Bıçak Sanatı - Forum

Çırağınız çalışmaya devam ediyor

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
  • Meslek: Harita mühendisi
  • Yer: Samsun
Çırağınız çalışmaya devam ediyor
« : 03 Kasım 2015, 16:20:56 »
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=8444.0 Konusunda geçen bıçağı biraz daha rötuşlayıp , suyunu tekrar verdim ve menevişledim. Ağızın açılması dışında neredeyse her işlemi yeniden yaptım , ardından ortya bu çıktı  :) Sizlerin değerli yorumlarınıza sunuyorum;

Çeliğin türü:                               4116
    Uygulanan su verme ortamı :    Yağ ile
    Menevişlenme sıcaklığı :            250derece*1 saat
    Toplam boy :                             268 mm
     Kalınlık :                                   4 mm
     Namlu boyu :                           135mm (keskin kısım)
     Kabza boyu :                           130 mm
     Ağız genişliği :                          40 mm
     Sap malzemesi :                       Şimşir ağacı ve tanımlayamadığım ağaç.

-Ustalarım bu bıçagın sapının ön kısmında kullandığım ithal ve emek edilince mükemmel parlayan bir ağaç ancak ne olduğunu bilmiyorum. Sizlerin tecrübelrine göre sizce ne olabilir ??
Doğa varsa bende varım. Ahmet Ertan SELEN

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
Ynt: Çırağınız çalışmaya devam ediyor
« Yanıtla #1 : 03 Kasım 2015, 17:47:32 »
Ben ayous a benzettim ancak sizlerinde görüşünü almak isterim.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 03 Kasım 2015, 18:57:08 »
Eline sağlık yeni kabzada güzel olmuş.Biraz aralık olmuş ama epoksi doludur inşalah epoksiye güveneceksin. ;D
Bu sefer ısıl işlemi kitabına uygun yaptırdın mı yoksa yine sen mi vermeye çalıştın  ::)
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2015, 19:06:06 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #3 : 03 Kasım 2015, 19:21:13 »
Eline sağlık güzel görünüyor.Ahşaptan anlamam ama öndeki parça çok güzel desen vermiş.

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #4 : 03 Kasım 2015, 20:22:45 »
elıne koluna saglık sap cok hoş olmus guzel bı kombın olmuş ustanında dedıgı gıbı celıkle sapın bıselesme yerı tam oturmamış bıde bana gore bıcagın ucunu kacırmısın perdahı mob zımpara ılemı yaptın
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #5 : 03 Kasım 2015, 21:00:36 »
Namlu ucu sanki biraz daha keskin hatta sahip olsa daha estetik bir görüntü olabilirmiş. Şu hali ile oldukça beğendim(namlu ucu hariç:) ) Özellikle ön kabzede kullanılan ağaç güzel desen vermiş. Yapıştırma esnasında boşluk olmasa dahada iyi olurmuş :)

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #6 : 03 Kasım 2015, 21:41:44 »
Öncelikle eline sağlık güzel bir çalışma.Ağaçlar güzel,formda güzel her işe gider.Genel anlamda namlu ve kabze birleşimi için diğer yorumlara katılıyorum.Ama beğendim çalışmaya devam :2up :2up

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
« Yanıtla #7 : 03 Kasım 2015, 22:01:29 »
Eline sağlık yeni kabzada güzel olmuş.Biraz aralık olmuş ama epoksi doludur inşalah epoksiye güveneceksin. ;D
Bu sefer ısıl işlemi kitabına uygun yaptırdın mı yoksa yine sen mi vermeye çalıştın  ::)
Ustam aradaki siyahlik kirlenmis epoksi  :D köyde fırın kurduk yaklaşık 40*20 cm. Renk skalasını kullanarak yağda ben verdim. Menevisten sonra denediğimde 4116 icin hatrı sayılır sertliklerde olduğunu söyleyebilirim  :)
Eline sağlık güzel görünüyor.Ahşaptan anlamam ama öndeki parça çok güzel desen vermiş.
Teşekkür ederim  :)
elıne koluna saglık sap cok hoş olmus guzel bı kombın olmuş ustanında dedıgı gıbı celıkle sapın bıselesme yerı tam oturmamış bıde bana gore bıcagın ucunu kacırmısın perdahı mob zımpara ılemı yaptın
Ustam üst uçta kasıtlı şekilde inceltme yaptım,  bu bıçağı hediye ettiğim aile dostumuz saplanabilir hatta deşebilir olmasını istedi, sonuç böyle oldu :) Bu arada perdahı elde yaptim .
Namlu ucu sanki biraz daha keskin hatta sahip olsa daha estetik bir görüntü olabilirmiş. Şu hali ile oldukça beğendim(namlu ucu hariç:) ) Özellikle ön kabzede kullanılan ağaç güzel desen vermiş. Yapıştırma esnasında boşluk olmasa dahada iyi olurmuş :)
Ustam eski kabzayı çıkarırken oluşan karmaşık yamukluklar ancak bu kadar düzeldi. Aradaki koyu renkte kirlenmiş epoksi:)
Öncelikle eline sağlık güzel bir çalışma.Ağaçlar güzel,formda güzel her işe gider.Genel anlamda namlu ve kabze birleşimi için diğer yorumlara katılıyorum.Ama beğendim çalışmaya devam :2up :2up
Teşekkürler, biten 2 çalışmam daha var en yakin zamanda paylaşacağım:)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #8 : 03 Kasım 2015, 22:13:55 »
Ustam aradaki siyahlik kirlenmis epoksi  :D köyde fırın kurduk yaklaşık 40*20 cm. Renk skalasını kullanarak yağda ben verdim. Menevisten sonra denediğimde 4116 icin hatrı sayılır sertliklerde olduğunu söyleyebilirim  :)
Yine mi olmadı zaten karbonu sınırdaydı 2 amatör su vermeden sonra karbon kaldıysa iyi.Güle güle kullanın.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
« Yanıtla #9 : 03 Kasım 2015, 22:53:37 »
Yine mi olmadı zaten karbonu sınırdaydı 2 amatör su vermeden sonra karbon kaldıysa iyi.Güle güle kullanın.

Hrc ölçme imkanim yok ama ısıl işlemsiz 2080 bicak profiliyle aşağı yukarı ayni sertlikseydi. Verdiğim yakınımızdan da herhangi bir sıkıntı duymadım keskinligini övüyordu en son  :) .

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #10 : 03 Kasım 2015, 23:16:18 »
Tebrik ederim kardeşim. Bu hevesine ve azmine her zaman sahip çık. Üzerine birde sabır eklersen daha güzel şeyler çıkacak eminim. Eline sağlık.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
« Yanıtla #11 : 04 Kasım 2015, 06:40:04 »
Tebrik ederim kardeşim. Bu hevesine ve azmine her zaman sahip çık. Üzerine birde sabır eklersen daha güzel şeyler çıkacak eminim. Eline sağlık.
İnşallah gonul verdik ve sizlerin çırağı olduk , artık top sizlerde  :) inşallah güzel işler ufukta  :)

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #12 : 04 Kasım 2015, 08:54:15 »
Ellerine sağlık kardeşim çok güzel olmuş  :2up :2up :2up inşallah daha iyileri olacak

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
« Yanıtla #13 : 04 Kasım 2015, 15:19:27 »
Ellerine sağlık kardeşim çok güzel olmuş  :2up :2up :2up inşallah daha iyileri olacak
Teşekkürler, inşallah senin damascuslar ile çalışabilecek noktaya gelebilirim ustam :)