Bıçak Sanatı - Forum

Polyesterle çeşitli denemeler

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
Ynt: Polyesterle çeşitli denemeler
« Yanıtla #20 : 24 Ekim 2015, 23:12:38 »
Metin Abi ellerinize sağlık. Benim çalıştığım gümüşçüye soruyorum nasıl yapıldığını beni sallayıp duruyordu. :ok güzel oldu paylaşımınız. Yalnız tam donacağı esnada çok fena ısınıyormuş.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #21 : 25 Ekim 2015, 00:07:37 »
Rlinize sağlık harika bir paylaşım. Yalnız artık tepkimeye girme ihtimali olan şeylerden çok korkuyorum
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #22 : 25 Ekim 2015, 13:17:22 »
Mehmet senin gümüşçünün akrilik reçine kullanma ihtimali daha yüksek. Takı gibi döküm işlerinde akrilik daha mantıklı gibi geliyor bana. Polyester de hacim kaybı yaşandığı için hassas ölçü gerektiren durumlarda sıkıntı çıkarabilir. 

Yasin AKTAŞ

• 84
  • Yer: Çanakkale / Biga
« Yanıtla #23 : 26 Ekim 2015, 13:45:45 »
Elinize sağlık çok beğendim. Malzemeleri nereden temin edebiliriz acaba?
Yasin AKTAŞ 1988 / ÇANAKKALE

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
« Yanıtla #24 : 27 Ekim 2015, 10:52:05 »
Metin ellerine saglik cok guzel calismalar ve bilgiler bunlar

Kutahya bulusmasinda sana gostermis oldugum sentetik kabzeyi bicaga taktik bak bakalim begenecekmisin  ;)

Selamlar

Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #25 : 27 Ekim 2015, 11:13:21 »
Elinize sağlık çok beğendim. Malzemeleri nereden temin edebiliriz acaba?

Denemeleri yaptığım polyester malzemelerini sağolsun Mehmet Zafer ÇELİKOĞLU abimiz temin ettiği için henüz satın alma deneyimim yok. Sanayide bulunur ancak, cinsini vasfını bilmek lazım. Zafer Abi bu konuda fikir verebilir.

Metin ellerine saglik cok guzel calismalar ve bilgiler bunlar

Kutahya bulusmasinda sana gostermis oldugum sentetik kabzeyi bicaga taktik bak bakalim begenecekmisin  ;)

Selamlar

Beğenmez olur muyum Hakan Usta. Ben de yavaş yavaş desen çalışmalarına başlayacağım. Kendi tecrübelerini de paylaşabilirsin.

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #26 : 27 Ekim 2015, 11:39:34 »
Sagolasin metin

Bu tur sentetik malzemeler ile calisirken eger bir desen calismasi yapilcak ise (senin bal petekleri gibi ) yatay dokum tercih edilmesi ama yok benim kullandigim gibi gozenekleri SIK ve aralarinda hava boslugu kalabilme ihtimali yuksek  olabilcek malzemeler le calisirken vakumlama ve dik dokum tercih edilmesini sonraki asamalar da istenmeyen goruntulerin olusmasini engelleyecektir.Polyester recine sertlestiricisini kattigin zaman malesef kobalt ile karistigi zaman ki o guzel rengini kaybediyor o yuzden ben dokum e uygun akrilik recine kullanmayi tercih ediyorum ,akrilik hem polyestere  gore daha yumusak bir isleme ve doku olarak da biraz daha agir abi gorunumunde oldugunu dusunuyorum bu benim tercihim ama polyester de kullanima uygundur sadece gorsellik de bariz farklar var .Hep yabancilarin sitesinde goruyordum ve imreniyordum ozellikle bu kozalak ile yaptiklari bicak kabzelerine bayiliyordum simdi sagolsun siteden bir forumdasimizin yardimlari ile koknar kozalagi temin ettik kurumasi icin biraz daha zaman istiyor onu da yaparken adim adim islemleri paylasirim biraz mesekkatli bir dokum olcak elimize yuzumuze bulastirmadan basarabilmeyi umut ediyorum  ;)

