Bıçak Sanatı - Forum

Sürmene çakısı zor açılma sorunu

kordinaryus

• *
  • 7
  • Meslek: elektrik elektronik mühendisliği
  • Yer: kayseri
Sürmene çakısı zor açılma sorunu
« : 29 Kasım 2015, 06:01:22 »
herkese selamlar. bıçaklara olan ilgimi bilen karadenizli bir arkadaşım hakiki sürmene çakısı hediye etti geçenlerde. şundan;

http://surdovbisasatis.com/Resim/04-11-2015-14-04-43IMG_4074.JPG

ancak bu ufaklığın bir sorunu var. küçük bıçağı sorunsuz ama büyük olan çok zor açılıyor. yarıya kadar gelip takılıyor sanki. sürtünerek zoraki açılıyor. araya ince yağ sürmeyi falan denedim ama hiç rahatlamadı. bu niye olabilir? yerel bi bıçakçıya gitsem düzeltebilir mi? veya ben ne yapabilirim?

mured

• *
  • 7
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Zonguldak-Konya
Ynt: Sürmene çakısı zor açılma sorunu
« Yanıtla #1 : 29 Kasım 2015, 11:54:35 »
Benim de elime çokça bu çakılardan geçmisti. Bu tip çakının taklidi çokça yapılır oncelikle elinizdeki cakı taklit olabilir TSE damgasını kontrol etseniz iyi olur. Bir de bıçak orijinal olsa bile özensizlikten ya da şans eseri belli bölgeleri korozyona müsait olabilir. Muhtemelen pastır diye tahmin ediyorum. Ama burdaki tecrubeli abiler daha net tespitler yapabilir.

kordinaryus

• *
  • 7
« Yanıtla #2 : 29 Kasım 2015, 13:35:41 »
cevabını için teşekkür ederim.

tse damgası var. zaten arkadaşım da çakması olmasın diye belirli bir yol kat edip orijinalini aldığını söylemişti. bıçağın genel kalitesinde bir kusur yok ancak imalat hatası var gibi. yarısında bir şey kastırıyor büyük bıçağı. perçinli olduğu için işlem de yapamıyorum. bunu açıp tekrar perçinleme şansım var mı?

Erdem Terzi

• *
  • 49
  • Yer: bursa
« Yanıtla #3 : 29 Kasım 2015, 14:30:31 »
bolcana WD 40 sık üstüne beklet 1-2 saat kaymak gibi olur, wd 40 yoksa sıcak coca cola (kola) nın içinde 1 saat beklet tertemiz olur onlarda olmadı at gitsin

kordinaryus

• *
  • 7
« Yanıtla #4 : 29 Kasım 2015, 17:35:31 »
wd-40 denedim. tıraş makinesinin yanında verilen ince yağdan da sürdüm. fark etmedi. sürtünme değil de takılma var sanırım.

Süleyman TEKİN

• *
  • 12
  • Meslek: Ögretmen
  • Yer: Yalova
« Yanıtla #5 : 29 Kasım 2015, 21:17:21 »
siz bahsedince aklıma geldi bende de bir tane vardı uzun süredir çekmecede duruyordu. TSE damgası demişsiniz ben baktım tse damgası yok sahte mi şimdi bu çakı. Merakımdan soruyorum.

ErtuğrulÖzk

• 48
  • Meslek: öğrenci-mühendis
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #6 : 29 Kasım 2015, 22:49:47 »
Perçinlenmiş mi yoksa vida mı var oranın arkasında ?
İçini açıp bakmak iyi olabilir, muhtemelen zımpara biryeri eksik almış, bildiğim kadarıyla el yapımı bir çakı, böyle bir hata olması muhtemel gibi
Tabi garanti olayını bilmiyorum varsa ilk oraya göstermek daha sağlıklı olabilir