Bıçak Sanatı - Forum

Kabzayı nasıl sökebilirim.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: Kabzayı nasıl sökebilirim.
« Yanıtla #20 : 12 Ekim 2015, 11:22:06 »
Yıllarca dükkanda bunlardan kullandım. Sürekli vidalama delme işlemleri yapanlar için elzem bir takım. Hatta darbeli olup duvar delenleri, spiralleri de var. Her gün kullanılmayacaksa (ayrıntıya dikkat) gereksiz masraf. Lityum iyon bile olsa senede bir iki defa kullanılacaksa gereksiz.
Okinawian

deniz67

• *
  • 27
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Zonguldak-İzmir
« Yanıtla #21 : 15 Ekim 2015, 21:23:51 »
Yıllarca dükkanda bunlardan kullandım. Sürekli vidalama delme işlemleri yapanlar için elzem bir takım. Hatta darbeli olup duvar delenleri, spiralleri de var. Her gün kullanılmayacaksa (ayrıntıya dikkat) gereksiz masraf. Lityum iyon bile olsa senede bir iki defa kullanılacaksa gereksiz.

Sn. ecorotti, sizin öneriniz ne olur. Elimdeki 6 köşe vida ucununu takarım diye bugün bir ucuz bir lokma takımı aldım. ama elimdeki uçlar küçük geldi. Yapı marketlerde matkaplar ya da tornavidalar için 6 köşe daha kaliteli uçlar var galiba. Bunlardan alıp lokma ile açmaya çalışsam diyorum ::)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #22 : 15 Ekim 2015, 23:19:27 »
Arkadaşlar uygun takım kullanmak önemli. Torx vida başı var ise torx uç kullanacaksınız. Aksi taktirde bozulur ve birdaha sökülemeyecek şekilde vida başı hasar görür. Günümüzde kullanılan bir kapı kilidini eski usul kocaman bir anahtarla açmaya çalışır mısınız? Veya tam tersi. Tüm takımlar için bu geçerli. Uygun takım uygun yerde kullanılmalı. Bu konuda herhalde tek söylenebilecek tavsiye budur. Tabi şimdiye kadar vida başı deforme olmadı ise :)