Selamlar
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #27 : 27 Ekim 2015, 11:56:17 »
Hakan ustam senin yaptığın kabze malzemesi şimdiye kadar bu tür çalışmalar yapanların içindeki en sevdiğim doğrusu. Polyesterde akriliğin tersine desen olsun olmasın takviye malzemesi mutlaka gerekiyor gibi görünüyor (Sağolsun Zafer abinin derslerinden :) ). Kozalak ile ne güzel sonuç çıkıyor, o çalışmanı da bekliyorum. Bana verdiğin kozalaklar da kuruyor  ;)

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #28 : 27 Ekim 2015, 12:09:44 »
Hakan ustam senin yaptığın kabze malzemesi şimdiye kadar bu tür çalışmalar yapanların içindeki en sevdiğim doğrusu. Polyesterde akriliğin tersine desen olsun olmasın takviye malzemesi mutlaka gerekiyor gibi görünüyor (Sağolsun Zafer abinin derslerinden :) ). Kozalak ile ne güzel sonuç çıkıyor, o çalışmanı da bekliyorum. Bana verdiğin kozalaklar da kuruyor  ;)

Sagolasin salim bende cok begendim :) ne yalan soyleyim cok umitli degildim ama en son polisaj sonrasi hakikaten her sey degisti diyebilirim kozalak icin calisma mutlaka yapicam belki bir gun forumdaki bir arkadasimiz japon tarzi bir eser yaparsa ona hediye etmeyi dusunuyorum  ;)

Selamlar

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #29 : 27 Ekim 2015, 12:21:20 »
owwww ben kozalağı görmemişim hiç... ??? ???
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Zanzibar

• 239
  • Yalçın
  • Meslek: Grafik tasarım
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #30 : 27 Ekim 2015, 13:22:29 »
Emeğinize sağlık Metin ve Salim usta. Az bir miktar malzeme var elimde, ama cesaret edip, deneyemedim.
Piyasada bir kaç litre bulunmuyor. Koca bir tene almak gerekiyor. İleride alım düşünürseniz, ortak olabilirim.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #31 : 27 Ekim 2015, 13:47:12 »
Evet ya malzemenin raf ömrünü de hesaba katar isek tek kişinin alması çok saçma olur. Eldeki denemeler bitsin ne alınması gerektiğine karar verelim o zaman Zafer abimiz bize ne alacağımız ve nasıl alacağımız konusunda yardımcı olur. Dün sağolsun Abimiz geldi yumuşatma için ek bir polyester daha getirdi. Metin bununla da denemeler yapacak. Ayrıca mikarta denemeleri de yapacak. Sağolsun Zafer abi desteğini eksik etmiyor. Metin'de denemeleri çok planlı ve düzgün yapıyor. 

Zanzibar

• 239
  • Yalçın
  • Meslek: Grafik tasarım
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #32 : 27 Ekim 2015, 14:16:14 »
Evet ya malzemenin raf ömrünü de hesaba katar isek tek kişinin alması çok saçma olur. Eldeki denemeler bitsin ne alınması gerektiğine karar verelim o zaman Zafer abimiz bize ne alacağımız ve nasıl alacağımız konusunda yardımcı olur. Dün sağolsun Abimiz geldi yumuşatma için ek bir polyester daha getirdi. Metin bununla da denemeler yapacak. Ayrıca mikarta denemeleri de yapacak. Sağolsun Zafer abi desteğini eksik etmiyor. Metin'de denemeleri çok planlı ve düzgün yapıyor.

