Bıçak Sanatı - Forum

Ocak yapmaya çalışıyorum

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
Ynt: Ocak yapmaya çalışıyorum
« Yanıtla #20 : 18 Ekim 2015, 13:53:28 »

Hocam sorma kaynak gozumu aldi hala acı çekiyorum ama hanimla annem ben sana dediydim gözlük tak diye dememesi icin çaktirmiyorum,onlar fark etmeden gozume patates koydum baya iyi geldi :) Bu arada kalayci körüğü arıyorum hocam denk gelirseniz haber bekliyorum :) civa guzel ama kutahyadan geldigin gün rulman dövdüm sonuctan çok memnun kaldim.Civa,rulman,makas,02 ile devam etmeyi planliyorum.

Hayırlı olsun Cihan kardeşim, merak etme ocağı kullandıkca modlamaya devam edeceksin. Bu arada kaynak almasına en iyi çözüm limon suyu  :2up Biraz yaksada sonuç kesin  8)

+1
aynen bide bunun damlası vardı alcaıne mi neydi sanırım eczanelerde yasaklandı bilinçsiz kullananlardan, artık acillerde damlatıyolar. Birer damla yeter anında herşey eski haline döner ama hemen gidip yatmak lazım, 45dk sonra etkisi geçiyor  ??? bide tabi limon var damlaya ulaşamazsak biraz yakar ama kaynak alması kadar acı vermez geçmiş olsun  ^-^

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #21 : 18 Ekim 2015, 15:02:00 »
 ???
Cihan gözlüksüzmü kaynak yaptin?..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #22 : 18 Ekim 2015, 16:23:45 »
arkadaşlar  Alcaine göz damlası size 40/45 dk kadar rahatlık verecek , gözünüzü uyuşturmaya yarayan bır ılaçtır.  bılınçsız ve uzun sure kullanımı  görme kayıpları hatta kornea nakline kadar varacak  kadar ciddi deformasyona sebep olabılır.

ben visine göz damlası kullanıyorum bu gibi durumlarda  ciddi anlamda etkili  ancak onunda uzun süreli kullanılması sakıncalı.

kaynak almasından sonra 
 limon suyu patates çay  kullandım, ancak hiçbir şekide fayda görmedim..

bu arada kaynak yaparken gözlerınız hassas ise  gazaltı kaynak camı kullanın bır ıkı derece daha koyudur normalden.
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2015, 16:26:17 Gönderen: Taner Salar »
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
« Yanıtla #23 : 18 Ekim 2015, 18:51:30 »
arkadaşlar  Alcaine göz damlası size 40/45 dk kadar rahatlık verecek , gözünüzü uyuşturmaya yarayan bır ılaçtır.  bılınçsız ve uzun sure kullanımı  görme kayıpları hatta kornea nakline kadar varacak  kadar ciddi deformasyona sebep olabılır.

ben visine göz damlası kullanıyorum bu gibi durumlarda  ciddi anlamda etkili  ancak onunda uzun süreli kullanılması sakıncalı.

kaynak almasından sonra 
 limon suyu patates çay  kullandım, ancak hiçbir şekide fayda görmedim..

bu arada kaynak yaparken gözlerınız hassas ise  gazaltı kaynak camı kullanın bır ıkı derece daha koyudur normalden.

aynen abi o yüzden satısı yasaklandı ya zaten ama o acı yokmu off insanı çileden çıkartır. Adam alıyo damlayı, damlatıyo gözüne aa negüzel geçti diyo  tabi damla uyuşturuyo gözü 30-45 dk arası sonra acı tekrar geri geliyo adam tekrar damlatıyo tekrar, tekrar  derken göz iptal. yukarda dediğim gibi en uygun kullanım şekli damlat yat uyu yoksa allah kolaylık versin.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #24 : 18 Ekim 2015, 22:06:53 »
visine göz damlasında batma ve acı üçdört  dakıkada geçiyor.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

cihankara

• 281
  • Meslek: turizm
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #25 : 18 Ekim 2015, 22:32:33 »
Hayırlı olsun, kazasız dertsiz eskitin.
Sağolasın Mustafa abi
Hayırlı olsun cihan hocam. Sizin bu çalışkanlığınıza imreniyoruz doğrusu.
Teşekkür ederim hocam,aslında tembelliğimle ünlüyümdür ilk defa biri bana çalışkan dedi,gururlandım :)

