Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak Yapmadan önce Bıçak Kılıfı denemesi.

captainmemo

• **
  • 83
  • El emeği ve göz nurunun değeri biçilmez.
    • hobi  bahcesi
  • Meslek: turizm ve eğitim
  • Yer: istanbul
Arkadaşlar henüz kendi bıçağımı kendim yapmadım ama Yeni aldığım MORA KNIV bıçağım ile gelen plastik kılıf hiç hoşuma gitmediği için ona bir kılıf yapmaya karar verdim. Bu konuda çok acemiyim ama  denemeden de öğrenmem ve başarmam mümkün olamayacağına göre  hemen işe koyuldum ve fotoğraflarını eklediğim kılıf ortaya çıktı. Fikirlerinizi beklerim.
[/url][/img],[/url][/img],[/url][/img]
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2015, 00:56:50 Gönderen: captainmemo »

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
Ynt: Bıçak Yapmadan önce Bıçak Kılıfı denemesi.
« Yanıtla #1 : 20 Ekim 2015, 17:06:45 »
araya bıçağın ipleri kesmemesi için parça koydun mu? ::)bir de şu takıldı gözüme estetik açıdan kılıfın akış yönüyle bıçağın duruşu ters gibi.Hani kılıfın içindeyken sanki yukarı doğru kıvrık (hançer tarzı)gibi duruyor.çok ta söylenecek birşey yok tabi ilk nede olsa :2up :2up eline sağlık.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #2 : 20 Ekim 2015, 17:24:58 »
fotoğraflarda kılıfın detayları çok belli olmuyor fakat vaketa deri kullanırsanız daha iyi sonuç elde edersiniz ve daha doğru bir yerden başlamış olursunuz. şimdiden kolay gelsin  ;)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

captainmemo

• **
  • 83
  • El emeği ve göz nurunun değeri biçilmez.
    • hobi  bahcesi
  • Meslek: turizm ve eğitim
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #3 : 24 Ekim 2015, 16:31:05 »
araya bıçağın ipleri kesmemesi için parça koydun mu? ::)bir de şu takıldı gözüme estetik açıdan kılıfın akış yönüyle bıçağın duruşu ters gibi.Hani kılıfın içindeyken sanki yukarı doğru kıvrık (hançer tarzı)gibi duruyor.çok ta söylenecek birşey yok tabi ilk nede olsa :2up :2up eline sağlık.

Değerli arkadaşım.
Ben uzun yıllarca bıçak meraklısı olmama rağmen, bahsettiğim gibi bıçak yapmaya başlamadan önce bulduğum deri parçası ile yeni aldığım  mora bıçağma kılıf yapma becerisini göstermeye çalıştım. deri parçasına uygun ölçülerde  kılıf yapmaya çalıştığım için bıçak yönünün, kılıfa giriş ve çıkışına uygun olmayan bir şekil oluşmasının sebebi budur. Yaptığınız çok dkkatli ve tecrübe dolu yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kendi eksiklerimin ikinci bir göz tarafından görülmüş olmasına memnun oldum.
Çok teşekkürler 

bıçağın ipleri kesmemesi için araya iki parça deri şeritleri yapıştırdım.