Bıçak Sanatı - Forum

d2 bıçak ağzındaki bozulma

Özgür ULUS

• 182
  • Meslek: Ahşap işleri
  • Yer: Bursa
Ynt: d2 bıçak ağzındaki bozulma
« Yanıtla #80 : 16 Ekim 2015, 18:13:08 »
Hakan Bey Konu bizim için kapandı .Sizi davet ettik gelin gerekirse ben gelip özel arabamla alayım beraber sizinle bıçak yapalım dedik.Aramızda 15 km var Telefonda ve mesajda bunu size ilettik.Siz hala işi yokuşu sürüyorsanız sizin kişisel sorununuz.Yine diyoruz ki buyrun gelin Olayı kişileştirmek sizin proğleminiz .Yine diyoruz buyrun gelin daha ne yapmam gerek Ya gelin yada forumun tadını kaçırmayın.Kargoya takılmayın kargoyu göndermeniz için kaç kez sizi aradım neyse konu uzadıkça uzayacak anlaşılan .Yinede tatmin olacaksanız buyrun gelin çayımızı çorbamızı için .
Saygı ve dostlukla
Özgür ULUS
0533 818 17 50 & 0553 818 17 50
www.mehmetmarangoz.com.tr

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #81 : 16 Ekim 2015, 20:35:19 »
Zamanında Özgür Beyden bir takım malzeme, metal vs aldım. Pazarlığımızda bir adet oyma bıçağı da hediye ederseniz kabülüm diye anlaştık.
Bu oyma bıçağı huş ağacına değidiğinde kağıt gibi kıvrıldı. Aldırış etmedim, ağzını eğe ile açıp kullanmaya devam ettim ama yine kıvrıldı. Bunun üzerine Özgür beye durumu ilettim, fotğraf gönderin, bir bakalım dedi.
Fotoğraf da gönderdim.  Bu süreç içerisinde bıçak kabzeden kendi kendine çıktı. Bu mesajımda bunu da belirttim ve fotoğrafladım.
Olayın üzerinden 1 yıl kadar geçti, halen bir cevap alamadım.
Hazır Özgür bey buradayken ben de bir sorayım "Özgür bey karar verebildiniz mi oyma bıçağındaki sorun ne ile alakalıdır?"
İlgili fotolar masaüstü bilgisayarımda saklıdır, masaüstü bilgisayara geçtiğimde buraya da yükleyeceğim.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #82 : 16 Ekim 2015, 20:47:22 »
Zamanında Özgür Beyden bir takım malzeme, metal vs aldım. Pazarlığımızda bir adet oyma bıçağı da hediye ederseniz kabülüm diye anlaştık.
Bu oyma bıçağı huş ağacına değidiğinde kağıt gibi kıvrıldı. Aldırış etmedim, ağzını eğe ile açıp kullanmaya devam ettim ama yine kıvrıldı. Bunun üzerine Özgür beye durumu ilettim, fotğraf gönderin, bir bakalım dedi.
Fotoğraf da gönderdim.  Bu süreç içerisinde bıçak kabzeden kendi kendine çıktı. Bu mesajımda bunu da belirttim ve fotoğrafladım.
Olayın üzerinden 1 yıl kadar geçti, halen bir cevap alamadım.
Hazır Özgür bey buradayken ben de bir sorayım "Özgür bey karar verebildiniz mi oyma bıçağındaki sorun ne ile alakalıdır?"
İlgili fotolar masaüstü bilgisayarımda saklıdır, masaüstü bilgisayara geçtiğimde buraya da yükleyeceğim.

Konu ile alakası olmayan konuları burdan açmayın lütfen firmanın iletişim bilgileri var tel. İrtibata geçin.

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #83 : 16 Ekim 2015, 20:51:18 »
Özgür bey cevap verir ya da vermez. Ama sizi niye rahatsız etti konuyu açmam, buradan sormam?
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

damascus

• 1467
« Yanıtla #84 : 16 Ekim 2015, 20:59:49 »
Burada d2 ile ilgili bir konu tartışılıyor firmayla alakali bi sıkıntısıniz varsa  bu sayfada paylaşıp polemik yaratmanın ne anlamı var...

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #85 : 16 Ekim 2015, 21:01:19 »
Dediğim gibi Özgür beyin cevabını bekleyeceğim. Verir ya da vermez. Kendi bileceği iş.
Ama önerinizi dikkate alıp polemik yaratmamak adına size cevap vermeyeceğim.
İyi forumlar

damascus

• 1467
« Yanıtla #86 : 16 Ekim 2015, 21:02:49 »
O kısmada artık yöneticilerden bir cevap gelir herhalde...

