Bıçak Sanatı - Forum

İlk deneme "CAMIŞ"

Zanzibar

• 239
  • Yalçın
  • Meslek: Grafik tasarım
  • Yer: İZMİR
İlk deneme "CAMIŞ"
« : 27 Ekim 2015, 11:33:46 »
İsim: CAMIŞ
Çelik: Böhler 440 C
Kalınlık: 3 mm
Namlu boyu: 95 mm
Toplam boy: 210 mm
Kabza: Manda boynuzu
Isıl işlem: Şaloma

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
Ynt: İlk deneme "CAMIŞ"
« Yanıtla #1 : 27 Ekim 2015, 11:38:20 »
Abi ellerine sağlık ısıl işlem gayrısı 110 numara olmuş  ;) işçilik mükemmel

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 27 Ekim 2015, 11:42:28 »
Eline sağlık abi çok güzel olmuş.Alper abiye katılmamak elde değil ısıl işlem hariç 10 numero  :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Zanzibar

• 239
  • Yalçın
« Yanıtla #3 : 27 Ekim 2015, 11:53:09 »
Masraftan kaçtıkça sonunda rezistanslı fırını yaptıracaksınız bana  :)
Kaç rockwell olduğunu ölçebilmeyi isterdim.
« Son Düzenleme: 27 Ekim 2015, 11:54:58 Gönderen: Zanzibar »

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #4 : 27 Ekim 2015, 11:54:00 »
Ellerinize sağlık çok başarılı olmuş, sertliği nasıl şu anda?
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #5 : 27 Ekim 2015, 11:55:43 »
Abi şekil şemal olarak harkulade bir çalışma olmuş. Isıl işlemden anlamasamda şalamo ile pek olmayacağı hususunda hemfikiriz sanırım.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Zanzibar

• 239
  • Yalçın
« Yanıtla #6 : 27 Ekim 2015, 11:56:41 »
Ellerinize sağlık çok başarılı olmuş, sertliği nasıl şu anda?

Koldaki kılları traşlıyor ama kaç rockwell olduğunu bilmem mümkün değil.

Zanzibar

• 239
  • Yalçın
« Yanıtla #7 : 27 Ekim 2015, 11:59:10 »
Abi şekil şemal olarak harkulade bir çalışma olmuş. Isıl işlemden anlamasamda şalamo ile pek olmayacağı hususunda hemfikiriz sanırım.

Valla ne bileyim Hasan hocam, şaloma ile ısıl işlem yapan çok usta var.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #8 : 27 Ekim 2015, 12:03:02 »
Ustaların dediğini yap ama yaptığını yapma :) Isıl işleme birşey söylemeyeceğim ama bıçak gayet güzel görünüyor.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #9 : 27 Ekim 2015, 12:17:57 »
Yalçın abi ellerine sağlık çok güzel bir bıçak olmuş, titiz bir işçiliğin var. ısıl işlemin biraz riskli olmuş, bu konuda arkadaşlarla hemfikirim. eleştirilerime gelince, pimlerin yerleştirilmesi daha dengeli olabilirdi sanırım. aynı sıkıntı bende de zaman zaman oluyor, profil üzerinde delik yerlerini eşit mesafelerde işaretlesem de, kabza takıldığında göz daha farklı algılıyor. kabzada lineer olarak ne kullandın merak ettim. ve boynuzun boynuz olduğu hiç anlaşılmıyor. söylemeseydin ceviz zannedebilirdim. belki perdahtan belki de ışıktan kaynaklanıyor bu ama inan bana boynuza benzetemedim ben :) kullandığın mozaik pimlerde bi boşluk mu var pim içinde? siyah bir leke görüyorum sanki. ve bir de kabza kenarlarını biraz daha yumuşatsa mıydın acaba diye düşünüyorum.

fakat gerçekten tertemiz bir işçilik. benim asla hayalini bile kuramayacağım kadar temiz... :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Zanzibar

• 239
  • Yalçın
« Yanıtla #10 : 27 Ekim 2015, 12:42:27 »
Ustaların dediğini yap ama yaptığını yapma :) Isıl işleme birşey söylemeyeceğim ama bıçak gayet güzel görünüyor.
Sağolasın Salim usta'm.

Yalçın abi ellerine sağlık çok güzel bir bıçak olmuş, titiz bir işçiliğin var. ısıl işlemin biraz riskli olmuş, bu konuda arkadaşlarla hemfikirim. eleştirilerime gelince, pimlerin yerleştirilmesi daha dengeli olabilirdi sanırım. aynı sıkıntı bende de zaman zaman oluyor, profil üzerinde delik yerlerini eşit mesafelerde işaretlesem de, kabza takıldığında göz daha farklı algılıyor. kabzada lineer olarak ne kullandın merak ettim. ve boynuzun boynuz olduğu hiç anlaşılmıyor. söylemeseydin ceviz zannedebilirdim. belki perdahtan belki de ışıktan kaynaklanıyor bu ama inan bana boynuza benzetemedim ben :) kullandığın mozaik pimlerde bi boşluk mu var pim içinde? siyah bir leke görüyorum sanki. ve bir de kabza kenarlarını biraz daha yumuşatsa mıydın acaba diye düşünüyorum.

fakat gerçekten tertemiz bir işçilik. benim asla hayalini bile kuramayacağım kadar temiz... :2up

Evet haklısın üstadım. Pim yerlerinin noktalarını göz kararı vurdum. Kuyruktaki pirinç boru pimlerden 3 mm daha geniş olduğu için araları eşit değilmiş gibi gösteriyor. Daha sonraki işlerde göz önünde bulunduracağım bir husus. Lineer olarak pirinç sac kullandım. Manda boynuzunu forumlardan avukat bir arkadaştan satın almıştım. Adını anımsayamadım :( . 4 mm kalınlığında lama şeklinde bir parçaydı. Mozaik pimleri de yine forumlardan bir arkadaştan satın aldım. İşleyince arada boşluğun olduğu ortaya çıktı. Evet ya, hala kenarlar yumuşatılabilir.
Yorumlarını esrigemeyen arkadaşlarıma teşekkürler.

