Bıçak Sanatı - Forum

Demir testeresi kullanımı

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
Demir testeresi kullanımı
« : 04 Kasım 2015, 12:03:21 »
Selam forum üyeleri.
 İnternette yabancı bir ustanın demir testeresi kullanırken hafif yağladığını gördüm . bende demir tesreresini yağlayarak kullandım. Kesme hızı görece azalsada profillerimi takılmadan ve yorulmadan çok kolay kesiyorum. Benim gibi profillerini demir testeresiyle kesenlere duyrulur. İlgili video  gough custom usta  :2up .https://m.youtube.com/watch?v=IX59lXMx8mw

poyrazz74

• 224
  • selçuk çakır
  • Meslek: belediye işçisi
  • Yer: izmir-konak
Ynt: Demir testeresi kullanımı
« Yanıtla #1 : 09 Kasım 2015, 21:23:06 »
kullandığı testere agzı özel bir agızmı ? yapı marketlerde hep siyah geniş olanlardan var önerebileceğiniz bir marka varmı testere agzı için..
birde kullandığı yağ  şu ısınmayı önleyici yağlardanmı ?
Akıllılar hep şüphe içindeyken aptallar küstahça kendilerinden emindir.

« Yanıtla #2 : 09 Kasım 2015, 21:31:16 »
kullandığı testere agzı özel bir agızmı ? yapı marketlerde hep siyah geniş olanlardan var önerebileceğiniz bir marka varmı testere agzı için..
birde kullandığı yağ  şu ısınmayı önleyici yağlardanmı ?
Piyasada bulunabilen en iyi çift ağızlı ( geniş olanlar) testere laması MTE nin testere lamalarıdır. Başka markalar da vardır ama Çin mallarından uzak durun. Ayrıca bimetal ve diğerinden daha ince olanlar vardır ki onlarda da Bahco, Sandvik gibi bilinen markaları tercih edin. Bunlardan başka birde HSS kalite lamalar var ve kastırmadıkça çok iyi ve hızlı kesme yapar.
Kesme yaparken yağ kullanmak testerenin sıkışmasını ve ağız kısmının bozulmasını önler, kesmeyi yavaşlattığını gözlemlemedim. Kesme yağı kullanılsa belki daha iyi olur ama pahalı olduğundan değmez. Bunun yerine ben yarı sentetik veya sentetik motor yağı kullanıyorum ve gayet memnunum.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #3 : 11 Kasım 2015, 10:58:33 »
Pferd kesme yağı kullanıyorum oldukça uzun ömürlü olduğu için parasına değer. Daha öncede yazmıştım spiralle kesim yaparken de yağ kullanmak işi hızlandırıyor. Keza şerit testerede de yağ kullanıyorum. Testerenin, motorun, spiralin ömrü uzuyor.
Okinawian