benim gördüğüm kusurlar var ama söylemek bana düşmez.ustalarımız gerekenleri fazlasıyla söyleyecektir...ellerinize sağlık.çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.
Bende çok amatörüm ki iş hayatımda bile profesyonelim kelimesini kullanmam.Her yoruma ve eleştiriye açığım.
Teşekkür ederim.
Sapla bıçağın birleştiği kısım kaba görünüyor Engin Usta kendine has bir model çıkarmak üzeresinde farkında değilsin. Mesela ben aklımda sap formunu değiştirmeden kuyruğu az aşağı eğdim değişik bir santoku modeli çıktı
epoksiyi iyi düşünmüşsün su için. Üzerini parlattın mı sürüp bıtaktınmı sapa

Açıkcası kabza namlu arası birleşme noktası benimde içime sinmedi zaten oraya prinç malzemeden balçak yapacaktım hata yapmam sonucu o balcak çöpe gitti.Bende deri parça koyup cevizle sonlandırdım.
Kuyruk kısmı bana kafi geldi ama doğaçlama çalışmayı sevdiğimden tarzı yaratmak zaman alacak gibi:)
Epoksiyi uygularken süngerle yüzeye çok az miktarlarda yedire yedire epoksi sürdüm ve biraz bekledim agaç emdikten sonra yine aynı yöntemle devam ettim.Bunu üç kere uyguladım ve en sonun epoksiyi biraz koyu kıvamda yada akışkanlığı azaldığı zaman sürdüm ve sonra kurumaya bıraktım.Kuruduktan sonra yüzeyde ister istemez ufak pütürler kalıyor.
Az sıcı sabun ve suyla dolu legene attım bıçağı ve su zımparasıyla (2500-3000-4000 kumlarda) yüzeyi düzelttim.
Bunları tamamen kafamda tasarlayarak sonucun ne olacağını bilmeyerek yaptım.Ben beğendim hatta çokta uzun ömürlü olacağını tahmin ediyorum.
Engin hocam öncelikle elinize sağlık. Şimdi yüksek müsadenizle azıcık yapıcı eleştiri yapmak istiyorum ve bunlar kabza üzerine olacak kabzanın namluya yakın kısmında farklı bir haşap kullanılsa görselliğin artacağı kanaatindeyim ayrıca farklı renk ahşap olması gerektiğini düşündüğüm kısımın üst tarafındaki eğim belki de bilerek isteyerek yaptınız ama bakınca hata gibi duruyor. Bir de kabzanın üst taraftan biraz incelmesi lazım gibi duruyor. Elbette bunlar benim görüşlerim siz böyle sevdiyseniz çok ta güzel olmuş demektir 
Estağfurullah,müsadeye gerek yok eleştiri ve yorum olmazsa gelişim ve ilerlemede yavaşlama olur.Kabzadaki o kısma sarı malzeme kullanacaktım yukarıda yazdığım gibi hata sonucu o olmadı.Elimde de başka seçenek yoktu zamanımda bitti teslim etmek adına hemen hallettim.Yani hatamın sonucu hata oluşturdu.Üst kısmın kavisini ben verdim öyle daha hoş duracağını düşündüm ki öyle oldu ama hoşluk seviyesi yeterince yüksek olmadı:)Yorumun ve eleştirin için teşekkür ederim.
Öncelikle cesaretiniz için tebrikler. Sıfırdan model çıkartmaya çalışmak istisnai bir başarıdır nazarımda.
Eserlere yorum yapmıyorum. (İstisnai başarılar veya başarısızlıklar olmadıkça)
Ama bir nokta artık iyice canımı sıkmaya başladı, onu açıklamam gerek: Eleştri ve tavsiye için eser resmi paylaşacaksanız, sadece yandan değil, dikine çekilmiş resimleri de koymalısınız!
Aksi takdirde işçiliğin başarısı veya başarısızlığı hakkında doyurucu şeyler söyleyemeyiz. Elde yeterli veri olmaz çünkü.
Yukarıda da yazdığım gibi doğaçlama çalışmayı ve bu şekilde çalışarak kendimi geliştirmeyi (bu diğer hobilerim içinde geçerlidir)severim.
Lütfen yanlış anlaşılmasın ben belirli bir şablonu yada ölçüsü çıkartılmış profili çizipte üzerine çalışma yapmayı sevmiyorum.Hem yenilik hemde böyle keyif aldığım içindir bu düşüncem.
Ayrıca canınızı sıkacak birşey yok ortada.Evet doğru olabilir fotoğraf açısının azlığı ve çokluğu konusunda haklı olabilirsiniz.
Ama bu açılar üzerinden de yorum yada eleştiri yapılabilir diye düşünmekteyim veya bu şekilde paylaşan genç arkadaşların şevkini kırmamak adına daha sakin ve pozitif yaklaşmak onların hevesini kırmaz.Ben her daim bildiğimi okurum ama bildiğimi geliştirerek okumaya devam ederim.
