Bıçak Sanatı - Forum

Polyesterle çeşitli denemeler

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Polyesterle çeşitli denemeler
« Yanıtla #40 : 27 Ekim 2015, 18:36:36 »
Yok kozalaklarda renkli olmasın zaten. Birde küçük kozalaklarla da güzel malzeme yapılıyor.

Mısırlada ilgin sonuçlar çıkıyor;

Kozalakta aşağıdaki gibi bir renklendirme fena olmaz hani :)

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #41 : 27 Ekim 2015, 20:08:57 »
Harika şeyler çıkıyor bu ara forumda, çok hoşuma giden bir malzeme paylaşayım. Hepinizin emeğine sağlık.

Ağacını yetiştirsek şimdiden güzel olacak gibi  :)) :))

Banksia denen bir ağacın kozalağı.

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #42 : 27 Ekim 2015, 20:14:40 »
Önceki akşam biraz renklendirme işlerine bakayım dedim. Buzdolabındaki buzluğu da kalıp olarak kullanmak için feda ettim.  :D Elde bir kaç çeşit akrilik, guaj ve kızımın parmak boyaları vardı. Ben de bunlarla renklendirme çalışmaları yaptım. Sonuçlarını paylaşayım istedim.

İlk önce buzluğun 12 bölümüne sadece reçine ve hızlandırıcıdan oluşan karışımdan 10 - 13 ml kadar döktüm.

Sonra her birine çeşitli boyalardan bir miktar katarak karıştırdım.

Sertleştiricisi de katılmış 60 ml reçineyi bu kalıplara döktüm ve karıştırdım. Kurumaya bıraktım.

Renkler. Solt üst taraf 1 olacak şekilde her kalıbı numaralandırdım. Hangi kalıba hangi boyadan kullandığımı hatırlamak için boyaları da not aldım.

1- Kırmızı - Parmak Boyası
2- Yeşil - Parmak Boyası
3- Sarı - Parmak Boyası
4- Mavi - Akrilik Boya
5- Mavi - Akrilik Boya ( Aynı boya, sadece miktar farklı)
6- Kırmızı - Guaj
7- Mavi - Parmak Boyası
8- Lacivert - Akrilik Boya + Demir Tozu :)
9- Demir Tozu  ;D
10-Yeşil - Guaj Boya
11-Çatlatma boyası, boya+komponent
12-Siyah - Sıvı pigment

Beklemeler

Ve sonuçlar...

Sonuç. Aynı anda çoklu renklendirme zor oluyor. Pigmentlerin reçine içerisinde homojen dağılımını sağlayabilmek için çok çok iyi karıştırmak gerekiyor. Küçük kalıplar içerisinde çöple falan zor oluyor. Bir de sonradan eklenen sertleştiricili reçineyi de çok iyi karıştırmak gerekiyor. Sıkıntı çıkarıyormuş onu öğrendim. Genel olarak sonuçlarından memnun kaldığım bir çalışma oldu. Elle tutulur bir şey çıkmasa da bu renklendirme işi çok hoşuma gidiyor.

-Boya iyi karıştırılmadığı için kısmen dibe doğru çökelme gerçekleşiyor.
-Reçine iyi karıştırılmadığı için bazı kısımlar kurumuyor. Bazen de çökelmeler oluşuyor.
-Bu renk işinden bir şey çıkaracağım ya... Dur bakalım ne zaman?

Hürmetler.

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
« Yanıtla #43 : 28 Ekim 2015, 14:09:41 »
Metin ellerine saglik cok guzel deneyimler bunlar ama sanki parmak boyasi akrilik yada guaj boya bu isler icin cok uygun degil gibi ne dersin ?Bence dogru malzemenin dogru oranda katilmasi ile ciddi sonuclar elde edilebilcegini dusunuyorum .Takipteyim kolay gelsin

Yok kozalaklarda renkli olmasın zaten. Birde küçük kozalaklarla da güzel malzeme yapılıyor.
salim Kucuk kozalaklar cok hos gorunmedi gozume neden bilmiyorum benim kafamda daha bole kabzede kendini gostercek agir abi :) durcak malzemelerle ilgileniyorum

Mısırlada ilgin sonuçlar çıkıyor;
ha bu arada misir kocani gayet guzel durmus yilan derisi gibi duruyor

Kozalakta aşağıdaki gibi bir renklendirme fena olmaz hani :)
Benim favorim bu sekil bir kabze metalik kirmizi renkli ve ona uygun ii  bir profil

Selamlar
« Son Düzenleme: 28 Ekim 2015, 14:11:36 Gönderen: Hakan AKSOY »
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #44 : 28 Ekim 2015, 15:31:14 »
Renklendirme konusunda aynı fikirdeyim ve açıkçası Metin'le konuştuğumuzda o da aynı fikirde olduğunu söyledi :) Renklendirme çok fazla sorun değilde polyesterin kırılganlığını azaltmak daha öncelikli iş olacak gibi görünüyor. Biraz önce Metin ile beraberdik ve yapılan işleri gördüm. Umut varız :)

Bu arada ufak kozalakları genelde kalem yapımında falan kullanıyorlar. O tür işlerde güzel görünüyor ama haklısın kabza da o kadar güzel görünmeyebilir. Mesela ben yılan ağacını sadece ufak kabzalara yakıştırıyorum. Büyük bıçaklarda pek hoşlanmıyorum.

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
  • Meslek: Emekli
  • Yer: izmir / Buca
« Yanıtla #45 : 28 Ekim 2015, 23:18:09 »
Metin kardeşim,emeklerine sağlık,çok iyi gidiyorsun,şu ana kadar eksik,hata görmedim,uygun plastifiyan polyester oranınınıda tespit ettikten sonra daha doyurucu sonuçlar elde edilecektir.Renklendirme konusunda doğru pigment alınabilecek yeri buldum,en azından ana renkler var ve küçük tüplerde,gideceğin zaman ararsın,yer Menderes'te.

trgtylcnky

• 166
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #46 : 29 Ekim 2015, 11:55:18 »
Hocam polyesterin kırılganlığını azaltmak için üzerini silikon spreyle kaplamayı deneyebilirsiniz. Fakat bu silikon sprey nereden alınır, gerçekten işe yarar mı bilmiyorum. Ben sadece esnek bir malzeme olduğu için darbeyi emeceğini düşünüyorum.

Polyesterin fiyatı ne kadar?
Doğal epoksi varmış fiyatı uygun mu sizce? https://entropyresins.com/product/super-sap-ccr-clear-casting-epoxy-resin/