Bıçak Sanatı - Forum

USTALARDAN ÖĞRENİP ELİMİZİN BECEREBİLDİĞİ KADARIYLA YAPTIKLARIMIZ

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Alttaki baltanın sap kısmının birleştiği yer çukur kalmış baltanın randumanlı çalışması için sap takma yeri ( küplevü) kısmından gönyeyi koydunmu ağıza düz olacak altta çukurluk kalmatacak ozaman balta tam anlamıyla çalışır .Bu yontma tarzı bir baltadır yüzey kalasa dayama görevi yapacak yatacak
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

İhsan24

• 195
  • ihsan
Eleştiriler sonrasındaki son durumumu kanalda paylaşıyorum ustalarımın eleştirilerini bekliyorum umarım beğenirsiniz bu seviyeye gelmemde bu sitenin emeği çok bilgisini paylaşan ustalarıma çok teşekkür ederim 

https://www.youtube.com/channel/UCIfUsN03M4_V1GFrjZQ2TTw

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
  • Yer: Ankara
Selamlar ustam 5 sene önceki halimle sonradan Kadim bıçağa dönüş hikayesi gibi olmuş, ellerinize sağlık. Youtube yerine burada yaptıklarınızı paylaşsanız daha iyi olurdu.

Saygılarımla.
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

İhsan24

• 195
  • ihsan
Eleştiriniz ve iyi niyetiniz için teşekkür ederim ama malesef resimleri yükleme boyutundan dolayı yükleyemedim o yüzden
Link paylaşmak istedim

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
başlangıç için biraz zorlu bıçaklar olmuş. özellikle kabzaları zor ve zorlandığınız da belli oluyor. parçalı kabzalarda, ister tam kabza ister gizli sap olsun, parçaların birleşimlerine önem vermek gerekiyor. parça aralarında oluşması muhtemel boşluklar için tedbir olarak, kullandığınız epoksiyi kullandığınız ahşabın tozu ile renklendirin. bu yöntem, hatalı görünümü minimuma indirecektir. gizli sap bıçaklardaki en önemli aşamalardan birisi balçağın namluya tam oturması ve parçalar arasında boşluk kalmamasıdır. bu konuda da titiz ve sabırlı bir çalışma yürütmek gerekiyor. perdah konusu ise teknikle beraber yine sabrı gerektiriyor. eğer perdah yapacak sabrı kendinizde bulamıyorsanız, asgari perdah sınırına (220 kum) kadar geldikten sonra yüzey renklendirme yöntemlerini (asit, patinasyon vs.) deneyebilirsiniz. bıçaklarınızın formları da tam oturmamış gibi. ilk bıçaklarda doğaçlama profil çıkartmak yerine belli modelleri temel almak hataları yine azaltacaktır.

tüm bunlara rağmen, azim ve gayretiniz için elinize sağlık.  ^-^

Sabır acıdır, meyvası tatlı.😉
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

İhsan24

• 195
  • ihsan
Gerçekten de öyle imiş