:2up    yanılmıyorsam 19-20 LT. tenekelerde satılıyor. Dolayısıyla bir kişinin alması ürünün hem çokca zaman beklemesi demek hem de fiyat anlamınka azımsanmayacak bir tutar olsa gerek.
Salim usta'm zamanı geldiğinde haberdar ederseniz sevinirim.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #33 : 27 Ekim 2015, 14:35:34 »
ben yapmaktansa, birileri yapsa da ben satın alsam diye bekliyorum 8) yoksa bu gidişle bıçak yapmaya vakit kalmayacak :)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #34 : 27 Ekim 2015, 15:39:08 »
ben yapmaktansa, birileri yapsa da ben satın alsam diye bekliyorum 8) yoksa bu gidişle bıçak yapmaya vakit kalmayacak :)

Değil mi :) Aslında Hakan ve Mehmet Turhan bu işi yapıyor. Mehmet Turhan ustamız ne ile yapıyor bilmiyorum ama Hakan akrilik reçine kullanıyor düşün derim. Son yaptığı gibi kabzalar olur ise açıkçası harika olur. Bu uğraşı tamamen merak meselesi ve zaman gerektiriyor. Bunun yanında doğrusunu öğreninceye kadar pek çok deneme yapmak gerekiyor. Bizim gibi zaman sıkıntısı olanlar için baya dertli mesele.

En son olumlu sonuçlar alındığında malzemeler yine paylaşılır. Burada Metin'e iş düşüyor. Sonrasında Zafer abiye. O zaman değerlendirmek isteyen olur ise ortaklaşa alınır. Ortak alım işlerine açıkçası ben bulaşmak istemiyorum. Sadece katılımcı olarak kalma taraftarıyım  ;)
« Son Düzenleme: 27 Ekim 2015, 15:44:00 Gönderen: Salim Türk »

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #35 : 27 Ekim 2015, 15:48:08 »
Salim

kozalak icin stabilize malzemesi ne kullanabiliriz acaba soyle bir goz attigimda kurudugu zaman cok gevrek bir yapiya burunuyor ve bunu epoksi ile kaliba koymadan once stabilize etsek mi ne dersin ?kozalagi yakindan bir incelersen ne demek istedigimi anlayacaksin.

Selamlar

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #36 : 27 Ekim 2015, 15:53:21 »
Paraloid olur bence yada senin yaptığın gibi yine akrilik ile de olur herhalde. Akrilik ile yaptığın ahşap stabilizeyi çok beğendim. Daha da ince bir şekilde vakumlar isen işe yarayabilir belki. Mısır koçanı ile de bu tür kabza malzemeleri yapıyorlar ama önce stabilize (hatta renkli bir şekilde stabilize) ediyorlar mutlaka. Akrilik yapıdaki stabilize malzemesinin avantajı da kuruduğunda kırılgan bir yapıda olmuyor.

« Yanıtla #37 : 27 Ekim 2015, 16:37:30 »
Kozalakta epoksi kullanılsa, sanki daha sağlam bir yapı elde dilebilir gibi.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #38 : 27 Ekim 2015, 16:55:02 »
Aynen Sefa Hocam kozalakta polyester kullanmam kesinlikle. Akrilik reçine veya epoxy en mantıklısı ama Hakan'ın da dediği gibi vakum kullanmak gerekir.

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #39 : 27 Ekim 2015, 17:28:37 »
Kozalakta epoksi kullanılsa, sanki daha sağlam bir yapı elde dilebilir gibi.

Sefa Hocam  dogru diyorsun ic malzemenin de her halukarda saglam olmasi gerekiyor kesim yaparken pul pul dagilma yapmasi yada pim deliklerini delerken patlatmasi  hic hos olmaz
Peki bu stabilize malzemenin  renk olayi  seffaf mi olsun , ic yapinin gorunmesine daha cok yardimci olur diye dusunuyorum .Salim misir kocanlarina renkli stabilize ettiklerini soyledi yani renkli malzeme kullandigimiz zaman gercek ic yapiyi tam gosterirmi  ki?  ::)

Selamlar
« Son Düzenleme: 27 Ekim 2015, 17:30:54 Gönderen: Hakan AKSOY »