Önceki akşam biraz renklendirme işlerine bakayım dedim. Buzdolabındaki buzluğu da kalıp olarak kullanmak için feda ettim.

Elde bir kaç çeşit akrilik, guaj ve kızımın parmak boyaları vardı. Ben de bunlarla renklendirme çalışmaları yaptım. Sonuçlarını paylaşayım istedim.
İlk önce buzluğun 12 bölümüne sadece reçine ve hızlandırıcıdan oluşan karışımdan 10 - 13 ml kadar döktüm.

Sonra her birine çeşitli boyalardan bir miktar katarak karıştırdım.

Sertleştiricisi de katılmış 60 ml reçineyi bu kalıplara döktüm ve karıştırdım. Kurumaya bıraktım.

Renkler. Solt üst taraf 1 olacak şekilde her kalıbı numaralandırdım. Hangi kalıba hangi boyadan kullandığımı hatırlamak için boyaları da not aldım.
1- Kırmızı - Parmak Boyası
2- Yeşil - Parmak Boyası
3- Sarı - Parmak Boyası
4- Mavi - Akrilik Boya
5- Mavi - Akrilik Boya ( Aynı boya, sadece miktar farklı)
6- Kırmızı - Guaj
7- Mavi - Parmak Boyası
8- Lacivert - Akrilik Boya + Demir Tozu

9- Demir Tozu

10-Yeşil - Guaj Boya
11-Çatlatma boyası, boya+komponent
12-Siyah - Sıvı pigment
Beklemeler

Ve sonuçlar...

Sonuç. Aynı anda çoklu renklendirme zor oluyor. Pigmentlerin reçine içerisinde homojen dağılımını sağlayabilmek için çok çok iyi karıştırmak gerekiyor. Küçük kalıplar içerisinde çöple falan zor oluyor. Bir de sonradan eklenen sertleştiricili reçineyi de çok iyi karıştırmak gerekiyor. Sıkıntı çıkarıyormuş onu öğrendim. Genel olarak sonuçlarından memnun kaldığım bir çalışma oldu. Elle tutulur bir şey çıkmasa da bu renklendirme işi çok hoşuma gidiyor.
-Boya iyi karıştırılmadığı için kısmen dibe doğru çökelme gerçekleşiyor.
-Reçine iyi karıştırılmadığı için bazı kısımlar kurumuyor. Bazen de çökelmeler oluşuyor.
-Bu renk işinden bir şey çıkaracağım ya... Dur bakalım ne zaman?
Hürmetler.