Bıçak Sanatı - Forum

Deforme olmuş biley taşı

CSTGT

• *
  • 7
  • Meslek: Computure System Security
  • Yer: İzmir
Deforme olmuş biley taşı
« : 17 Kasım 2015, 03:06:16 »
http://i.hizliresim.com/8Qy0ya.jpg

Fotoğrafta da görüldüğü üzere uzun yıllardır (25 sene) kullanılmaktan yüzeyin (bu arada taş yan duruyor) orta kısmında aşınmadan dolayı bi çukurumsu hâl aldı. Bunu düzeltmenin bir yolu var mı acaba?

Bir de bu taş ne taşı? Ben bunu yıllardır su ile kullanıyorum doğrumu yapıyorum?

Teşekkürler.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
Ynt: Deforme olmuş biley taşı
« Yanıtla #1 : 17 Kasım 2015, 09:19:05 »
Gayansı ters çevirin ve taşı o yüzeye daireler çizerek sürtün tabi ıslatmakta fayda var. Bu işlemi taş düzlenene kadar devam edin
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

CSTGT

• *
  • 7
« Yanıtla #2 : 17 Kasım 2015, 09:35:42 »
Gayans? Çok özür dilerim cahilliğime verin Fayans mı demek istediniz yoksa Gayans diye bir şey var mı?

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #3 : 17 Kasım 2015, 09:45:53 »
Fayans

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #4 : 17 Kasım 2015, 10:20:48 »
 :D :D :D
Çok özür dilerim bilgisayarımı oğlum parçaladıktan sonra telefonumla işlerimi hallediyorum :)
Fayans
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

CSTGT

• *
  • 7
« Yanıtla #5 : 17 Kasım 2015, 18:05:14 »
:D :D :D
Çok özür dilerim bilgisayarımı oğlum parçaladıktan sonra telefonumla işlerimi hallediyorum :)
Fayans

:D :D geçmiş olsun ve bu arada teşekkür ederim tavsiyeniz için, en yakın zamanda denemesini yapıp bilgilendirmesini yaparım.

Kendinize iyi bakın.

CSTGT

• *
  • 7
« Yanıtla #6 : 13 Aralık 2015, 20:24:12 »
http://imgim.com/image/2701incig9994335.jpg

Az biraz düzelttik fakat işlem devam ediyor (kolay değilmiş) Zaman ayıramıyorum bu işlem için fakat etkili gerçekten ve eklemek istiyorum ki bu tip biley taşı kullanan arkadaşlar zaman zaman bu işlemi yapsınlar benim gibi uğraşmamaları için çünkü benim taşın durumu vahimdi, çok yorucu bir işlem süreci oldu o yüzden kullandığınız taşın her noktasını kullanamadığınızdan dolayı vakit buldukça bu işlemi yapın benim gibi geç kalmadan  ;D

KUDU

• *
  • 34
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #7 : 14 Aralık 2015, 13:27:54 »
ayna ya da cam üzerine 40 kum silisyum karbür su zımparasını ıslatarak yapıştırın. Herhangi bir yapıştırıcı kullanmayın ıslandığında kendiliğinden yağıpışacaktır. Yüzey düzeldikten sonra taşın kum ölçütü ne ise en az yarısı kadar zımpara ile zımparalayın. Örneğin taş 2000 kum ise en az 1000 kum ile zımparalayın. Tabi 1000 kuma gelene kadar 240-400-600-800 gibi kumları sırayla uygulamanızı tavsiye ederim. Bunu yüzey düzeltmek için tüm deforme yüzeylere uygulayabilirsiniz.