Bıçak Sanatı - Forum

krom boya deneyimi olan varmı

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
krom boya deneyimi olan varmı
« : 08 Ekim 2015, 18:11:29 »

krom sprey boya deneyimim yok,alıp denerim ama eksik birşey yaparsam diye bir sorayım dedim
bendeki bıçakların bir iki tanesine sprey krom boya alıp düz veya desenli olabilir boyayıp farklı birşeyler yapasım geliyor,can sıkıntısı

metalim ham haline yani zımparalanmış haline,bu spreyi direk sıksam tutarmı yoksa başka yollarmı izleniyor,ayrıca frınlanmasa boya dökülürmü

bu aşşağıdaki resimdeki gibi yapmaya çalışıcam

aşşağıda krom kaplamaya zımpara yaptım çizgi çizgi oldu sanırım boya yapışıp sağlam tutuyor

deneyimim yok ondan sordum,alıp denesem ya tutmazsa boşuna uğraşmayayım,yapanlardan fikir alayım dedim

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
Ynt: krom boya deneyimi olan varmı
« Yanıtla #1 : 08 Ekim 2015, 21:39:01 »
Bu boyayı banyo armatürleri veya işte korkuluk demirleri araç tamponları gibi vs. yerlerde kullanılır ama daha çok elektrikli banyo sistemi gibi özel sistemlerle yapılıyor sanırım.Daha ayrıntılı bilenler muhakkak vardır.Sizin resimde paylaştığınız sprey boya daha çok tamir amaçlı bölgesel açıkları kapatmak amaçlı.tam olarak ilk resimlerdeki parlaklığı yakalayabileceğinizi sanmıyorum.Hadi en kötü ihtimalle tecrübe olsun amaçlı yapılsa bile boya uygalanacak yüzey çizgilerin farkedilmeyecek kadar ince kum zımparalarla sıfırlanması lazım ki maxsimum parlaklık alınsın.

« Yanıtla #2 : 08 Ekim 2015, 23:43:35 »
Bu boya olmaz, efekt boyadır daha çok el ayak değmeyen yerlerde görünüşü kurtarsın diyerek atılır ama dokunduğunda uzuuuun bir süre eline boya gelir. Bıçağa sıkma yani.

maytir

• 288
    • ARTVENTURE Reklam Tasarım
  • Meslek: Grafik Tasarımcı - KRAV MAGA Eğitmen
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3 : 09 Ekim 2015, 10:14:46 »
Böyle ayna gibi krom görünüm elde edebilecek boya bulmak için epey masraf yaptım bir ara!
Malesef o fotograflar yanıltıcı. Mat donuk bir görünüm çıkıyor ortaya.
Bulursanız, paylaşırsanız sevinirim.
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2015, 10:17:49 Gönderen: maytir »
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL
https://www.instagram.com/atolye_maytir/

maytir

• 288
    • ARTVENTURE Reklam Tasarım
  • Meslek: Grafik Tasarımcı - KRAV MAGA Eğitmen
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #4 : 09 Ekim 2015, 10:19:30 »
Böyle ayna gibi krom görünüm elde edebilecek boya bulmak için epey masraf yaptım bir ara!
Maket balıkların dökülen hologramlarını tamir etmek için aramıştım. Sonra gümüş varak kullandım. Onda da istediğim pürüzsüz parlak sonucu elde edemedim!
Malesef o fotograflar yanıltıcı. Mat donuk bir görünüm çıkıyor ortaya.

Bulursanız, paylaşırsanız sevinirim.
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL
https://www.instagram.com/atolye_maytir/

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #5 : 09 Ekim 2015, 23:13:28 »
cevap için sağolun,merak ettiğim konuydu,aslında daha önce sprey başka boya alıp bir iki fısttan sonra atmıştım,şimdi yine buna para verip alıp deneyip çöpe atmamak için sorayım dedim
demekki bu spreylere güvenmemek lazım,bir nesneye sıkıp evde köşeye koymalık sprey,anlaşıldı

profosyonel ürünlerdeki krom boya ve fırınlama falan işi daha kaliteli hale getiriyor,ev kullanıcısına pek yaramaz,herkese teşekkürler..