Bıçak Sanatı - Forum

Steak Bıçağı

kazimkk

• *
  • 10
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: yalova
Steak Bıçağı
« : 21 Ekim 2015, 20:04:08 »
Bir aile dostumuz için yaptığım steak (biftek) bıçağı. İroko sap, pin olarak kırmızı kalem kullandım :) Sap için balmumu ve badem yağı içerikli ev yapımı wax kullandım. Gıda ile temasa uygun olması için...

Ynt: Steak Bıçağı
« Yanıtla #1 : 21 Ekim 2015, 20:09:41 »
Biftek bıçağı tırtıklı oluyor mu  ::), pim için kırmızı kalem kullanmak yaratıcı gibi görünse de bir süre sonra eli boyayacağından kendinden nefret ettirebilir  :2up elinize sağlık, başlangıcın nasıl olduğu önemli değil, önemli olan başlangıcın kendisi  :2up

kazimkk

• *
  • 10
« Yanıtla #2 : 21 Ekim 2015, 20:11:51 »
Evet bu bıçak türü incelediklerimin hepsinde tırtıklı oluyor, ben tırtıklarını crosscut denilen testere ağzı yöntemiyle eğeledim. kırmızı kalemin sorun çıkaracağını düşünmüyorum çünkü sap waxlandıktan sonra 3 kat japon yapıştırıcısı koruyucu uyguladım. Yorumunuz için teşekkür ederim :)

« Yanıtla #3 : 21 Ekim 2015, 20:20:54 »
Evet bu bıçak türü incelediklerimin hepsinde tırtıklı oluyor, ben tırtıklarını crosscut denilen testere ağzı yöntemiyle eğeledim. kırmızı kalemin sorun çıkaracağını düşünmüyorum çünkü sap waxlandıktan sonra 3 kat japon yapıştırıcısı koruyucu uyguladım. Yorumunuz için teşekkür ederim :)
Balmumu ve badem yağından sonra japon yapıştırıcıya çok güvenmeyin, yapışmış gibi görünse de bir süre sonra kabuk gibi kalkar.

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
« Yanıtla #4 : 21 Ekim 2015, 23:04:38 »
Öncelikle elinize sağlık.Bu bıçak sanırım ilk başta pişmemiş bifteği hazırlamak gibi gelse de merak edip araştırınca pişmiş biftek kesmek için ağırlıklı bilgilere denk geldim.Ama iyi bir çalışma. :2up :2up

kazimkk

• *
  • 10
« Yanıtla #5 : 21 Ekim 2015, 23:17:13 »
Öncelikle elinize sağlık.Bu bıçak sanırım ilk başta pişmemiş bifteği hazırlamak gibi gelse de merak edip araştırınca pişmiş biftek kesmek için ağırlıklı bilgilere denk geldim.Ama iyi bir çalışma. :2up :2up

Evet daha çok yerken kullanmak üzere tasarlanmış bir bıçak, bir gün denemeye de beklerim :)

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
« Yanıtla #6 : 21 Ekim 2015, 23:20:15 »

Evet daha çok yerken kullanmak üzere tasarlanmış bir bıçak, bir gün denemeye de beklerim :)
Bak ikimizde Yalovalı'yız kaçamazsın :2up Bir tane daha yap ben yerken sen bakmayasın :D