Bıçak Sanatı - Forum

Geyik boynuzu kullanımı

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
Ynt: Geyik boynuzu kullanımı
« Yanıtla #20 : 20 Şubat 2011, 18:27:12 »
geyik boynuzlarının tedarikçisi kimdir kimden temin ederiz bende heveslendim şimdi
d2 den yapaçağım bir av bıcağına yapabilirim esasen

Ben Nallıhan'da dağda domuz avında bulmuştum bir karış boyunda falandı, iki uçtaki çatlakları falan atlayıp temiz kısmı kesince 15cm civarında kaldı. Emre hocamın "İç ve dış tedarikçiler" konusunda verdiği "Nordell knives"da da var, fiyatları da çok fena değil (ayrıca sadece parça değil, boyuna biçilmiş olarak da satılıyor, ki, düzlenmiş olarak geliyorsa istedikleri parayı son kuruşuna kadar helal ederim ;)). Alınacak olursa ben de katılırım ya da organize edebilirim.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #21 : 20 Şubat 2011, 18:46:47 »
nordelden alış veriş yapıyorum fakat 60dolarlık mala 65 dolar kargo alıyorlar
onada acayip uyuz oluyorum kargo secenekleri iyi değil air maille gönderseler 10-15 günde gelir 10 dolara falan mal olur ama onada razı değiller 60 dolara kargoya verip 8 günde kapıda oluyor.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #22 : 20 Şubat 2011, 19:03:47 »
nordelden alış veriş yapıyorum fakat 60dolarlık mala 65 dolar kargo alıyorlar

Oy oy oy...

Bu arada, devlet geyik üretiyor, bu hayvanlar da boynuzları yılda bir döküyor diye biliyorum. Ne yapıyorlar ki onları acaba?
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #23 : 20 Şubat 2011, 19:04:48 »
eşe dosta peşkeş çekiyorlardır veya direkt çöpe

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #24 : 20 Şubat 2011, 19:10:24 »
Çöplük nerede acaba? >:D

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #25 : 20 Şubat 2011, 19:14:50 »
boynuz döküm zamanını bilmek lazım  ozamnada rayaıp veya bizzat gidip bulmak lazım ama dökülen boynuzlar nasıldır bilemeyiz

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #26 : 20 Şubat 2011, 21:52:46 »
boynuz döküm zamanını bilmek lazım  ozamnada rayaıp veya bizzat gidip bulmak lazım ama dökülen boynuzlar nasıldır

vala ben 4-8 boynuza kadar dökülenlerden gördüm türkmen dagı cıvarında çakca gegık var nısan ayın da döküyorlar dıye duydum busene nasıpse bır kac arkadaş aramaya gıdecegız  gelmek ısteyen olursa beklerım  bu arada özgür ardeşim hevesını alacak kadarini gönderebılırım istersen
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #27 : 20 Şubat 2011, 23:08:07 »
eyvallah sağ olasın

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #28 : 24 Şubat 2011, 16:50:11 »
siz geyik boynuzunu işlerken dıştaki pütürlü veya desenli kısmlarıdamı düzelttin yanlış görmediysem dış tarafının desenlerini de düzeltmişsin zaten geyk boynuzun kullanım özelliği dış yüzeydeki desenler koybolmayacak

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #29 : 24 Şubat 2011, 18:44:18 »
O kadar çok düzeltmedim. Boynuzda neredeyse hiç pütür yoktu, asıl bozukluk, resimde pimlerin hizasında bariz gözüken gibi kanallar vardı (ajur gibi). Zımparayla ovalayarak bir miktar düzelttim. Parmak oyuklarını açıp sırtı düzleştirince illa ki beyaza varacağım, kabzayı şekillendirirken de yanlardan illa ki beyaza varacağım, sadece yanlarda kahverengi tabakadan az birşey kalacak, onu da bırakmayayım diyorum.

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #30 : 02 Mart 2011, 15:51:30 »
Yavaş ilerliyorum, boynuzlar bıçağa yapıştı (kırmız renklendirilmiş epoksi ile), pimler ve ip deliği yapıştı, görüleceği üzere boynuza kabza biçimini vermeye de başladım. Gün içinde Gürcan Ticaret'e uğrayıp deriyi de aldım kılıf için (bu arada Gürcan Ticaret nasıl güzel bir abimiz anlatamam, böyle esnaf kalmış olması büyük şans).

