Bıçak Sanatı - Forum

ÇINAR-2 Dağ Bayır Kılıf

mustafa çınar

• 509
  • Yer: Ankara
ÇINAR-2 Dağ Bayır Kılıf
« : 26 Kasım 2015, 18:52:32 »
   Merhabalar. Dağ bayır bıçağım için yaptığım kılıfı paylaşmak istedim. Deri 2.5 mm vaketa. İzleme kalemlerini şağolsun Şahin kardeşimden almıştım. Kılıfı kemere 3 farklı şekilde asılacak şekilde tasarlamaya çalıştım. Umarım fotoğraflarda anlatabilmişimdir :)

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
Ynt: ÇINAR-2 Dağ Bayır Kılıf
« Yanıtla #1 : 26 Kasım 2015, 22:32:07 »
Gayet başarılı ve kullanışlı olmuş. Eksik birşey göremedim. Ellerinize sağlık.
Erkan Mutlu

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #2 : 27 Kasım 2015, 00:06:15 »
Bu çıtçıt ile bağlantılar yeterince kuvvetli oluyor mu? Ben cesaret edip yapamamıştım. Gayet pratik ve güzel görünüyor.

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
« Yanıtla #3 : 27 Kasım 2015, 00:24:28 »
mustafa kardeşim eline sağlık çok kullanışlı ve sağlam olmuş  :2up

mustafa çınar

• 509
« Yanıtla #4 : 27 Kasım 2015, 00:51:39 »
Gayet başarılı ve kullanışlı olmuş. Eksik birşey göremedim. Ellerinize sağlık.
mustafa kardeşim eline sağlık çok kullanışlı ve sağlam olmuş  :2up

Teşekkür ederim, sağolun :)

mustafa çınar

• 509
« Yanıtla #5 : 27 Kasım 2015, 00:54:45 »
Bu çıtçıt ile bağlantılar yeterince kuvvetli oluyor mu? Ben cesaret edip yapamamıştım. Gayet pratik ve güzel görünüyor.

Salim abi açıkçası çıtçıtları kullanırken deneme fırsatım olmadı. Ama sorun olma potansiyelleri var :) bir boy büyük askeri tipleri daha güven verir diye düşünüyorum. bunlar daha çok deneme amaçlıydı benim için ve görevlerini yaptılar diyebilirim :)

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
« Yanıtla #6 : 27 Kasım 2015, 01:09:57 »
  Kılıfı kemere 3 farklı şekilde asılacak şekilde tasarlamaya çalıştım. Umarım fotoğraflarda anlatabilmişimdir :)
Bence daha net bir anlatım olamazdı. Bu arada, mukavva kemer kullanmaya kalkmasın kimse >:D
Bu tarz kılıfları çok seviyorum. İşçilik de çok güzel olmuş. Eline sağlık. Bir sonraki bıçak için kılıf üstüne, ateş çubuğu vb. diğer malzemelerin takılabileceği çok maksatlı şeyleri denemeni tavsiye ederim, çünkü bu kılıf gerçekten; dikişler, motifler, tasarım, boya vs. her şeyi ile çok güzel olmuş. Çınar yaprağı motifin biraz Kanada bayrağını hatırlatıyor.
Farklı fonksiyonel kılıf modelleri için aşağıdaki linke bakabilirsin. Özellikle sayfanın aşağılarında bence büyüleyici modeller var:

https://tr.pinterest.com/bktsl1972/sheath/
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #7 : 27 Kasım 2015, 11:29:19 »
Mustafa ellerine sağlık kardeşim.  Sen bu kılıf işinde bizden çok öndesin maşallah.
 Bu aralar acil bir kılıf yapmam gerekti. Forumda biraz zaman geçirdikten sonra özellikle kılıf konusunda baya bir eksiğimiz var gibi. Deri temin kısmını çözdük ama özellikle boyalar ve boyama yöntemleri ile ilgili bir şeyler yapmak gerek sanki. Ben bu hafta izne çıkıcam inş gelince aldığım ürünler ve uygulama sonuçlarını paylaşırım. Aslında farklı boya marka ve renklere göre  sonuçları ve uygulamaları herkes paylaşırsa forum içinde bir kazanım olur. En azından şu boya şu şekilde uygulanır, sonucu da buna yakın çıkar gibi. Belkide en zoru aklımızdaki renge ulaşma konusu. Neyse uzatmayayım. Tekrardan ellerine sağlık.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #8 : 27 Kasım 2015, 11:37:42 »
 :-X :'( :'(
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #9 : 27 Kasım 2015, 11:44:44 »
Elinize sağlık çok güzel
Ünye

