Bıçak Sanatı - Forum

SPİRAL KAZASI

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
Ynt: SPİRAL KAZASI
« Yanıtla #1 : 07 Ekim 2015, 20:39:47 »
ALLAH vay be üzücü olay cok üzüldüm,
bak yine dikkatsizlik  öyle bir kesici agzi olan makinada cok dikkatli olunmasi gerekiyor.
merhuma ALLAH"dan rahmet,
kederli ailesine bas sagligi ve sabir diliyorum  :( :( :( :( :( :(

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #2 : 07 Ekim 2015, 21:29:07 »
Allah rahmet eylesin. Çok uzucu bir durum. Fotograftan anlasildigi kadari ile spirale daire testere takmis. Asla yapilmamasi gereken bir sey. Ayrıca Güvenlik seçenekleri olan bir avuç taşlama ya neden daha fazla para ödenmesi makul olduğunu ispatlayan bir gerçek. . Daha onceki mesajlarimda avuc taslama tavsiyemde neden Metabo aldigimi yazmisdim. Tekrar ediyorum. Metabolarda fise takildiginda anahtar acik olsada calismamasini saglayan guvenlik ozelligi var. Ayrica tas sikisinca patlamaz alet durur. Bosh un kick back ozelligi hikaye

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #3 : 07 Ekim 2015, 22:32:26 »
Anladığım kadarıyla bir daire testere almadığından dolayı ölmüş. Yani 150 liralık bir yatırımdan kaçması yada acele edip işi eldekiyle yapmaya çalışması tüm hayatına malolmuş.

http://online.bauhaus.com.tr/Catalog/Products/Index/5247

Hatta 130 lira...

http://www.akakce.com/testere-makinasi/en-ucuz-einhell-bt-cs-1200-1-daire-testere-fiyati,1081226.html

Emin'in imzası mıydı? "Kem alet ilet kemalat olmaz." diye...

Bizim kafamız her işe ayrı alet alıp da piyasanın oyununa gelmektense az sayıda aletle her işi iyi kötü halletmenin yolunu bulmak üzere ama işin içine güvenlik, kalite ve verimlilik girince orada artık yöntemlerimizi sorgulamamızın zamanı geliyor. Her işte doğru aleti kullanmak gerekli...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

yusuf nalcıoğlu

• 389
  • Meslek: esnaf
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #4 : 07 Ekim 2015, 23:15:32 »
Daire  sunta kesme makinesi için yapılmış testereleri satarken özellikle  nerde  kullanacağını müşterilerimize soruyorum dükkanımizda.spiral avuçiçi taşlama makinesinde kullanacağım  cevabını alınca vazgeçirmek için  aklıma gelen herşeyi söylediğim  halde çoğu insanımızı vazgeçirmeyi  yani  malımızı satmamayı başaramıyorum.insanlarda  maalesef bana birşey olmaz ben iyi ustayım dikkat ederim  ,zaten az işim var ustaya para vermeyeyim ,ne gerek  var 100  150  verip sunta kesme  makinesi almaya gibi bahanelerle böyle kötü ve istenmeyen olaylara sebebiyet  veriyorlar ve canları yanıyor  üzülüyorum.merhuma ALLAH rahmet  eylesin.sağlığımız paradan önce geliyor  lütfen dikkat  edelim.

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #5 : 08 Ekim 2015, 00:42:30 »
Daire  sunta kesme makinesi için yapılmış testereleri satarken özellikle  nerde  kullanacağını müşterilerimize soruyorum dükkanımizda.spiral avuçiçi taşlama makinesinde kullanacağım  cevabını alınca vazgeçirmek için  aklıma gelen herşeyi söylediğim  halde çoğu insanımızı vazgeçirmeyi  yani  malımızı satmamayı başaramıyorum.insanlarda  maalesef bana birşey olmaz ben iyi ustayım dikkat ederim  ,zaten az işim var ustaya para vermeyeyim ,ne gerek  var 100  150  verip sunta kesme  makinesi almaya gibi bahanelerle böyle kötü ve istenmeyen olaylara sebebiyet  veriyorlar ve canları yanıyor  üzülüyorum.merhuma ALLAH rahmet  eylesin.sağlığımız paradan önce geliyor  lütfen dikkat  edelim.

+1 :( :( :( ALLAH rahmet eylsin

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #6 : 08 Ekim 2015, 08:26:31 »
atölyede en çok spiral kullanmaktan korkuyorum. her kullanışımda tabiri caizse salavatlar getiriyor, bi ton ter döküyorum. en sonunda kaldırıp atacam onu da. bir anlık dikkatsizlik çok pahalıya mal olabiliyor...

yanlış hatırlamıyorsam "kem alat ile kemâlat olmaz" sözünü Mehmet Şentürk abi imzasında kullanıyordu.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #7 : 10 Ekim 2015, 04:59:24 »
          Sağ elimdeki beş parmağı kesene kadar makinalardan kormaz onlar benden korsun derdim. Sonuç düğünümde dirseğe kadar sarılı üç platinli oynayamayan dans edemeyen bir damat. Hemde Angaralı.

captainmemo

• **
  • 83
  • El emeği ve göz nurunun değeri biçilmez.
    • hobi  bahcesi
  • Meslek: turizm ve eğitim
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #8 : 06 Kasım 2015, 19:07:46 »
Allah rahmet eylesin.  Hepimiz elektrikli aletler veya el aletleri ile her zaman haşır neşir çalışıyoruz. Allah Korusun.  Kaza geliyorum demez. Bu kaza hepimize küpe olmalı ve    Ö N C E  E M N İ Y E T 

Her zaman bizim acele ile yapmayı düşündüğümüz bir işi yaparken aklımıza bu söz gelmeli ve işimize bir ARA  vermeliyiz ve bu işlem emniyetli mi? diye düşündükten sonra devam etmeliyiz. 
ben küçücük atolyeme bu panodan bir tane astım.
Kazasız günler dileğimle

burakergin

• 290
  • Meslek: kamu
  • Yer: Eskişehir,Kocaeli
« Yanıtla #9 : 19 Mart 2016, 06:50:57 »
Bu foruma üye olmadan önce ilk bu kısmı okumuştum iş güvenliği adına ne yapabilirim diye tam yüz korumalı bir gözlük fiyatı 50 tl neler için vermiyoruz ki. Çok değişik bir milletiz motosiklet alır kaska para vermek istemeyiz madende sigara içer inşaatta gerekli önlemi almayız. Sonuç acı son...