Hocam sorma kaynak gozumu aldi hala acı çekiyorum ama hanimla annem ben sana dediydim gözlük tak diye dememesi icin çaktirmiyorum,onlar fark etmeden gozume patates koydum baya iyi geldi :) Bu arada kalayci körüğü arıyorum hocam denk gelirseniz haber bekliyorum :) civa guzel ama kutahyadan geldigin gün rulman dövdüm sonuctan çok memnun kaldim.Civa,rulman,makas,02 ile devam etmeyi planliyorum.

Hayırlı olsun Cihan kardeşim, merak etme ocağı kullandıkca modlamaya devam edeceksin. Bu arada kaynak almasına en iyi çözüm limon suyu  :2up Biraz yaksada sonuç kesin  8)
  :)
Sağol Soytürk abi,ilk önce iyi bir körük almam gerek daha sonra ateş tuğlası döşemem lazım.
Cihan hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız kullan İnşallah. Sana ayrıyeten teşekkür edemedim. Sayende civa çeliği bir bıçağım var hemde kendi dövdüğüm. Malzemeler için tekrardan teşekkür ederim.
Sağolasın kardeşim, inşallah.Malzeme dediğin nedir ihtiyacın olursa dövüp yollarım sen yeterki bize güzel bıçaklarından yapıp sergile :) Gerçi bıçak yapman yasakta :)

+1
aynen bide bunun damlası vardı alcaıne mi neydi sanırım eczanelerde yasaklandı bilinçsiz kullananlardan, artık acillerde damlatıyolar. Birer damla yeter anında herşey eski haline döner ama hemen gidip yatmak lazım, 45dk sonra etkisi geçiyor  ??? bide tabi limon var damlaya ulaşamazsak biraz yakar ama kaynak alması kadar acı vermez geçmiş olsun  ^-^
Kardeşim yanma geçti sayılır aşırı ışık olmayınca sıkıntı yok :)
???
Cihan gözlüksüzmü kaynak yaptin?..
Abi gözlükle yaptım ama gözlük kullanmadığım zamanlarda oldu,bitiversin diye acele ettim bir daha böyle hata yapmam :)
visine göz damlasında batma ve acı üçdört  dakıkada geçiyor.
Abi attım hafızaya bir dahakine patatesle uğraşmam :)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #26 : 18 Ekim 2015, 22:44:10 »
Eline sağlık abi çıkacak işleri merakla beklemedeyim. :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

cihankara

• 281
« Yanıtla #27 : 18 Ekim 2015, 22:48:53 »
buda ocağın kısa bir videosu https://www.youtube.com/watch?v=2zFhX902o5c
Eline sağlık abi çıkacak işleri merakla beklemedeyim. :2up
Kardeşim dövdüğüm baya bi bıçak var ama paylaşmaya değer yok, perdahla barışmam lazım  :-[

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #28 : 19 Ekim 2015, 08:26:33 »
Kardeşim hayırlı olsun  ;D İnşallah arzuladığın her şeyi yapabilirsin  :2up :2up :2up.

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
« Yanıtla #29 : 19 Ekim 2015, 09:14:47 »
Cihan takimlari tamamladin ee artik guzel isler bekliyoruz senden :)  hayirli olsun butun malzemelerin gule gule kullanmak nasip etsin rabbim

Selamlar 
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #30 : 19 Ekim 2015, 14:24:52 »
Geçmiş olsun.

Asıl ilaç bu:

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

cihankara

• 281
« Yanıtla #31 : 19 Ekim 2015, 14:45:22 »
Kardeşim hayırlı olsun  ;D İnşallah arzuladığın her şeyi yapabilirsin  :2up :2up :2up.
Sağolasın Rasim abi, inşallah seneye Kütahya buluşmasına kadar elime çekiç yakışır :)
Cihan takimlari tamamladin ee artik guzel isler bekliyoruz senden :)  hayirli olsun butun malzemelerin gule gule kullanmak nasip etsin rabbim

Selamlar 
Sağolasın Hakan abi, alet edevat tamamlanır mı hiç sürekli birşeyler ihtiyaçmış gibi geliyor :)
Geçmiş olsun.