Sizin için elimde kalan fotoğrafları aşağıda paylaşacağım.Yorum ve eleştirileri okumak keyif verecek vede bana birşeyler katacaktır.
Teşekkür ederim.
Engin hocam öncelikle elinize sağlık. Şimdi yüksek müsadenizle azıcık yapıcı eleştiri yapmak istiyorum ve bunlar kabza üzerine olacak kabzanın namluya yakın kısmında farklı bir haşap kullanılsa görselliğin artacağı kanaatindeyim ayrıca farklı renk ahşap olması gerektiğini düşündüğüm kısımın üst tarafındaki eğim belki de bilerek isteyerek yaptınız ama bakınca hata gibi duruyor. Bir de kabzanın üst taraftan biraz incelmesi lazım gibi duruyor. Elbette bunlar benim görüşlerim siz böyle sevdiyseniz çok ta güzel olmuş demektir 
+1
Ben de biraz rötuşla mükemmel bir model çıkabileceğine inanıyorum.
Ellerinize sağlık.
Bir dahaki mutfak bıçağında daha titiz çalışma yapıp inşallah daha güzelini yapacağım.Teşekkür ederim.
Eline sağlık Engin, güzel bir çalışma olmuş eksikleri var ama ilerleyen çalışmalarda daha iyilerini görmeyi umut ediyorum
Eserlere yorum yapmıyorum. (İstisnai başarılar veya başarısızlıklar olmadıkça)
Ama bir nokta artık iyice canımı sıkmaya başladı, onu açıklamam gerek: Eleştri ve tavsiye için eser resmi paylaşacaksanız, sadece yandan değil, dikine çekilmiş resimleri de koymalısınız!
Aksi takdirde işçiliğin başarısı veya başarısızlığı hakkında doyurucu şeyler söyleyemeyiz. Elde yeterli veri olmaz çünkü.
Konunun çıkış noktasını bildiğim için bu mesajın zorlama ile buraya yazıldığının farkındayım.
Bu konuda bir öneriniz varsa bunu söylersiniz, bunu sizi sıkıntıya sokacak hale getirmeyin.
Burası özgür bir ortam ve kimse kimseye fikrini beyan etti diye kızmaz. Tabi ki fikir beyanında edep kuralları aşılmadıkça.!
Hiçbir ortamda kimseye zorla bir şey yaptıramazsınız, bıçağını yayınlamak isteyen ister üstten çeker ister alttan. Bu kişinin yaptığı ürünü size sunuş şeklidir. Kişi balçağındaki detayı göstermek için özel bir açıyla da resim koyabilir bu tamamen kişinin kendi kararıdır ve sizi de bu kadar germesini inanın anlayamadım.
Ayrıca üstten resim çekmeyenlere yorum yapmam, çünkü işçiliğini tam göremiyorum gibi bir algı oluşturmaya çalışmakta çok yersiz. Bir bıçağa yorum yapmak için kaç açıdan resim istemeliyiz.?
Burası herkesin isteklerini tatmin edeceğimiz bir yer değil. Kişileri de bu yönde telkin ederseniz bunun dönüşü size kötü olur.
Bunları da bir tavsiye olarak algılayın…
Teşekkür ederim üstadım eksikler olması bir sonraki için daha iyi tecrübeler ve bilgilerle çalışmamı sağlayacak.
Mustafa, yönetime el koymuşçasına yazmış. 
Açıkçası olabildiğince düşük tonda öneriler ve uyarılar verebilmek için çabalıyorken üyelerin diğerlerini sert ve yönetir biçimde uyardığını görüyorum. Olabildiğince düşük tonda söylüyorum, lütfen böyle yapmayın.
+1
(Eylem abi bizim şirkete geldiğinde benimde haberim olsun:) )
Genel olarak söyleyeceğim şeyler var.Bende kabzanın balçak olması gereken yerde tekrar ceviz kullanmaktan hoşlanmadım zira yapısal hatanın dışında görsel eksiklik ve geçişte bir gariplik hissettiriyor.
Aşağıdaki fotoğraflarda göreceksiniz kabzada mecburiyetler sebebiyle kabzanı iki parçaya ayırıp içlerini oyarak yaptım.Nedir bu mecburiyet?tek parça ceviz vardı ama onu merkezleyip ve sabitleyip deleceğim bir tezgahım yok.Bende el becerimi kullanarak ve farklı olacağını düşünerek böyle yaptım.Hatta bu yöntemi dahada geliştirmeyi planlıyorum.
Santoku demek santokulara haksızlık olacak o yüzden doğaçlama diyelim.

Buda son halinden önce çektim fikir vermesi için.

xx