mustafa çınar

• 509
« Yanıtla #10 : 27 Kasım 2015, 16:04:31 »
  Kılıfı kemere 3 farklı şekilde asılacak şekilde tasarlamaya çalıştım. Umarım fotoğraflarda anlatabilmişimdir :)
Bence daha net bir anlatım olamazdı. Bu arada, mukavva kemer kullanmaya kalkmasın kimse >:D
Bu tarz kılıfları çok seviyorum. İşçilik de çok güzel olmuş. Eline sağlık. Bir sonraki bıçak için kılıf üstüne, ateş çubuğu vb. diğer malzemelerin takılabileceği çok maksatlı şeyleri denemeni tavsiye ederim, çünkü bu kılıf gerçekten; dikişler, motifler, tasarım, boya vs. her şeyi ile çok güzel olmuş. Çınar yaprağı motifin biraz Kanada bayrağını hatırlatıyor.
Farklı fonksiyonel kılıf modelleri için aşağıdaki linke bakabilirsin. Özellikle sayfanın aşağılarında bence büyüleyici modeller var:

https://tr.pinterest.com/bktsl1972/sheath/

Bu gidişle Kanadaya dava açmam gerecek anlaşılan  :D şaka bir tarafa daha öncede benzetilmişti :) ben çok kalabalık kılıfları sevmiyorum açıkçası. belki ateş başlatıcı düşünülebilir ama oda biraz fantezi geliyo bana. ağır şartlarda kamp fln yapmadım ondan belkide :)

mustafa çınar

• 509
« Yanıtla #11 : 27 Kasım 2015, 16:10:03 »
Mustafa ellerine sağlık kardeşim.  Sen bu kılıf işinde bizden çok öndesin maşallah.
 Bu aralar acil bir kılıf yapmam gerekti. Forumda biraz zaman geçirdikten sonra özellikle kılıf konusunda baya bir eksiğimiz var gibi. Deri temin kısmını çözdük ama özellikle boyalar ve boyama yöntemleri ile ilgili bir şeyler yapmak gerek sanki. Ben bu hafta izne çıkıcam inş gelince aldığım ürünler ve uygulama sonuçlarını paylaşırım. Aslında farklı boya marka ve renklere göre  sonuçları ve uygulamaları herkes paylaşırsa forum içinde bir kazanım olur. En azından şu boya şu şekilde uygulanır, sonucu da buna yakın çıkar gibi. Belkide en zoru aklımızdaki renge ulaşma konusu. Neyse uzatmayayım. Tekrardan ellerine sağlık.

Mehmet kardeşim sağolasın. ben malzemeleri gedikpaşadan aldım ama dert anlatmak biraz zor oluyor maalesef birde perakende satış yapan dükkan bulmak. boya olarak ben solvent bazlı bir boya kullanmıştım. 2. kattan sonra istediğim rengi alabildim. sıkıntı boyarken bayağı koku yapması o nedenle iyi havandırmalı bir yerde yapılmalı ve kurutulmalı. istenilen renge ulaşmanın yolu ise bir şırınga 3 renk boya ve bol bol deneme gibi görünüyor :)

mustafa çınar

• 509
« Yanıtla #13 : 27 Kasım 2015, 16:11:04 »
Elinize sağlık çok güzel

teşekkürler :)

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
« Yanıtla #14 : 27 Kasım 2015, 18:34:05 »
Kılıf çok güzel sadece çıtçıt sorun teşkil edebilir.Şahsen doğada sağ yanımdaki bıçağımın kemere kılıfa sabitliğine ayrı önem veriyorum.
Eline sağlık.

xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #15 : 30 Kasım 2015, 17:05:26 »
Mustafa eline sağlık.Çok güzel işçilik yapmışsın.Bu kılıfları seviyorum böylede temiz iş olunca Tadından geçilmez.Bu modele yakıştırdığım bir yönde eğer kabzede liner varsa aynı renk iple dikilince çok yakışıyor.Hatta bir kaç ustamızın vardı böyle çalışmaları.Süpersin kardeşim devam  :2up  :2up .