Özgür ULUS

• 182
  • Meslek: Ahşap işleri
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #87 : 16 Ekim 2015, 21:37:58 »
Özgür bey cevap verir ya da vermez. Ama sizi niye rahatsız etti konuyu açmam, buradan sormam?
Merhaba Arkadaşlar bu forum bizim değil Şikayet ve sıkıntı varsa web sayfamızda yorumlar bölümüne yazarsanız.
Konuyu hatırladım madem soru var cevabı olmalı.Biz bu bıçakları takım getirdik .Tek satarmısınız dediniz satamayız dedik.Israr ettiniz bende yurt dışından numuneler  geldi elimizde tek olanlardan verelim dedik kabul ettiniz.Zaten başta demişiniz ki hediye edersen Hediyeni almışın şimdide beğenmediğini mı söylüyorsunuz.Ayrıca chip carving bıçakları dünyanın her yerinde sadece ayous ve ıhlmaur ağacı oymasında kullanılır .Huş denemek ne alaka.
Özgür ULUS
0533 818 17 50 & 0553 818 17 50
www.mehmetmarangoz.com.tr

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #88 : 16 Ekim 2015, 22:06:02 »
Özelden yazdığınız mesajla buradaki üslubunuz çok farklı, şaşırdım... Burası başka bir forum olabilir. Ama insanları yanlış yönlendirmemek adına ben de hatırlatayım konuyu
Elinizde takım kalmadığını takımlardan tek tük bıçaklardan kaldığını söylediniz. bu numune demediniz.
Hedşyeyi almışsın, ne konuşuyorsun filan nasıl bir yaklaşım buna yorum yapmak istemiyorum.
Huş kontrplak kullanmadım. Bildiğiniz huş dalı kullandım. Huş çok çok yumuşak bir ağaçtır. İlaveten two cherries ve pfeil setlerim de var. Hangi ahşap oymacılıkta kullanılır az çok bilirim. Ya da ağzı kağıt gibi yamulan bıçağın kusurlu olduğunu anlarım.
Her neyse ben cevabımı aldım.
İlginize, alakanıza teşeklür ederim.

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #89 : 16 Ekim 2015, 22:37:32 »
Hakan Bey Konu bizim için kapandı .Sizi davet ettik gelin gerekirse ben gelip özel arabamla alayım beraber sizinle bıçak yapalım dedik.Aramızda 15 km var Telefonda ve mesajda bunu size ilettik.Siz hala işi yokuşu sürüyorsanız sizin kişisel sorununuz.Yine diyoruz ki buyrun gelin Olayı kişileştirmek sizin proğleminiz .Yine diyoruz buyrun gelin daha ne yapmam gerek Ya gelin yada forumun tadını kaçırmayın.Kargoya takılmayın kargoyu göndermeniz için kaç kez sizi aradım neyse konu uzadıkça uzayacak anlaşılan .Yinede tatmin olacaksanız buyrun gelin çayımızı çorbamızı için .
Saygı ve dostlukla

özgür usta sizi kutlarim valla degerli bir esnafsiniz hakikaten size helal olsun :2up :2up :2up

« Yanıtla #90 : 16 Ekim 2015, 22:55:14 »
Forumu doğrudan ilgilendirmeyen konularla ilgili tartışmaları lütfen başka kanallardan çözünüz.

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #91 : 16 Ekim 2015, 23:35:33 »
Bağımsız bakış açısı isteyen bıçağı bana yollayabilir. ;)
50 kat'dan 1000 kat'a kadar mikro yapı analizi yapıp üstünede sertlik ölçümleride yapabilirim akredite laboratuvarında sorun değil.

Ama iç bükey bir D2'de metal kesmek ve parçalamak sıkıntılı bir mevzu, kısaca görünen köy durumu var zaten ortada.
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #92 : 17 Ekim 2015, 07:47:27 »
Arkadaşlar eleştirmenin de bir adabı olmalı. Malı geri getirin diyebilmek bir esnaf için büyük bir şeydir. Aslında biley açısını düşük tutması, ağzın dış bükey yapılmaması gibi kullanıcı hatası denilen durumlar da var sanki. Biley  konusunu bir daha halledip testi denemelisiniz.

