Bıçak Sanatı - Forum

lazer kesim fiyat

trgtylcnky

• 166
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Ankara
lazer kesim fiyat
« : 20 Ekim 2015, 14:45:39 »
Merhaba,
Paslanmaz çelikten lazer kesimle parçalar çıkarmak istiyorum. Bıçak için değil. Aslında paslanmaz olması da şart değil, structural steel dediklerinden de olabilir. Kalınlık 3 mm düşünüyoruz. Sanırım 2 metrekare gibi bir çelik gerekecek.
Lazer kesim ücreti lazerin çalışma saatine göre, dolayısıyla kesilecek hatların uzunluğuna göre alınıyormuş. Bu şekilde bir iş yaptırmış olan varsa yaklaşık (mesela 1 metre çizgiye 10 lira gibi) bir ücret tahmin edebilir miyiz?

Ömür Aziz BÖLTEN

• 235
  • Meslek: Öğretmen - Deri Tasarım Atölyesi
  • Yer: Antalya
Ynt: lazer kesim fiyat
« Yanıtla #1 : 20 Ekim 2015, 15:36:42 »
Merhaba kardeşim; lazerler genelde saat ücreti ile çalışıyor ortalama da 1 saati 300 tl gibi rakama geliyor tabi frimadan frimaya fark edebilir. Kesilecek şeklin teknik çizinimi yaptırıp fiyatı o şekilde alabilirsin kesimin ne kadar zaman süreceğini simüle edip çıkartıyorlar.
Vaketa Deri ve Deri işlemede kullanılan aletler için iletişime geçebilirsiniz.

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #2 : 20 Ekim 2015, 21:15:43 »
Hazır lafı geçiyorken emin olmak için sorayım: lazerle kesilen parçalarda kenar sertleşmesi olur mu?
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

bursa16

• **
  • 82
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #3 : 20 Ekim 2015, 21:26:21 »
Yanlış bilmiyorsam oluyor

Redoxx

• *
  • 12
  • Meslek: Lojistik
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #4 : 21 Ekim 2015, 16:03:56 »
Merhaba,

Kesilen yüzey ısınacağı için çeliğin türüne göre sertleşme olur diye tahmin ediyorum, onun yerine su jeti ile kesim yapan bir yer bulabilirseniz bu tür bir sorun olmayacaktır internette waterjet diye aratırsanız videolar var tazikli su ile çok hassas kesimler yapılabiliyor, graniti bile rahatlıkla kesen bir teknoloji

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
« Yanıtla #5 : 21 Ekim 2015, 19:07:55 »
Bıçağın çizimini hangi program ya da formatta götürmek gerekiyor?
Mahir Selim KESKİN

murat_can66

• **
  • 468
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #6 : 21 Ekim 2015, 20:32:28 »
arkadaşlar  lazerciyi gitmeden   telefonda görüşün hangi  programı kullanıyorsa  o programa göre  ciziminizi  kendiniz yapın  yoksa  5 bıcaklık 10 bıcaklık için ufraşmıyorlar  bilginiz olsun program derken aoto ket mi diyorlar falanya  mesela benim görüştügüm lazerci 2011  sürüm kullanıyormuş o sürüme uygun  cizim istiyorlar  artı lama kesim yapmıyorlar  nedeni  parçayı bağlamadan sıkıntı çıkıyormuş  çelik gelmeden  önce lazerciyle görüşün ne kadarlık bir parcada  lazer kesim yapa bilirsiniz diye benim bilgim bu kadar sana ve foruma selamlar

murat_can66

• **
  • 468
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #7 : 21 Ekim 2015, 20:43:13 »
Merhaba,

Kesilen yüzey ısınacağı için çeliğin türüne göre sertleşme olur diye tahmin ediyorum, onun yerine su jeti ile kesim yapan bir yer bulabilirseniz bu tür bir sorun olmayacaktır internette waterjet diye aratırsanız videolar var tazikli su ile çok hassas kesimler yapılabiliyor, graniti bile rahatlıkla kesen bir teknoloji
               lazer kesim  senin dedigin su ile kesim  asterı yüzünden  pahalıya  patlıyor  birde  siz firma değilseniz  yani bu işin arkası olmayacak tipseniz  lazerci senin  mazemeyi  hiç kesmiyor ufraşmıyor ancak 10 bıcaklık mazemeyi örnek olarak 10 bıcaklık  yazıyorum  tanıdıgınız çok samimi oldugunuz  lazer firmasının sahibini tanıyorsanız keserler yoksa  hiç kimse 10 bıcaklık mazemeyle ufraşmıyor

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #8 : 23 Ekim 2015, 17:58:58 »
Bıçağın çizimini hangi program ya da formatta götürmek gerekiyor?

DWG formatında diye duymuştum.

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
« Yanıtla #9 : 23 Ekim 2015, 19:55:51 »
Autocad yani. Teşekkürler...
Mahir Selim KESKİN

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #10 : 23 Ekim 2015, 21:22:25 »
Suydu lazerdi kesim işiniz varsa en temizi plakayı satana teslim adresi olarak lazerciyi vereceksiniz, tüm plakayı kestireceksiniz. Mendil kadar plaka ile gitmeyin; haliyle bir bahane bulup yada fiyatı yüksek söyleyip sizi caydırmaya, işi yapmamaya çalışırlar. Koca makineyi öyle iş için bağlayıp zarara girmeyi doğal olarak istemezler; halden anlayın. Fason iş yapan kesimciler çok zaman zaten iyi bir iş kuyruğuna sahiptirler. Sizin işinizi yardımcı olup bir araya bile sıkıştırsalar öyle ha deyince sizin işi kotaramazlar.

Kesilecek şeyleri düzeltmek için kesimcinin program başında çok vakit geçirmesi gerekir. Afaki çizimler yerine daha iyi tanımlı çizimler yapın yani işinizi doğrular, daire yayları gibi hatlara indirgeyin.

Su jeti lazerin aksine tam gönyesinde kesmez, D2 gibi daha sert çelikler suyu uğraştırır, aşırı hassas işler için su değil lazeri tercih edin. Üstelik de su lazere göre çok daha pahalı.

Ben DXF olarak verdim hep. İşleyememe durumu olmadı.

Çizimi olan nesnenin boyunu da bilin, ekranda dosyada yapabileceğiniz bir hataya karşı boyunu falan kontrol edin.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben