Bıçak Sanatı - Forum

W1 Puukko

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
Ynt: W1 Puukko
« Yanıtla #20 : 30 Kasım 2015, 08:26:56 »
Ustam ellerine sağlık
Ünye

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #21 : 30 Kasım 2015, 09:19:46 »
Üstadım muhteşem işçilikle gözlerimiz bayram etti. Ellerine sağlık.

Kış geldi balkon balkon nereye kadar. Yeni atölyenin hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim. Kazalardan uzak olsun.
Okinawian

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #22 : 30 Kasım 2015, 09:23:37 »
Paylaşıldığından beri tekrar tekrar bakıyorum. Çok güzel bir çalışma olmuş, ellerinize sağlık.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
« Yanıtla #23 : 30 Kasım 2015, 09:33:30 »
Abi harika bir calisma olmus ellerine saglik ,kontrolsuz yanma izlerini hafif bir kanal lar icine zimpara ile azaltamiyormuyuz  ? Kilif cok hosuma gitti ellerin dert gormesin

Selamlar
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #24 : 30 Kasım 2015, 10:01:31 »
Hocam elinize sağlık, sap formu gerçekten değişik ve güzel olmuş.
Bu arada yeni atölyede hayırlı olsun, nice güzel işlere ;)

Mızrak

• 214
  • Çetin KAYALIK
  • Meslek: Ziraat Mühendisi
  • Yer: Niksar Tokat
« Yanıtla #25 : 30 Kasım 2015, 10:09:57 »
elinize sağlık güzel olmuş.

ersin1

• 469
  • Meslek: Pvc dograma
  • Yer: istanbul bagcilar(tekirdag)
« Yanıtla #26 : 30 Kasım 2015, 11:15:53 »
Eline saglik sefa hocam yeni atolyen hayirli olsun  8)
Ersin beceren

Zanzibar

• 239
  • Yalçın
  • Meslek: Grafik tasarım
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #27 : 30 Kasım 2015, 12:54:01 »
Balçakta ve kabzada işlemeler olmasına rağmen çok minimanils iş çalışma olmuş.
Kabza ve kılıf uyumu da çok hoş. Emeğine sağlık Sefa hocam...

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #28 : 30 Kasım 2015, 14:30:47 »
hocam elinize sağlık  yapmış olduğunuz en güzel pukko bu oldu bence işin sırrıda burda sanırım herseferinde çıtayı yükseltmek. bıçaktaki bileme gediği    çok iyi düşünülmüş. bakır üzerindeki işlemeler ve kılıftada aynı ayrıntıların devam etmesi ayrı bir güzel olmuş.hocam  namlu yüzeyinde hamon benzeri bir durum var ama fotolardan pek anlaşılmıyor  ışıkla oynayaarak birkaç namlu fotosu daha eklerseniz belki daha net görebiliriz

mustafa çınar

• 509
« Yanıtla #29 : 30 Kasım 2015, 14:59:36 »
hocam elinize sağlık  yapmış olduğunuz en güzel pukko bu oldu bence işin sırrıda burda sanırım herseferinde çıtayı yükseltmek. bıçaktaki bileme gediği    çok iyi düşünülmüş. bakır üzerindeki işlemeler ve kılıftada aynı ayrıntıların devam etmesi ayrı bir güzel olmuş.hocam  namlu yüzeyinde hamon benzeri bir durum var ama fotolardan pek anlaşılmıyor  ışıkla oynayaarak birkaç namlu fotosu daha eklerseniz belki daha net görebiliriz

Mehmet Abi sanırım o izler ısıl işlem sırasında kademeli olarak yağa sokulduğu için olmuş. Sefa Ustanın bir çalışmasında daha vardı bu izler.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #30 : 30 Kasım 2015, 16:21:56 »

Mehmet Abi sanırım o izler ısıl işlem sırasında kademeli olarak yağa sokulduğu için olmuş. Sefa Ustanın bir çalışmasında daha vardı bu izler.

aslında bu işede bir açıklık getirsek örneğin hamon mantığında çamur var kesintili yada kademeli yağa daldırma işleminde çıkan izlere ne diyebiliriz hamon desek yanlış bir tabir oluyor su verme hattı mı demeliyiz acep  ::)