Asıl ilaç bu:

Eylem abi köy yerinde bu aleti kullanırken biri görse benle selamı sabahı keser :) Şaka bir yana sabah bu konuyu okumuştum,araştırıyorum abi sanırım dediğin gibi benim ilacım bu.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #32 : 19 Ekim 2015, 14:54:03 »
 ??? Gözün mü selam mı? Bence gözünde bu varken selamı kesecek olanın selamı erkenden kesmesi hayırlı, hiç birini umursama. Maalesef bunu dememe neden olacak bolca köy tecrübesine sahibim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #34 : 19 Ekim 2015, 15:35:21 »
Arada kaynamış video açılmıyor. 8)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

cihankara

• 281
« Yanıtla #35 : 19 Ekim 2015, 15:58:20 »
Arada kaynamış video açılmıyor. 8)
Kardeşim video gizlide kalmış nedense,şimdi düzelttim.
??? Gözün mü selam mı? Bence gözünde bu varken selamı kesecek olanın selamı erkenden kesmesi hayırlı, hiç birini umursama. Maalesef bunu dememe neden olacak bolca köy tecrübesine sahibim.
Eylem abi birdahakine gözlüğü gözümden çıkarmıycam yine kötü olursam bu ürüne bakalım.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10207615287804089&id=1347821988

bu tam benlikmiş :)

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #36 : 19 Ekim 2015, 22:14:32 »
Gözün kaynak alması diye adı konulan olay epey acı vericidir.

Kaynak yaptınız eve gelip uyudunuz arada bir uyanırsanız gözünüzün çok fazla yandığını görürsünüz, ondan sonra uyku haram olur.

Yine kaynak yaptığınız gece sinemaya gittiniz, az acıyla da olsa film izlersiniz, ara verilince acıdan ikinci bölümü izleyemezsiniz.

Patates aldatıcıdır ilk anda soğuk olduğundan acısını alır, ısınınca eskisi gibi olur."visine damlası" göz yüzeyine yayıldığından acıyı azaltır.

Kaynak ışınlarıyla göz yüzeyinin yakmasıyla olan yaralanmayı göz kapağının sürtmesiyle acı ortaya çıkıyor.

Ben başka bir uygulama yazayım: doğru veya yanlış olduğunu söylemeyim ama acıyı epey azaltıyor.

"Bir gün önce pişmiş süt kaymağı damlası"bizde adı "ravak"

Süt kaymağı yağlı olduğundan araya tabaka oluşturuyor, acıyı alıyor.

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #37 : 19 Ekim 2015, 22:31:59 »

Gaz altı maske camları daha koyu renklidir.

Gaz altı kaynak ışınları çıplar deriyi daha fazla kötü yönde etkiler.
Hatta tek kat kumaştan bile geçip etkiler.

Kaynak maskesi camları ışın geçirme durumuna göre açıktan koyuya göre 777 - 787 - 898 olarak numaralandırılmıştır.

Ben pratik olarak seçimini söylüyeyim.
Her ne kadar maske camının üzerinde numara yazıyorsa da yazmayanlar için olsun:

777 koyu bir güneş gözlüğü gibidir gündüz bakılınca her yer gözükür.

787 Ancak güneşe bakılınca kırmızı nokta olarak güneş görünür.

898 güneşe bakılsa bile göremezsiniz.

Amatörler çok güçlü kaynak yapmadıkları için 777 yeterlidir.
sanayi tipi iş yapanlar 787 kullanırlar.
898 ağır tip işlerde. maden ergitme işlerinde kullanılır.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #38 : 19 Ekim 2015, 22:39:36 »
Detaylı teknik bilgiler için teşekkürler Hocam. Benim sıcak demirle, kaynakla vs işim olmaz ama arkadaşların çok işine yarayacaktır.