Ersin Özdemir

• 2462
  • Meslek: ( Makine teknikeri )
  • Yer: Viyana-İstabul- Edirne
« Yanıtla #11 : 27 Ekim 2015, 13:13:26 »
Çok güzel yeni bir iş olmuş.
Kuyrukta boru kaç mm ?

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #12 : 27 Ekim 2015, 13:18:51 »
Elinize sağlık.Güzel bir form .Fotoğraflar yanıltıyor prinç liner sanki sarı farklı bir malzeme gibi yansımış.

Zanzibar

• 239
  • Yalçın
« Yanıtla #13 : 27 Ekim 2015, 13:32:57 »
Çok güzel yeni bir iş olmuş.
Kuyrukta boru kaç mm ?

Sağol abicim. Kuyruktaki 8 mm

Elinize sağlık.Güzel bir form .Fotoğraflar yanıltıyor prinç liner sanki sarı farklı bir malzeme gibi yansımış.

Sağolun. Birbirinden farklı ışık koşullarında çekildiği için bir miktar farklar mevcut.
Bu daha az pozlamanmış çekim. Alt tarafı temizlemeden çekmişim. bu nedenle  eklemek istememiştim.

adem42

• 647
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #14 : 27 Ekim 2015, 14:06:03 »
Bıçağın Şablonu çok güzel. Elinize sağlık.

Zanzibar

• 239
  • Yalçın
« Yanıtla #15 : 27 Ekim 2015, 14:17:56 »
Bıçağın Şablonu çok güzel. Elinize sağlık.

Sağolun usta'm. Acemi çaylak işi. Kalan ince bir parça çeliği değerlendirmek adına böye narin birşey çıktı ortaya.

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #16 : 27 Ekim 2015, 14:18:51 »
elinize sağlık çok temiz işçilik çıkartmışsınız.
namlu çok iyi fakat kabza hakkında bir kaç eleştirim var. :)
kabzadaki parmak oyuntusu biraz fazla derin ve kabzanın genel hatları çok sert gibi geldi bana. birde boynuz hakikaten daha çok ahşap gibi durmuş. sanki venge gibi. sanırım fotoğraflardaki ışıktan kaynaklı.  son olarak pimlerin konumunu, boruyu işin içine katmadan 2 pim arasında ayarlasaymışsınız göze daha iyi hitap edebilirdi diye düşünüyorum. her şeye rağmen bıçağı çok beğendiğimi belirtmek isterim  ;)
bu arada ismi de çok fiyakalı.  :2up

Zanzibar

• 239
  • Yalçın
« Yanıtla #17 : 27 Ekim 2015, 15:20:35 »
elinize sağlık çok temiz işçilik çıkartmışsınız.
namlu çok iyi fakat kabza hakkında bir kaç eleştirim var. :)
kabzadaki parmak oyuntusu biraz fazla derin ve kabzanın genel hatları çok sert gibi geldi bana. birde boynuz hakikaten daha çok ahşap gibi durmuş. sanki venge gibi. sanırım fotoğraflardaki ışıktan kaynaklı.  son olarak pimlerin konumunu, boruyu işin içine katmadan 2 pim arasında ayarlasaymışsınız göze daha iyi hitap edebilirdi diye düşünüyorum. her şeye rağmen bıçağı çok beğendiğimi belirtmek isterim  ;)
bu arada ismi de çok fiyakalı.  :2up

Usta'm bu yaptığım ilk bıçak. Yani acemi işi. Dolayısıyla çok hata yaptım. Boynuzu biraz daha ince zımpara ile zımparalayıp, parlatmakta fayda olabilir. Açıkcası pimler konusunu anlayamadım. Bıcak profili var olan küçük bir çeliği değerlendirmek adına böyle çıktı. Biraz hanımlara göre kibar, narin oldu. Beğeni ve yapıcı eleştiriler için teşekkür ederim.

« Yanıtla #18 : 27 Ekim 2015, 16:33:35 »
Kesinlikle çok temiz işçilik var ve estetik değeri yüksek bir bıçak olmuş. İlk bıçak olması gerçekten çok şaşırtıcı. Isıl işlem konusunda yorum yapmayacağım zaten arkadaşlar yapmış  ;)  pimlerin yerleşmesinde benim gözümü rahatsız eden bir şey olmadı doğrusu  ::) sonuç olarak ellerine sağlık çok güzel olmuş  :2up  :2up
« Son Düzenleme: 27 Ekim 2015, 18:32:59 Gönderen: sefaçabuk »

Zanzibar

• 239
  • Yalçın
« Yanıtla #19 : 27 Ekim 2015, 17:25:45 »
Kesinlikle çok temiz işçilik var ve estetik değeri yüksek bir bıçak olmuş. İlk bıçak olması gerçekten çok şaşırtıcı. Isıl işlem konusun da yorum yapmayacağım zaten arkadaşlar yapmış  ;)  pimlerin yerleşmesinde benim gözümü rahatsız eden bir şey olmadı doğrusu  ::) sonuç olarak ellerine sağlık çok güzel olmuş  :2up  :2up

Sağol Sefa usta'm. Sonrakilerin daha temiz ve hatasız olacağını umuyorum.