« Yanıtla #31 : 30 Kasım 2015, 17:16:08 »
Hepinize çok teşekkür ederim, sağolun.

aslında bu işede bir açıklık getirsek örneğin hamon mantığında çamur var kesintili yada kademeli yağa daldırma işleminde çıkan izlere ne diyebiliriz hamon desek yanlış bir tabir oluyor su verme hattı mı demeliyiz acep  ::)
Mehmet, artık fotoğraf çekme şansım yok çünkü sahibine doğru gitti  ;) . Bu izler kademeli su verme işleminin izleri sonucu oluşan su verme hatları. Doğru terimi zaten Sen kullanmışsın  ;) bu izlerin tam adı " su verme hattı". Hamon mantığından temel olarak teorik bir farkı yok diyebiliriz. Gerçi hamonda kil kaplanıyor ama burada da sadece belli bir bölgeye su veriliyor. Hamon hattının üst tarafında martenzit doku oluşmuyor, sonuç olarak bunda da oluşmuyor. Uğraşıldığında zaten hat olarak nerdeyse hamonla aynı bir doku elde edilebiliyor. Hamonda şekil yapma şansın varken bu sistemde pek yok.

Kurtulus.

• 87
  • Meslek: Makine sanayi
  • Yer: Aydın
« Yanıtla #32 : 01 Aralık 2015, 00:02:26 »
 ??? ??? ???

adem42

• 647
« Yanıtla #33 : 01 Aralık 2015, 09:16:31 »
 :2up 8)

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #34 : 01 Aralık 2015, 10:25:27 »
Mükemmel bit pukko
Hayalimizde bile yok böyle bir cçalışma
Profesyonellik bu olsa gerek :2up

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #35 : 01 Aralık 2015, 10:46:42 »
Olleeyyy!  :2up Sefa usta yeni ortamıyla yine iş başında.

Demek ki ustam, ortamının artık bir bıçağı A'dan Z'ye yapacak imkanları oluştu. Gerçi hâlâ aklında eklenecek çok şey vardır tabi.

Bıçağın su vermeyle ilgili bir şeyler anlatmasını seviyorum.  :)

Yakma olayının açıkçası hayranı değilim ancak güzel görünen yakmanın da daha meşakkatli, titiz bir çalışma sonucu olduğunu biliyorum. Tebrikler.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #36 : 01 Aralık 2015, 10:48:11 »
Bu arada çaktırmayın, bir şekilde bunu da geç görmüşüm. "Yeni gönderilenleri göster" deyince halbuki her şeyin görünüyor olması gerek. Herhalde kafam bir ara gidip gelmiş.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #37 : 01 Aralık 2015, 18:50:58 »
Hocam elinize, kolunuza sağlık.. Epey olmuştu yeni eserlerinizi görmeyeli.. Çok çok  güzel olmuş :2up
Ben birşey soracağım;  balçakdaki desenleri-izleri nasıl yaptınız? Eğe işi olmadığı belli de, dramel mi, kalem-çekiç mi? ::)

"Maksatların anası sabırdır"

« Yanıtla #38 : 01 Aralık 2015, 20:06:41 »
Hocam elinize, kolunuza sağlık.. Epey olmuştu yeni eserlerinizi görmeyeli.. Çok çok  güzel olmuş :2up
Ben birşey soracağım;  balçakdaki desenleri-izleri nasıl yaptınız? Eğe işi olmadığı belli de, dramel mi, kalem-çekiç mi? ::)
Sağolasın Orhan, siyah kısımlardaki girintilerden söz ediyorsun sanırım, Dremel kullandım.
« Son Düzenleme: 02 Aralık 2015, 01:42:09 Gönderen: sefaçabuk »

Erdem Terzi

• *
  • 49
  • Yer: bursa
« Yanıtla #39 : 01 Aralık 2015, 23:34:44 »
Bıçağa baktım, bitti, yukarı çıkıp birdaha baktım, büyütüp te baktım...hala bakıyorum... en az bi yarım saat daha bakarım... yatmadan bidaha bakacam :-[ .... sabah ilk işim kalkar kalkmaz bu bıçağa bakıcam... nazardan çatlayanakadar bakacam... kılıfına bile bittim  ???