Sayın Özgür Ulus iyi ki forumdasınız. Güvenilir saydığımız kişileri ve esnaflardansınız.
Okinawian

merttansu

• 114
  • Meslek: Chef
  • Yer: Avustralya
« Yanıtla #93 : 17 Ekim 2015, 08:00:24 »
Renk hele ki yari paslanmaz ve paslanmaz celiklerde hic bir sey ifade etmez aksine kararan yerler bicagin oksijene maruz kaldigini gösterir bir sakincasida yoktur sadece renk degistiren kabuk kadar celikte nikel ve krom yanmistir zimpara ile temiz malzeme ortaya cikinca tahrip olmus bir kisimda ortadan kalkmis olacaktir .renkten karbon celiklerinde menevisin nasil oldugu hususunda bir kanaate varmak icin yararlanilabilir..
+1

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #94 : 17 Ekim 2015, 11:32:00 »
Evet arakdaşlar fotoğraftaki bıçak dükkanda üzerinde denemeler yaptığım bir bıçak. En son 40 cm tekerde HELLE Bushcraft lar gibi elde scandi denemiştim. O ağzın üzerinede kağıt kesen kapasitede ikinci bir ağız açtım. Sonra önce 5 mm kalınlığında sonra 6 mm kalınlığında inşaat çivisini neredeyse 0 a yakın zede ile kestim. Sonra Hakan Bey in denediği vidaların büyüğünde denedim. Tam kesmese dahi vidada yarıya yada çeyreğe kadar zede umuyordum. Bıçağın ısıl işlemden geldiği sertlik 60-61 HRC olmasına rağmen ağzı resmen patlattı. Bu tip denemelerin sonuçları her minik detaya göre bile değişiyor.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #95 : 17 Ekim 2015, 11:59:31 »
özgür ulus ustayla birdefa tıcaretim oldu bir kaç parça ceviz almıştım kutuyu açtığımda bana denemem için yanına aldıklarımdan fazla hediye parça koymuştu üstelik henüz parasını yollamadan kargosu elime ulaşmışmıştı ufak tefek problemler illaki yaşanabilir ama burada karşı taraaf çözüm üretiyormu samimi mi ona bakmak lazım ben özgür ustanın samimiyetinden zerre kuşku duymuyorum

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #96 : 17 Ekim 2015, 14:23:51 »
özgür ulus ustayla birdefa tıcaretim oldu bir kaç parça ceviz almıştım kutuyu açtığımda bana denemem için yanına aldıklarımdan fazla hediye parça koymuştu üstelik henüz parasını yollamadan kargosu elime ulaşmışmıştı ufak tefek problemler illaki yaşanabilir ama burada karşı taraaf çözüm üretiyormu samimi mi ona bakmak lazım ben özgür ustanın samimiyetinden zerre kuşku duymuyorum

+1

damascus

• 1467
« Yanıtla #97 : 17 Ekim 2015, 17:19:15 »
+2

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #98 : 17 Ekim 2015, 20:37:15 »
Özgür Ulus +1000

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #99 : 17 Ekim 2015, 21:02:54 »

Buralara makas çeliğinden satirlar vb aletler getiriyorlar resmen demire baltalama vuruyorlar ve agzinda bozulma olmuyor zerre kadar. Simdi o satiri foruma koysam zerre kiymeti olmaz çunku burasi bicak sanati . Belki bu yazimi okumaz yağcilik olmasin Fatih konuk ustanin yaptiği bicaklar örnek sanat eseri ve Diğer burdaki bicak yapanlarin ustalarinda hakeza.Bicak sanati forumunda demir kesmesinden ziyade . Bicağa sanatsal değer katan özellikler nelerdir. Şekli ergonomisi, perdahi,taşlama çizgisinin netliği hamon sanmai damast vs vs gravür ,mozaik pim vs.vs  fiyatida bunlar belirliyor .
Bence D2 biçağin demir kesmemesini hocam dert etmesin hem sertliği hemde ağiz yapisi buna gõre yapilmamiş. Özgür ustada zaten çoğu kullaniciyi düsünerek sertliği makul seviyede tutmuş bilemede vs vs sıkınt olmasin diye . Ayrica usta kendi menfaatini düsünse d2 nin daha sert kalması ticari acidan özgür ustaya daha az maliyet getirir. 200 derecede menevis yapacana 150 de yapar daha karli olurdu . İki taraf içinde benim gözümde sıkınti olmamasi gerek. Çok lafi uzattim kusura kalmayin . Saygilar.