Burada güzel olan nokta, bir tek taşlama acısı değil yine bu hesaplayıcı kullanılarak ikinci ağız açarak bileme yapanların ağız açısını da ayrıca hesaplayabiliyor olması ;)

ASK

  • ***
  • 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
Ynt: Açılar ve ağız
« Yanıtla #43 : 03 Aralık 2015, 13:21:24 »
eline sağlık ustam :2up :2up
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

Hasan BAHCİVAN

  • ***
  • 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
Ynt: Açılar ve ağız
« Yanıtla #44 : 03 Aralık 2015, 14:36:40 »
Eline sağlık abi çook faydalı :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Açılar ve ağız
« Yanıtla #45 : 03 Aralık 2015, 17:10:57 »
Ne zamandır aklımızdaydı ama Yalçın abi konuyu açmasaydı bir süre daha yapmazdım herhalde :)

Bugra.

  • *
  • 25
  • 26 / Ankara.
  • Meslek: Antrenör
  • Yer: Ankara
Ynt: Açılar ve ağız
« Yanıtla #46 : 31 Ocak 2016, 19:46:43 »
Buradaki 10 derecelik açı daha ziyade bir şeyi ikiye bölmek için ( pala, balta gibi.) mi kullanılır yoksa daha hafif işlerdeki bıçaklar için de makul düzeyde bir açı mıdır diye acemiliğime vermenizi isteyip, affınıza sığınarak sorarım ustalar forumdaşlar.

poyrazz74

  • ***
  • 224
  • selçuk çakır
  • Meslek: belediye işçisi
  • Yer: izmir-konak
Ynt: Açılar ve ağız
« Yanıtla #47 : 31 Ocak 2016, 22:25:37 »
elinize sağlık tam aradığım hesap..
Akıllılar hep şüphe içindeyken aptallar küstahça kendilerinden emindir.

h-m-g

  • *
  • 27
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Kahramanmaraş
Ynt: Açılar ve ağız
« Yanıtla #48 : 01 Şubat 2016, 09:26:11 »
Çok teşekkürler,güzel paylaşım olmuş.Bende ekledim arşive  :)

ahayaloglu

  • ***
  • 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
Ynt: Açılar ve ağız
« Yanıtla #49 : 02 Şubat 2016, 19:32:24 »
Bilgi paylaşan arkadaşlara teşekkürler.
You lie, we die.

yuceldeniz

  • *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
Ynt: Açılar ve ağız
« Yanıtla #50 : 03 Şubat 2016, 13:16:11 »
Buğra Bey, açı küçüldükçe ince işlere doğru gider, jilet gibi keskin olur ama dayanımı azalır. Açı büyüdükçe balta gibi kırım yapan aletlere dayanıklı ağız sağlar ama kesmeden çok parçalama  sağlar. Büyük açı yapıp ağızda bir veya iki milim ; 11-12 derece kullanabilirsiniz... ve daha çok parametre var. Forumda güzel bilgiler var "ağız açısı", "açı" olarak aratabilirsiniz.
YUCELMORE

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Açılar ve ağız
« Yanıtla #51 : 03 Şubat 2016, 14:55:52 »
Bu arada dikkatinizi çekerim konudaki, özellikle çizimlerdeki açılar yanaklardaki taşlamaların açıları. Bunlar ağızdaki bileme açısıdır diye bakmayın, çünkü şekillerdeki 3-10 derecelik aralık zaten bileme için olacak açı aralığıyla örtüşmüyor. Bileme açıları günlük uygulamalarda çoğunlukla bunlardan yukarıda olacaktır.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben