Bıçak Sanatı - Forum

Kendin Yap (diy) Çividen mini Kılıç

okavas

Kendin Yap (diy) Çividen mini Kılıç
« : 28 Kasım 2015, 02:40:15 »
Arkadaşlar merhaba, serbest tasarım ve kendin yap projelerinde çok eski olmama rağmen aranızda yeniyim. Kanalımdan gelen istek üzerine bir bir proje gerçekleştirdim. Bu projemide sizlerle paylaşmak istedim. Umarım beğenirsiniz.

20 lik inşaat çivisinden kendime bir tane minik süs kılıcı yaptım. Süs kılıcı dediğime bakmayın çok keskin ve ucu sivri oldu. Projem avrupada zamanında çok kullanılan Scottish Claymore yapmayı tercih ettim.

Bu kılıçlardan bahsedecek olursak, 1400 - 1700 yılları arasında yaygın olarak kullanılan bir kılıç türüdür. Tek el yada çift el kullanılsada yapısı itibariyle çift el kullanımına uygundur. ortalama ağırlıkları 2,5 - 3 kilogram civarında toplam boylarıda yaklaşık 140 - 150 cm (bıçak boyu 110-120 cm) civarında çok büyük kılıçardır. Genellikle uzun boylu ve uzun kollu savaçılar için tasarlanmıştır. Claymore ile uzun kılıç arasındaki fark el kalkanının uçlarının namluya doğru eğimli olmasından anlaşılır (Uzun kılıçlar ya tam haç şeklinde yada el kalkanı kabzaya doğru eğik olur, yapı itibariyle Claymore'u andıran diğer avrupa uzun kılıçları ise Claymore'dan esinlenilmiştir. ) Kılıcın kabzaya yakın tarafında 10-15 cm vicarında keskin olmayan görece kalın düz bir satıh vardır. Bununu amacı ağırlık merkezini ele yaklaştırmak, Destekli savurmalarda buradan tutarak güç almayı sağlamak, rakibin kılıcının keskin ağzını buraya çarptırarak köreltmek şeklinde açıklamışlar (Kaynak Avrupa kılıç sanatı kitabı).

Proje hakında fazla açıklamayapmayacağım zaten her şey videoda açıkça görülebiliyor. Temel olarak ihtiyaç listemiz.
1- 200 mm inşaat çivisi
2- Mengene
3- Çekiç
4- Örs
5- Eğe
6- Zımpara kağıdı
Projemde sıcak dövme ve eğeleme metodu izledim. Videoda sıcak dövme işlemi esnasında ortam çok aydınlık olduğu için metalin kızdığı görülemiyor malesef. Bence güzel bir süs eşyası oldu umarım sizde beğenirsiniz.

Videomun linki
https://www.youtube.com/watch?v=ZmOsNraP8tE

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
Ynt: Kendin Yap (diy) Çividen mini Kılıç
« Yanıtla #1 : 28 Kasım 2015, 10:54:14 »
Çok yaratıcı bir çalışma. Tüm videoyu keyifle izledim. Örsünüze bayıldım. Fikir ve emeğinize sağlık.

Bir de "merhaba" bölümünde kendinizi tanıtırsanız süper olur. Hoş geldiniz.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
Ynt: Kendin Yap (diy) Çividen mini Kılıç
« Yanıtla #2 : 28 Kasım 2015, 16:57:54 »
+1
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."