Bıçak Sanatı - Forum

Oyma bıçağı denemesi

cihankara

• 281
  • Meslek: turizm
  • Yer: Antalya
Oyma bıçağı denemesi
« : 03 Kasım 2015, 12:52:58 »
Merhabalar,uzun zamandir yapmayi planladigim oyma bicagini sonunda bitirdim.Celik olarak ck67 kullandim, istedigim sertlige ulasmasada yumusak agaclarda idare eder sanirim, deneme amaçli oldugu icin cokta önemsemedim. Daha sonraki işlerimde civa-rulman kullanirsam daha iyi olacagina eminim. Kabzasini elime oturacak sekilde yaptim cok kullanisli oldu. Eksiklerimi soylerseniz cok memnun olurum.Buarada taşlamayi iç taraftan yaptim,moranin modellerinde distan yapilmis sizce nasil yapmaliyim?

cihankara

• 281
Ynt: Oyma bıçağı denemesi
« Yanıtla #1 : 03 Kasım 2015, 13:00:54 »

omer.efe

• 398
  • Meslek: dreamer
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #2 : 03 Kasım 2015, 19:37:16 »
biraz daha ayrıntılı fotograf olsa..
bu haliyle epey iyi görünüyor.. sap tasarımı çok hoş..
ellerinize sağlık..

taşlamanın dışta olması oyma sırasında bıçağın ağaca dalmasını önlüyor..

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #3 : 03 Kasım 2015, 19:44:26 »
Elinize sağlık gayet güzel görünüyor.Daha önce yaptığım oyma bıçaklarından bir tanesi içten taşlamalı diğeri ise dıştan taşlamalı idi.Dıştan taşlamalı olan bıçağın performansı çok daha iyi.

cihankara

• 281
« Yanıtla #4 : 03 Kasım 2015, 20:15:12 »
biraz daha ayrıntılı fotograf olsa..
bu haliyle epey iyi görünüyor.. sap tasarımı çok hoş..
ellerinize sağlık..

taşlamanın dışta olması oyma sırasında bıçağın ağaca dalmasını önlüyor..
Tesekkurler,sap gercekten iyi oldu tek elle veya cift elle calisilabiliyor.

cihankara

• 281
« Yanıtla #5 : 03 Kasım 2015, 20:24:53 »
Elinize sağlık gayet güzel görünüyor.Daha önce yaptığım oyma bıçaklarından bir tanesi içten taşlamalı diğeri ise dıştan taşlamalı idi.Dıştan taşlamalı olan bıçağın performansı çok daha iyi.
Riza hocam sizin calismalari gormustum orada sanki icten taslamanin daha iyi oldugu aklimda kalmis nedense :) Yakin zamanda musait olursam yenilerini yapicam. Ilk etapta rulman celiginden yapicam.

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #6 : 03 Kasım 2015, 22:16:33 »
Vallahi fotolara bakınca işini iyi yapmış görünüyor ama ben diğer çeliklere çok aşina olmadığım için senin seçimlerinde hangisi iyi olur bilmem.Eline sağlık beğendim faydalı bir alet.Elimde olmasını istediğim birşey.

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #7 : 03 Kasım 2015, 22:37:56 »
Riza hocam sizin calismalari gormustum orada sanki icten taslamanin daha iyi oldugu aklimda kalmis nedense :) Yakin zamanda musait olursam yenilerini yapicam. Ilk etapta rulman celiginden yapicam.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=7580.20
yaptığım oyma bıçaklarının değerlendirmesini burada yapmıştım.Ben de daha çok dalar iyi yonga kaldırır diye düşündüğüm bıçak, yani sizin yaptığınız taşlama gibi, tahmin ettiğim gibi çıkmadı.Dıştan taşlama daha iyi performans verdi.Bu seti köyde bıraktım.Önümüzdeki ay inşallah bir set daha yapma planım var.Ben oyma bıçağını eğeden yapmayı düşünüyorum.Yaptığım usturalarda ağız tutuşu güzel.Oyma bıçağında da aynı performansı vereceğini düşünüyorum.