Sonradan ek: ikinci resimde sapın solunda ince kum gibi yığılı duran şey boynuzun tozu. Hani çocuklar el kadar stroforu duvara sürter, bütün sokağa beyaz taneler yayılır, onun gibi inanılmaz çoğalan bir toz.
« Son Düzenleme: 02 Mart 2011, 16:33:25 Gönderen: ratbertovich »

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #31 : 02 Mart 2011, 16:13:28 »
son resimleri bekliyoruz

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #32 : 02 Mart 2011, 16:16:15 »
Resim eklerken burnumdan geldi. Oturum sürem bitmiş, kalktım gezdim :D yeniden denedim, yine olmadı. Tek tek ekleyince oldu. Neyse, şirkette Internet bin türlü güvenlik yazılımından geçiyor, onlardan birisi halt etti herhalde...

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #33 : 02 Mart 2011, 16:20:43 »
yavaş diyorsun ama çok güzel ilerliyor, eline sağlık  :2up kırmızı renklendirilmiş epoksi nasıl sonuç verecek merak ediyorum, kolay gelsin.

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #34 : 02 Mart 2011, 16:28:20 »
Tolga hocam, yavaş gitmemin nedenlerinden birisi renklendirilmiş epoksi: boynuzun kestiğim parçaları üzerinde deneme yaptım, gayet iyi tuttuğunu görünce bıçakta kullanmaya karar verdim. Bir de asıl işimde müşterilerin baskın vermesi var, neyse ki o yavaşladı...

Artık boynuz parçalarına da müşteri buldum bu arada, kızın hamsteri kıtır kıtır kemiriyor, çok da mutlu zıpır. Bir daha kızın koynunda zor yatar bundan sonra, onun farkında değil tabii...

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #35 : 02 Mart 2011, 17:19:43 »
Ferhat pimler icin beni bekle ,  ;) Gerci bu meretin dis yuzeyi zaten alacali ortasindaki desenli pin goze carpmayacak muhtemelen, yine de sen bilirsin

not : degistirdim , son girdileri okumadan dalmisim konuya , bari sunu sorayim epoksiye renk vermek icin ne kullandin? sertlesmesini etkiledi mi?
« Son Düzenleme: 02 Mart 2011, 17:22:11 Gönderen: circassian »
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #36 : 02 Mart 2011, 17:35:45 »
Su bazlı kırmızı maket boyası, markası yok üzerinde; "Model Color aerilico-vinilico" yazıyor. Parçalarda yaptığım denemelerde sertleşme ve tutma konusunda bir sorun yok. Kemik gibi oldu. Küçük parmağın ucundan ilk boğumuna kadar diye tarifleyeyim, o kadar epoksi, bir o kadar da sertleştiriciye iki damla damlattım. Epoksiyle karıştırınca da renk ne seyreldi ne açıldı, çok fazla kullanmaya gerek yok.

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #37 : 02 Mart 2011, 18:53:57 »
Atatürk orman çiftliğinde ankarada geyiklerin bulunduğu bölümdeki bakıcılarla görüşebilirseniz geyik boynuzu temini konusunda size yardımcı olurlar size en yakın ip ucu

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #38 : 02 Mart 2011, 21:23:51 »
Fırından çıkmadan önce ;) ağıza yakın biraz daha inceltme ve zımpara işi kaldı. Sırttaki epoksiyi metale indireyim mi böyle mi güzel bilemedim. Bugün ofiste boş zamanları değerlendirdim, bıçağın son hali şöyle:

ogün-sinan

• 113
  • Meslek: makine mühendisi
  • Yer: izmir
« Yanıtla #39 : 02 Mart 2011, 21:53:23 »
Güzel gidiyor.
Sırtındaki epoksiyi metale kadar zımparalayın bence.Daha güzel gözükür sanırım öyle.
Bir de boru perçinlerin ağzına havşayla bastırıp biraz genişletebilirseniz iş bittikten sonra, aradaki ufak boşluklar kapanır; daha güzel gözükür.